McDonalds
Prednosti in slabosti dela tam? Razmisljam, da bi se prijavla za delo v Ljubljani, ker imajo razpis, da jih zdaj ful rabjo. Zraven pise, da moras delat minimalno 6 mesecev. Placilo: 600 na uro. Ce je kdo delal, se splaca?
Kje si videla razpis? Tudi jaz za sina iščem delo v McDonaldu
lp
Zdravo!
Na ljubljanski enoti Studentskega servisa Maribor. Skupaj rabijo 50 oseb v vseh McDonaldsih. Datum objave je 4.10.
LP
Kul. Ko začneš mi povej kje delaš, da pridem po tiste slamce, ki zadanejo 🙂
Super Playboy. Seveda ti povem, sam najprej bi rada vedela ce je ok delat tam. Ce se prijavis, pise da moras delat minimalno 6 mesecev.
Verjetno drži, ker folk ponavadi tam ni zdržal več kot 3 mesece.
emm hočem reči zadenejo 🙂 LOL, lingvistični lapsus pa že izgleda kot da moram v komuno 🙂
Menda je ful preveč dela za tako nizko postavko. No, če se ti gre pod nujno, potem nimaš kaj in moraš sprejet vsako delo.
Moja soseda je delala :(( Vsa opečena je hodila domov, pa malico oz. hamburgerje si morač plačat… pa denarja je premalo za ves tisti trud…
Tko da, ona je rekla, da ne gre nikoli več delat tja.
ja jest sem tut slišala da je ful
sorčy!!!slišala sem da je ful bedn tam delat!!!premal plačajo za tako delo!!!!
Moja sošolka je tam delala in je rekla, da vse drugo rajši dela kot pa v McDonaldu. Za 600 sit/h moraš ful delat, pa še v glavo te zaj… pa ful je med študentki, ki tam delajo konkurenca in en drugega tožarijo.
eh, v ameriki sta v povprečnem McDonaldsu zaposleni dve ženski (verjetn ni pravilo, ampak kr v treh je stregla španka, pekla pa črnka). Španka ni znala angleško, pred lokalom pa klošarji komi čakajo da jim vržeš kak krompirček.
Eh, the land of the free…
btw: sori, vem da to nima veze s temo, samo na pamet m je zdajle padl…
če je to delo preko študenta te ne morjo prsilt da delaš pol leta.
smrdela boš po olju, če hočeš imet idealno postavo je to odlično delo – zagabila se ti vsa junk food……
Ojla!
Če je le možno,ne tam delat.Jaz sem tam delala 2 leti (po sili razmer,ker sem pač rabila denar,pa nikjer drugje nisem dobila službe).
ČE SE MISLIŠ REDNO ZAPOSLIT:
-delala boš po 8 ur
-delovnik:od 10-18,od 11-19,od 12-20 (cel dan ti gre v franže)
-vikendi so več ali manj delavni
-plača slabih 80 čukov
-lahko te doleti tudi delo ponoči (slabo plačano)
-malica je brezplačna (v primeru da ješ njihovo hrano,se je lahko naješ do onemoglosti,coca-cola in ostali strupi so brezplačni)
-v primeru da ne ješ njihove junk food,se obriši pod nosom da ti bojo dali kak tolar za malico
-prevoz je izredno slabo plačan (kakih 50% al pa še to ne)
-lahko napreduješ (če fejst lezeš v rit-ampak ne nadejaj se boljše plače:za nekaj več tolarjev te bojo nekajkrat več jeb** u glavo)
-po petkrat na dan boš poslušala ene in iste cedeje z mirno glasbo ker gospod direktor v njegovih restavracijah ne dopušča moderne glasbe (bognedaj da čujemo kako Siddharto ali kaj podobnega)
-še bi lahko naštevala
ČE SI PREK ŠTUDENTA:
-sama si sestaviš urnik dela za cel mesec
-ne misli,da ti ga bodo upoštevali
-delaš najmanj 4 in največ 8 ur na dan
-plačilo cca 600 sit na uro (ponoči več)
-pripravi se da boš čistila stranišča,garderobe,praznila koše za smeti…-izkoristili te bodo za vsako umazano delo
-naprimer da boš na planu dela napisana od 12-20 ure in boš krvavo potrebovala denar.Pričakuj da te lahko kadarkoli pošljejo domov,če ne bo dela (magari po treh urah) in takrat ko boš hotela domovb,zagotovo ne boš mogla.
-vprašaj se,zakaj toliko ljudi tam da odpoved in zakaj delajo samo mladi
-tam kjer sem delala jaz,ne dela niti eden več od tistih ki so delali z mano,pa je od tega komaj leto in pol.
-če ti ni mar za postavo,se kar baši z njihovo hrano,saj jo boš prisiljena jest,če boš hotla prišparat kak tolar.Jaz sem se v dveh letih tam zredila za 14 kg!!!!!(V RAZMISLEK!!!)
-da ne omenim vseh opeklin,ki me bodo vse življenje spominjale na delo pri njih (predstavljaj si bolečine ko te opeče friteza za pomfri)
-poleg tega te bodo obravnavali kot v zaporu(ne smeš to,ne smeš tisto,povej kam greš,ne smeš na WC če ne vprašaš,preverjajo tvoje znanje,te ocenjujejo…-bedarija v glavnem)
Ne vem ali je v vseh restavracijah isto,v Kranju je bilo tako.In hvalabogu sem sedaj zaposlena pri “najboljšem sosedu” za še enkrat višjo plačo,manj dela in 7 ur na dan.(En teden dopoldan,en teden popoldan).Me n ihče več ne spravi nazaj,pa če je to zadnja služba na tem planetu!!!
Sicer pa je to samo moje mnenje,ti naredi po svoje.Če pa kdo svojim otrokom privošči trpljenje in mučenje,naj jih kar zaposli tam.Ni panike!
Sporoči mi kako si se odločila in če te še kaj zaniam,vprašaj!
Moje kolegica je pustila delo v MCD, potem ko je dobila komando, da počisti sekret, notri pa je enmu rit razgnal in je blo vse po tleh in po stenah posran. Je sam rokavice dol dala in rekla čao…
Jst st tut slišala same slabe stvari glede dela v Meku…jst ne bi šla, se najde kej druzga.
PS: Jst sm zanč v slamci zadela hamburger :)) Sam sm dala sekici, ker ga jst ne maram :)) Neki je…
Delala sem tam… Raje brez 600 na uro kot da te izkoriščajo do fulla ! Prvi mesec samo metla, cunja, pa kaj naj se recem ? Če mate kaj ponosa – NE !
jst sm tam delala in ti povem, najbol od vsega je sit, ne nizko placilo za ful dela in 8h tekanja sm pa ke, ampak to da se “modre srajce” oz. un k je kontroliral nase delo, se sprehajal, dolgocasil in tulil da je treba to ustimat, un ustimat oz. natancneje samo pritisniti knof za ugasnt olje kjer se je peklo pumfri, ribe in nagci, pa ni mogel on samo pritisniti knofe medtem ko je men tekl od pota saj sm se komi svoj deu delala (hitrost,spretnost).
ja, hodla sm opecena domov, ful te j… v glavo, za vsak cekin ce se zmotis ti obvezno odtrgajo, napitnin ne smes jemat (pazi: ce delas u drive-u in ce se zmotis za 50sit ti trgajo, povrh vsega pa se napitnine vzamejo!!!), ceprav jst sm jih vzela ker stranke MEN dajo napitnino ne mcd!
idiotsko je tut to, da si moras malco vzet tocno tok kokr delas->to pomeni da ce delas 6h ti pripada samo pijaca ali slascica, pa se to ne vsaka, ce delas 8h dobis hamburger in pomfri, oz. vse je tockovan:
-pijaca/krofek/obicen hamburger = 1 tocka, in za 6h dela mas malce 2 tocki
-solata/bigmac/fish/sladoled,… = 2 tocki, in za 8h dela = 3 t. kar pomeni, da v poletnem casu delas 8h za spolhetom, ti kaplja od potu, olje zariva v lase in med nohti, ful mors hitet, drugi te nadirajo, in potem za ta usran sih lahko pojes samo en orng burger in pijaco naprimer, ker to je ze 3 tocke, ne smes pa 1 bigmac+1 “nagce” 9 kosov (2 t.) +spodobna pijaca in da se malo posladkas! BOHNEDEJ!!! Propadl bodo! no, to se mi je ful grdo zdel v mcd-u v siski: odnosi modro srajcnikov+tockovanje hrane za orng fizicnega dela (jst sm pred 4 leti delala 5 mescov, sprva za 350sit kasneje 500 sit in shujsala) pa bi se tam delala, ce ne bi blo teh prfuknjenih in vzvisenih modrosrajcnikov.
dobre strani: uredu sef, fleksibilen urnik ce delas med solo/faxom
dostikrat najdem od slabsih del seveda kaj drugega kar je 100x bols kot mcd….ce cistis npr,si sam svoj gospodar,spucas mizice,pa je. vem,ker sem ze ogromno dala skoz in mcd se je najslabs obnesel….pa takrat so ful dajal reklame:si zelis delat v mcd? zastonj hamburgerji? ful bos fan in ne vem kaj se. da si ne morm privoscit vsaj 3 obicne hambije, za 8ur garanja? mal se bodo mogli zamislit
Forum je zaprt za komentiranje.