me ima sploh rad???
Poročena sem eno leto. To leto je bilo za mene in moža zelo pestro,kajti sama sem v visoki nosečnosti ostala brez zaposlitve,nato se nama je rodila prelepa,zdrava punčka. Sama sem imela v začetku,po porodu kar nekaj težav in stisk,saj sem naenkrat postala mama in žena. Najbolj me je mučilo,da sem cele dneve sama z otrokom(živima pri njegovih starših in starih starših),ko pa je prišel zvečer iz službe je stalno govoril da je na smrt utrujen,jaz pa sem tako v porodniški in sem celi dan doma……? V začetku je bil še kar motiviran za skrb in nego otroka pri 3 mesecih pa se je to popolnoma prenehalo. Njegovi stari starši in starši so se pritoževali nad mano,da včasih nič ne skuham,da jim nič ne pospravim,da sem kratkomalo nemarna in da je prejšna punca Maja bila dosti lepša in dobra in celo bolj postavna. Te stvari so me hudo prizadele,saj sem zelo prijazno in delovno dekle,vendar me je hčerka 100% zaposljevala(tudi ponoči)zjutraj sva pa skupaj spali do 10.00. to pa je bilo za njih višek nesramnosti,saj sami vstajajo ob 7.00. Mož še je včasih stopil na mojo stran,včasih pa me je natulil,naj ne iščem samo prepir. Tudi sam mi nonstop omenja svojo punco Majo s katero je bil 2 leti in sta načrtovala tudi otroka,vendar sta se zaradi ljubosumja razšla. Prosim pomagajte,saj svojega otroka in moža ljubim iz vsega srca in sem žalostna in ljubosumna,ko govori o prejšni punci. Kaj naj naredim?????
lp
mateja
Draga Mateja!
Kar opisujete je verjetno za vas precej težka situacija. Večkrat sem prebrala vaš prispevek. Po mojem mnenju si za dobro skupno – družinsko življenje morate pridobiti svoj prostor. S tem mislim, da boste v svpojem stanovanju svoj gospodar in da bo vaša družina vaša družina in ne skupna z moževo. To boste težko dosegli sami, nujno mora sodelovati tudi mož, saj bosta morala držati skupaj.
Z možem se odkrito in na dolgo pogovorite. Povejte vse kar vas teži in seveda zraven mu ne pozabite povedati to, kar ste napisali – kako zelo ga ljubite. V pogovoru z njegovimi starši morata nastopiti skupaj, kot mož in žena, ne pa da se on postavlja na stran staršev. Kar delate v stanovanju je vaša stvar. Sigurno se lahko dogovorite za določeno vzajemno pomoč – da vi kdaj pa kdaj pomagate njegovim strašem in oni vam, toda vedno je treba upoštevati obe strani. Če vas ima rad mož, vas morajo sprejeti tudi njegovi starši, ne pa pričakovati, da boste naredili vse kar si oni želijo.
Njegova prejšnja veza je končana, odločil se je za novo in naj za tem tudi stoji – to je njegova odgovornost. Večina poročenih ljudi je imela kakšnega drugega partnerja pred poroko, toda se očitno ni odločila zanj. Njegova prejšnja veza je del njegovega življenja, ampak del preteklosti!
Mateja postavite se zase in za svojo družino – z vami pa mora nujno stati tudi mož!
Napišite kako vam gre…
Lep pozdrav,
Barbara, Šent
Mateja, hudo mi je za vas. Tako kot svetuje vsem Košiček-odselita se z možem na svoje čim prej! Staro in mlado ne gre skupaj. Poznam ogromno takih zgodb, ki so se končale samo z ločitvijo. Si predstavljate, da boste do konca življenja poslušali, kako ste slabši od nekoga? Ne dovolite si tega, še manj pa ne dovolite tega ostalim! Načelo vam bo samozavest. Mislim tudi, da vas ima mož rad, ampak imam občutek, da je pod velikim vplivom staršev, ki ga prepričujejo, da je moževa bivša boljša, zato je pod takim pritiskom, da s tem začne utrujati tudi vas. Kot sem že rekla, čim prej stran od staršev.
Forum je zaprt za komentiranje.