me vara?
ojla! imam fanta s katerim sem že 2 leti, najina zveza je odlično delovala do predkratkega, ko sem ga dobila, da si je pisal z svojo bivšo punco. pa ne enkrat, ampak zelo velikrat. poleg tega ji je za mojim hrbtom pisal različne kartice, razglednice, irc…… ko sem se hotela o tem pogovorit, se ni hotel, torej ima slabo vest in me vara. tudi po tem dogodku si piše z njovendar v poznih urah in preko irca……. kaj mislite vi, me vara. in kaj naj naredim?
HVALA
Kleopatra,
malo preberi za nazaj, kaj komu pomeni varanje? Lahko je samo bežni pogled ali želja, nekomu pa smao sex…….
ne vem koliko si stara in po pravici, ni nič slabega, če si dopisuje še s kakšno drugo, lahko preko irca, ali preko pisem, ali sms-jev, če je le zvest tebi in sebi.
Bolj kot pisma in sms in irc…pa me moti, da se noče pogovarjati s teboj in skriva pred tabo. Saj ni treba, da kdorkoli posega v intimo v drugega ali da ga preverja, ja to je eno pravilo, ampak ostaja tudi drugo, partner nima kaj skrivati pred drugim partnerjem. Torej, če vpraša lahko izve.
Zaupanje je zelo pomemben del zveze, iskrenost pa tudi.
Torej imata problem pri komunikaciji. Ali bo zaupal ali ne, od tega je tudi odvisna vajina nadaljna usoda, če manjka sedaj, potem ne bo nikoli vrnjeno.
Vara ali ne, na kakšen način, to je popolnoma vsseeno, če tudi ne vara, nima do tebe čistih iskrenih odnosov. Torej???
primož
Najprej si razčisti kaj je to zate varanje…
Zame osebno skok v drugo posteljo ni varanje….je samo biološka potreba…..ki, če se ne dogaja redno ali večkrat, niti ni nevarna, je lahko lepa popestritev ( ufff, ne me zdej spljuvat)
Varanje je zame, če moj partner misli na neko drugo žensko v drugačnem smislu kot bi moral. Da njegove misli okupira ONA….da obstajajo SMS-ji med njima…….da se kličeta po telefonu, se dobivata v mestu na kavi…. Mislim, da me njegovo posvečanje NJEJ v mislih, boli bolj, kot pa če bi bil za eno noč intimen z njo.
Ena, boš morala poiskusiti, ko bo domov prišel in ti povedal, veš danes sem pa sodelovko v službi nabrisal. mater je vpila, dajva še midva ponovit, veš saj me nič drugega ne briga pri njej, samo sex……
Malo razmisli.
primož
Verjetno mam jest v glavi kar dobro pošlihtano kar se tiče tega. In nekdo mi je nekoč razložil da je ljubezen nekaj posebnega, saj tu ni prostora za ljubosumje, ki je samo odraz negotovosti v sebe.
Če imaš nekoga resnično rad in mu zaupaš!!!!!! potem mu želiš najbolje. In če partnerju nudiš vse kar potrebuje, itak ne bo šel drugam. Ker ve, da ima vse doma, najboljšega prijatelja in ljubimca v eni osebi. Če pa vseeno gre…..je torej med vama vse ok????
Jah, te bivše… predlagam ti, da malo zaropotaš, mu poveš svoje in ga direktno vprašaš. Toliko ga pa že poznaš, da boš vedela in iz odgovora razbrala, kako stvar stoji.
Jaz sem bivša. In moj bivši mi je pisal, me klical in njegova punca ni vedela za to. Meni se to osebno ne zdi prav, ampak to je bila njegova odločitev. Midva nisva imela nič, verjamem pa, da je bil čas, ko si je on želel nazaj k meni, ampak sem bila takrat trdna jaz in ni bilo poti.
Vsekakor čustva ne prenehajo, sčasoma pa vendarle postanejo manjše breme, lažje dihaš, sprejmeš dejstvo, da je sedaj druga ob njem, ampak še vedno nisi popolnoma prost osebe, s katero si bil. Govorim seveda o vezah, ki so bile kolikor toliko pristne. Vedno sem mislila, da bom lahko z bivšim prijateljica. Pa kljub temu, da sva bila skupaj 7 let. Napaka. Vem, da z njem nikoli ne bom. Prijateljica. Se bova pozdravila, če se srečava na cesti, morda spregovorila besedo, dve. Vem, da bom vedno lahko računala nanj v določenih situacijah. To pa je tudi vse. V kaj več ne verjamem.
Zato se le prepričaj, kaj je za tem. Ne rečem, da te vara. Samo čustva so tam bila. In nikoli ne veš, kdaj se lahko spet vname.
Pa veliko sreče in čim manj bivše:)
Jah, te bivše… predlagam ti, da malo zaropotaš, mu poveš svoje in ga direktno vprašaš. Toliko ga pa že poznaš, da boš vedela in iz odgovora razbrala, kako stvar stoji.
Jaz sem bivša. In moj bivši mi je pisal, me klical in njegova punca ni vedela za to. Meni se to osebno ne zdi prav, ampak to je bila njegova odločitev. Midva nisva imela nič, verjamem pa, da je bil čas, ko si je on želel nazaj k meni, ampak sem bila takrat trdna jaz in ni bilo poti.
Vsekakor čustva ne prenehajo, sčasoma pa vendarle postanejo manjše breme, lažje dihaš, sprejmeš dejstvo, da je sedaj druga ob njem, ampak še vedno nisi popolnoma prost osebe, s katero si bil. Govorim seveda o vezah, ki so bile kolikor toliko pristne. Vedno sem mislila, da bom lahko z bivšim prijateljica. Pa kljub temu, da sva bila skupaj 7 let. Napaka. Vem, da z njem nikoli ne bom. Prijateljica. Se bova pozdravila, če se srečava na cesti, morda spregovorila besedo, dve. Vem, da bom vedno lahko računala nanj v določenih situacijah. To pa je tudi vse. V kaj več ne verjamem.
Zato se le prepričaj, kaj je za tem. Ne rečem, da te vara. Samo čustva so tam bila. In nikoli ne veš, kdaj se lahko spet vname.
Pa veliko sreče in čim manj bivše:)
Hi,
PRavis da si hotela o tem govoriti z njim pa je rekel da noce govoriti.
Ne vem na kak nacin si hotela to govoriti.
Zelo bistveno je kaj hoces povedati.
To da mislis da te vara to preprosto obcxutis in zakaj se sramujes in dvomis v svoje obcutke…
Zakaj preposto mu ne poves svoja custva…
NE ga sprasevat ne mu ocitat…
PReprosto tako zacni,,,,
Glej jaz te ljubim in zato ker teljubim te ne bi rada izgubila…
Povej kako obcutis kaj te bega in kako ti je pri tem…
Ni vazno ali on noce sedaj nekaj priznati ali hoce…
Vidva sta dva neodvisna cloveka vsak s svojimi custvi…
Saj ne zivis zanj…zivios svoje zivljenje in njemu hoces dajati samo ljubezen in od njega prejemati…
In naj ten ezanima ali ti laze ali ne…
Usmeri se na svoja custva in da mu jih izrazis…Ce te bo poslusal potem je resitev za vaju sicer pa bi veljalo da mu pustis da malo razcisti sam s sabo kaj zeli…
A me razumes kaj bi ti zelel povedati?
S temi vprasanji se samo razziras unicujes…to te ne bo dalec pripelajlo razen da v njemu vzbujas obcutek krivsde in ce je clovek ki se ne sooca s tem bo jasno tiho in se izogibal…
Torej da rezimiram…Ko nacnes ta problem zacni pri sebi, zvabi ga v razgovor najprej da mu izrazis da si ne zelis da ga zgubis potem pa izrazi kaksna custva se ti vrtijo kaj se ti dogaja on bo ze sam vedel kako bo na to reagiral…Izrazi sebe ne mu psotavljati ocitke pasti ker to je sigurno pot da ga zgubis…Kreni iz sebe….
Ce ti bo prisel nasproti in bo pokazal iskrenost sicer pa bi na tvojem mestu razmislil da mu das prilzonost da razcisti sam s sabo ti pa razmisli ce si zelis ga cakati …loci ljubezen od odvisnoti ali od neke navade…
Upam da si me razumela?
Lp Vanja…
Če ni nehal niti po tem ko si ga dobila , potem ga postavi pred dejstvo – TI ali ONA !!
Jasno je, da je ni pozabil. In mora se zavedati, da če je stopil v novo zvezo, igrice z bivšimi odpadejo.
Odkrito se pomeni z njim o tem, če mu bivša še kaj pomeni. To, da s tabo noče govorit o tej zadevi je bedarija s katero te vleče za nos in ne dovoli mu tega.
Varanje ni samo seks, je lahko na veliko različnih načinov.
Kako se počutiš, ko sta čez dan skupaj in se imata morda odlično, a veš da zvečer ko boš zaspala pa bo on obrnil hrbet in pisal drugi???In potem se še igra frajerja in noče o tem govorit??? Bedarija….in ne dovoli tega…
LP