Najdi forum

Goran

Moj problem poleg nekaterih odvečnih kg, leži v tem, da imam izrazito močne mišice na nogah (meča). Ker sem se odločila, tako kot vsako zimo, telovadit po tvojih vajah za noge, zadnjico in trebuh, me zanima, če lahko izpustim vajo stoječi dvig na prstih. Ker me je strah, da se bodo mišice le še okrepile.

Hvala, Petra

Petrca,

Če je tako in so tvoja meča že sedaj lepo oblikovana, zaradi tvoje genetike… potem mislim, da ne bo nič narobe če vaje za meča ne delaš vsak trening, temveč le občasno.

LP,
Goran

Zmanjsat volumen misice ni ravno velik problem, ceprav mecne misice (gastrocnemius in soleus) so zelo specificna misicna skupina…ampak mislim, da ti pocasen tek sigurno zmanjsa volumen celotnih noznih misic…to so moje izkusnje…dost vecji problem jih je nabildat…ker je velikost genetsko pogojena (omejena)
Pac ne delaj pogosto vaj za meca, ampak raje teci in delas ostale kardio vaje

honda,

Res je vecji problem pridobit močna meča… vsaj večini ljudi. Zdi se da je torej lažje zmanjšati njihov obseg… v resnici pa je zelo težko, za nekoga, ki ima genetske predispozicije za močna meča. Takšni ljudje že pri športno neaktivnemu načinu življenja močna meča… kljub temu, da po pravilu zaradi neaktivnosti mišice atrofirajo oz. se zmanjša njihov volumen.

Kar se tiče teka… ta lahko, tudi če je počasen okrepi meča. Kdor želi izvajati kardio trening, ki nekako najmanj obremenjuje meča… naj uporabi napravo za veslanje. Veslači imajo, kljub temu da so precej močni… nekako nesimetrično šibke mišice meč, v primerjavi z ostalim delom telesa… kar kaže na to, da so pri veslanju bolj obremenjeni drugi deli telesa.

Veslanje se mi na sploh zdi odličen način treninga, saj vključuje zelo veliko število mišic… noge, celoten trup in še roke.

LP,
Goran

Vem, da so meca genetsko pogojena in verjamem, da najbrz tezko tudi atrofirajo (sam nimam ravno problemov s tem).
Sploh pa so velika meca totalno neuporabna, ker te upocasnijo in sploh ne razumem kako se ljudje sekirajo, da jih ne morejo povecat. Sprinterji (temnopolti) imajo vsi ozka (seveda mocna-hitra) meca, ker jim to omogoca vecjo hitrost.
Veslanje je najbrz res primerna vaja za Petro, ker lahko zraven zelo lepo oblikujes hrbtne misice, seveda ce jo delas z ravnim hrbtom.

New Report

Close