Najdi forum

a mi lahko kdo prosim pove, ki je delal v Mc Donaldsu ali je tam hrana čista oz. tisti krompir ki ga včasih dobim je tako žaltav in hladen, včasih je pa topel in dober. Na koliko časa menjajo olje in tisti študenti tam, ki pucajo stranišča, a gredo potem oni noter in delajo sendviče?

A kdo to ve, ker zadnje čase kar precej hodimo v Mca pa bi res rada, da se malo ustavim. Morda bo pomagalo, če mi bo kdo povedal novice iz prve roke, da vem kako je tam, je vse čisto in po standardih ali je to kar nekaj?

hvala za odgovore

Tudi mene to zanima, ker imam od tam slabo izkušnjo.

Tole kar sprašuješ je nepomembno.
Tudi če bi z metlico iz wc-ja mešali hrano ne bi bilo omembe vredno v primerjavi s tem kako je tista hrana pripravljena (tehnologija priprave).
Kup pregretih/ocvrtih maščob in škroba. Totalno nezdravo.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

no saj to me tudi zelo zanima, kaj vse ta hrana vsebuje oz. tehnologija priprave hrane….ja pa tisto črno mastno olje, ki se cedi iz krompirja, ko ga dvignejo iz mastnih kotlov….

rabim samo ene par besed pa za vedno zaključim z obiski le tega. Ker smo dobili ene kupone za Mc in zdaj bi tamali vsak dan tam jedli, meni pa nekaj pravi da to ni to.

Poglej si dokumentarni film Supersize me.
Najdeš ga tudi na youtube

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Sej film da malce mislit, ampak mislim, da ga je treba vseeno jemat kot dramo in ne dokumentaren film. Pod dokumentaren film si jst namreč predstavljam nekaj bolj objektivnega oz. znanstvenega, kot pa je tu prikazano.

Že un, kao grozen prizor, k v eno posodo zmešajo vse, kar se pač poje v enemu menuju mcdonaldsa in prikazujejo kot nekej groznega. Sej tko bi zgledalo, tud če bi kakšen zdrav meni prežvečil in zmešal.

Da ne bo mislil, da zagovarjam prehranjevanje v mcdolandsu. Samo malce protestiram proti hollywodskim samoklicanim dokumentarcem (kot so ta in še en kup podobnih), ki so vse prej kot to.

Še en offtopic:
Je pa en ql dokumentarec na youtubu od youtuba, ki mi je všeč in se mu reče “life in a day” in je tudi cel na voljo na: http://www.youtube.com/watch?v=JaFVr_cJJIY (na voljo so tudi angleški podnapisi)

hvala vsem 🙂

Mogoče je res, da zadeva ni strogo dokumentarna in je precej “dramatike” zraven, po mojem zato, da je zanimivo širšemu krogu gledalcev, sploh tistim, ki se prehranjujejo na omenjen način. Se pa da razbrat kam zadeva vodi, če se človek prehranjuje na tak način.
Vsekakor katastrofa že po relativno kratkem času….. 🙁

hamburger je po letu dni se vedno uziten, zgleda pa tudi isto kot pred letom dni.
Hranljivih snovi tam ni, v hamburgerju meso so sami slabi deli mesa, skp zmesan, pijace so vse iz praska, se krompir.
Not ni ene dobre snovi, bl strup pa kalorije.

s tem da je not nek hormon oz.take stvari da cloveka zasvoji mek,zarad dobrega okusa. tako da cim manj!

hvala za odgovore.

A maš mogoče vir tega podatka?

Da hamburgerji ostanejo nespremenjeni in tudi pomfri po 5 mescih ne pokaže znakov staranja, je res. Smo sprobali in v MC ne stopimo več. Mojim otrokom pa tud ne bom pustil,da hodijo tja jest,ko jih bom mel.

New Report

Close