Najdi forum

Mčka sosed

hvla lisička in abc

vsaj nekdo me je podpira
ker sem imel ubčutek že da delam vse narobe
in da je naša soseska malo čudna ker ob 2000m velikem vrtu nimam mačka na povodcu
in tudi vsi ostali sosedje so mal čez les ker nimajo privezanih mačkov na štrik
očitno je z nami nekaj narobe

kaj pa mačka na štriku ko se zapleta med grmovje rože na drevo in potem obvisi na štriku to pa ni mučenje – ne to je humana skrb za muco pa ne me basat

znate pa pravocirat tko da to ni res

No, me veseli, da si se na forum Domače živali po nasvet očitno obrnil zaradi lastnega ega, ne pa zaradi mačka.

Sam si vprašal nekaj tako “čudaškega” kot je, kako mačka zadržati na parceli, le poglej zgornje sporočilo :): “Kako jo navaditi da bo na domačem dvorišču? “

Na parceli brez primerne ograje ali nadzora ni mogoče zadržati ničesar – niti konja, niti psa, niti mačka.

Logika je čisto enaka pri vseh, razlika je samo, da se tako roku kot ostalim, ki so ga prišli moralno vzpodbujati :), verjetno zdi popolnoma “normalno”, da je pes na povodcu ali za ograjo in da mu sosedov konj ne hodi jest solate na njegovo gredo.

Očitno je bilo torej vprašanje, ki je bilo postavljeno na forum – brezpredmetno. Ker bi se moralo glasiti: “Kako naj mačka prepričam, da ostane na vrtu, ne da karkoli naredim. Ne mislim ga niti kastrirati, kaj šele primerno ograjevati ali mačka na povodcu učiti, do kje in kam lahko zunaj gre.”

In, ja, rok, delaš narobe. Nekastriranega mačka ki bo v kratkem spolno zrel, nimaš kaj spuščati naokoli brez nadzora. Ali ga osamiš (= nima nobenih stikov z drugimi mačkami), kar je brez nadzora nemogoče, ali pa ga kastriraš.

halo
sem popolnoma nov tu na forumu
napadate me z nekimi zakoni kastracijo…. lastnim egom…….

namesto da bi mi normalno odgovorili

s tako politiko napadanja idejami o povodcih bo še več nekastriranih mačkov
moj bo sigurno sedaj iz principa
če ne znate normalno govort pol tud ni treba odgovorov pisat
pa to ne velja le za moje vprašanje
te dva dneva sem malo pobrskal po ostalih vprašanjih in vidim da eni in isti napadate maltretirate z zakonodajo in težite z nekimi idejami, ki v praksi ne morajo zaživeti

pa lep pozdrav filip bo pa okrog hodu z jajci

si skrajno naodgovoren

rok11, dobil si popolnoma smiselne in primerne odgovore.

Zanima te, kako mačka zadržati na dvorišču.

Predlagano ti je:
1) kastracija
2) primerna ograja, ki je maček ne more preplezati (če je okoli dvorišča že ograja, potem se jo lahko samo nadgradi) ali sprehodi na povodci.

To so edini možni odgovori pa če sprašuješ za mačka ali psa, nobenega žival ne bo sama od sebe ostala na dvorišču.

Res upam, da je rok11 še mladoleten in ima odgovorne starše, ki bodo mačka kastrirali in poskrbeli, da ne bo po celi širni okolici produciral neželenih mladičev in bil pri tem izpostavljen FAIDSu, levkozi, avtomobilom, jeznim sosedom in poškodbam s strani drugih mačkov.

Rok, če imaš svojega mačkona rad, ga zavaruj, da se mu ne bo kaj zgodilo. Žalostno je to, da ti ga bo povozil avto, pokončala lisica, lahko bo dobil mačji aids ali levkozo, kakšno neprijetno kožno bolezen, ugriz kakšnega psa in še bi se lahko kaj naštelo. Mogoče bo kakšen skrajno prijazen sosed nezadovoljen z razkopanim vrtom in mu bo nastavil strup ali pa ga ustrelil s kakšno zračno puško. Ja, ja ampak muc mora imeti svobodo, ker ga imaš rad in ga ne moreš zapreti in kastrirati…. Koliko takšnih izjav sem že slišala, ko ni minilo leto ali dve in so ostali brez muca, ker jim je preprosto izginil ali pa so opazili, da je neješč in jim je nenadno shujšal. To ne gre. Prav je, da se mačka kastrira, cepi in predvsem, da je pod nadzorom. To je najmanj, kar lahko mucku, ki ga imamo, nudimo. Komaj čakam, da bo prišel dan, ko bodo vsi mucki čipirani, cepljeni in bodo tudi za njihove skrbnike veljala veliko bolj stroga pravila o bivanju in oskrbi živali.

Ej, idelano je, da mladega mačka kastriraš. Dejansko se ti manj potepa, če tega še ni navajen, saj ga hormoni ne vlečejo na vsesorte muce 🙂 Pa še, če ga imate notri, se boš izognil markiranju, če ga boš v najkrajšem času kastriral. Če ti maček markira, hiša postane prava smrdljiva luknja in vonja se znebiš samo s stran metanjem oblazinjenih kosov pohištva in tepihov, beljenjem, večinim drgnenjem in razkuževanjem.
Evo, jaz ti svetujem zaradi tebe ne zaradi mačka. Mogoče boš pa to zastopil.

hallllooo ste smešni !!!! pa kaj tako težite s to kastracijo vsak sam ve kaj bo naredil…. kaj pa včasih ko to ni bilo še tako “popularno” da bi mačka kastrirali, niso umirali na vsakem koraku. moj maček tudi ni kastriran in je pravtako veliko časa čez dan na sosedovem dvorišču, domov hodi jest, spat, pa crtljat 🙂 sosedo sem vprašala če jo moti moj maček kajti ima mačke tudi sama in je rekla da je res nič ne moti , zato ti svetujem da se pri sosedih pozanimaš ali jim je to moteče. drugače pa še to pa dajte no ne moreš imeti mačka na povodcu, to je odvzem svobode, ni isto kot pes, sicer pa mački ne moreš postavit ograje, ker potem bi mogla bit resss fffuulll visoka, se vam ne zdi….

mačka nujno kastrirati

A da ne? Koliko let pa so včasih, ko še ni bilo “popularno”, da se za mačke skrbi kot ostale hišne živali, mačke živele, kaj misliš?

In to, da je tvoj maček na sosedovem dvorišču in sosede tema ne moti, to je še najmanj. A ti veš, koliko neželenih mladičev je tvoj maček do sedaj, v tem času, ko ni doma, kjer samo je in spi in se crklja, sproduciral?

A veš, v katerem jarku so poginili, kdo jih je z lopato po glavi, kje se potepajo kot prostoživeče ali v katerem zavetišču so nameščeni?

Če imate žival, ODGOVORNO poskrbite zanje. Poskrbeti, da naša žival ne producira okoli neželenih mladičev, je minimum od minimuma. Slovenska zavetišča namreč pokajo po šivih prav zaradi ignorance skrbnikov lastniških mačk in psov, ki svoje živali nesterilizirane/nekastrirane puščajo zunaj, da se potepajo brez nadzora.

Ja to je pa smešno. Pa naj dajo mačke sterilizirat, pa jim kastrirani mački nič ne bodo mogli narediti :)))
A zdaj bi moral lastnik mačkona skrbeti za njegove mladiče he he he
Saj je tudi v človeškem življenju tako, da mora maarsikdaj ženska sama poskrbeti za otroka, moški jo zbriše :)))))

Moški je kar lepo so-odgovoren za spočetje in ne more nič “zbrisati”, če se mu ravno zdi, saj ima mama otroka vso pravico zahtevati test očetovstva in bo oče moral poskrbeti za svojega otroka. Tako da kar lepo kupuj in uporabljaj kondome še dalje, če si slučajno tudi ti moškega spola, da ne bo kakšnega presenečenja po tem, ko boš mislil kako si ji “zbrisal” 🙂

In tudi glede mačk ni nič smešno – veš, koliko prostoživečih, nesteriliziranih mačk je, ob vseh nesteriliziranih lastniških? In potem se javka in čudi, zakaj kolonije prostoživečk naraščajo in gredo vsem na živce. Ja, bodite ponosni in poskrbite zanje, to so vendar potomci vašega mačjega samca, ki okoli uživa življenje ali kako se je že nekdo v tej temi izrazil.

ma daj ne mi s takimi to je čisto moja odločitev in ne vem kaj se maš za razburjat. naj bodo mačke stirilizirane, kdor jih ima. če pač ni sterilizirana ljudi ne moti če ima njihova mačka mladiče. moj maček bo do konca ostal tak kot je “naraven” in nimam mačke ampak mačka, tako da to ni moj problem. da sva si na jasnem.

Ne to ni res, da se te nič ne tiče, vsakega skrbnika se. In mladiči, ki jih okoli veselo zaplojuje tvoj maček, se tičejo tebe. Seveda ne rabiš nujno kastrirati svojega mačka, poskrbeti pa moraš, da ne producira neželenih mladičev: s sterilizacija, kastracijo ali osamitvijo

A ti je res vseeno, da mladiči TVOJEGA mačka ravnokar crkujejo v nekem jarku ali pa jih nekdo utaplja? A ti je res vseeno, če se bo tvoj maček pri parjenju okužil s FIVom ali levkozo?

Dajte malo poglejte čez rob svojega nosu, no. Če tvoj maček ne prinese mladičev tebi na prag, ne pomeni, da mladiči ne obstajajo in da nisi soodgovorna za to da ti mladiči nekje poginjajo.

Moški je kar lepo so-odgovoren za spočetje in ne more nič “zbrisati”, če se mu ravno zdi, saj ima mama otroka vso pravico zahtevati test očetovstva in bo oče moral poskrbeti za svojega otroka. Tako da kar lepo kupuj in uporabljaj kondome še dalje, če si slučajno tudi ti moškega spola, da ne bo kakšnega presenečenja po tem, ko boš mislil kako si ji “zbrisal” 🙂

In tudi glede mačk ni nič smešno – veš, koliko prostoživečih, nesteriliziranih mačk je, ob vseh nesteriliziranih lastniških? In potem se javka in čudi, zakaj kolonije prostoživečk naraščajo in gredo vsem na živce. Ja, bodite ponosni in poskrbite zanje, to so vendar potomci vašega mačjega samca, ki okoli uživa življenje ali kako se je že nekdo v tej temi izrazil.[/quote]

Nisem moški in govorim iz izkušenj. Dosti moških je, ki jo zbrišejo, dobesedno! Soodgovorni so samo na papirju. Drugače jim pa nihče nič ne more. Ne plačujejo preživnine, ne skrbijo za otroka, nič. In kaj se jim more? Nič! Plačo dobivajo v kuverti, tako da jim sodišče nič ne more odtegniti. Lahko se samo smejijo. To so papirnati očetje, takih pa ne potrebuje nihče.

goivoriš skrajno naodgovorno kot kak tepec

In tako je potem v redu?

No, to sem jaz zate že zdavnaj opazila, ne samo, da govoriš kot kak tepec, tudi pišeš kot tepec, pa ti tega nisem še nikoli servirala, ker sem kulturnejša kot ti!

In Yo, kdo pravi, da je tako v redu? Če bi bilo tako v redu, potem jaz takšnega osebka ne bi preganjala preko sodišča, ker se v 15. letih ni še nikoli spomnil na svojega otroka, pravim samo, da tako je. Celo pri ljudeh, ki se imamo menda za malo bolj razvite kot živali a ne?

No, to sem jaz zate že zdavnaj opazila, ne samo, da govoriš kot kak tepec, tudi pišeš kot tepec, pa ti tega nisem še nikoli servirala, ker sem kulturnejša kot ti!

In Yo, kdo pravi, da je tako v redu? Če bi bilo tako v redu, potem jaz takšnega osebka ne bi preganjala preko sodišča, ker se v 15. letih ni še nikoli spomnil na svojega otroka, pravim samo, da tako je. Celo pri ljudeh, ki se imamo menda za malo bolj razvite kot živali a ne?[/quote]

V obeh primerih govorimo o ljudeh, nihče namreč ne pričakuje, da bodo hišni ljubljenčki načrtovali svoje potomstvo in skrbeli zanj.

Za potomstvo svoje živali oz. preprečevanje le-tega je odgovoren skrbnik.

In Yo, kdo pravi, da je tako v redu? Če bi bilo tako v redu, potem jaz takšnega osebka ne bi preganjala preko sodišča, ker se v 15. letih ni še nikoli spomnil na svojega otroka, pravim samo, da tako je. Celo pri ljudeh, ki se imamo menda za malo bolj razvite kot živali a ne?[/quote]

V obeh primerih govorimo o ljudeh, nihče namreč ne pričakuje, da bodo hišni ljubljenčki načrtovali svoje potomstvo in skrbeli zanj.

Za potomstvo svoje živali oz. preprečevanje le-tega je odgovoren skrbnik.[/quote]

Ja kdo bi si mislil, jaz sem sigurno mislila, da bodo psi in mački načrtovali svoje potomstvo. Si pa res hecna :))))
In ravno o tem sem govorila, da boš težko pričakovala, da bo skrbnik mačkona skrbel za njegovo potomstvo, ker še marsikateri človeški samec ne poskrbi za svojega kaj šele za mačjega!!!

New Report

Close