Najdi forum

MDS

Pozdravljeni

Mami stara 76 let je bila na kontroli pri hematologu. Na izvidu piše začetni mds. Na intrnetu sem našla da je to (mielodisplastični sindrom;). Nisem pa našla podrobnih podatkov kaj naj bi to bilo. Upam, da mi lahko kdo od vas lahko pomaga. Predpisana ni bila nobena terapija in zdravila. Le opazovanje in morda PKM (če prav razmišljam naj bi bila to punkcija kostnega mozga). Hvala vsem za pomoč

Lusy

Lusy, kako je s tvojo mami? Prav takšen izvid je imel moj dedek pred meseci, sedaj pa je bolezen napredovala v levkemijo. Upam najbolje zanj in za tvojo mami.

LP

Pozdravljena

Septembra ima že spet kontrolo. Drugače se počuti normalno in ne ve kaj se lahko razvije. Kakšni pa so znaki, ki vodijo v levkemijo. Strašno se bojim, saj je pred tremi leti oče umrl za pljučnim rakom. Upam, da bo vse v redu tudi s tvojim dedkom. Ali ima kakšne kemoterapije in zdravljenje.Prosim povej mi čim več.

Lep pozdrav Lusy

Živjo, Lusy,

predlagam ti, da po telefonu pokličeš maminega hematologa osebno. Večina hematologov dela enkrat na teden v ambulanti, kjer ga/jo boš zelo težko dobila na telefon, pač pa vse ostale dni v tednu delajo na kliničnem hematološkem oddelku. Telefonska številka pisarne na tem oddelku oziroma oddelčne administracije je 01 522 31 39 .

Pa mogoče kdaj poglej tudi na forum levkemija/transplantacija:

Vse dobro tebi in tvoji mami želim !

Pozdrav, Milena podpredsednica SLOVENSKEGA ZDRUŽENJA BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L diagnoza levkemija KML nov.2005, nesorodna presaditev feb.2006

Simptomov je sicer več, najbolj se je pa pri dedeku kazala velika utrujenost, da hodit ni več mogel. O njegovem stanju pa pišem na forumu levkemija/transplantacija. Držim pesti za tvojo mami.

LP

New Report

Close