Najdi forum

Lepo pozdravljeni!

Naj najprej opišem moje težave. Lani maja sem imela močne bolečine v levi prsni mišici, ki so se kmalu prenesle tudi na roko. Dobila sem diagnozo vnetje prsne mišice. Opravila sem tudi rtg roke in rame – vse ok. Ker me je bolelo tudi na področju leve dojke, sem julija opravila Breastscan – tudi vse v redu. Kak mesec me je bolelo malo manj, potem pa me je začel boleti cel prsni koš oz. rebra. Opravila sem še rtg prsnega koša in je bil v redu. Šla sem še k ortopedu in po opravljeni scintigrafiji (novembra) skeleta – izvid: razporeditev izotopa v skeletu je enakomerna in brez posebnosti -, sem dobila diagnozo MB. Tietze. Ortoped mi je rekel, da lahko bolezen traja od par mesecev do 2. let. Skoraj vsak dan čutim manjšo topo bolečino nekje za obema dojkama in na pritisk tudi malo pod ključnico, včasih tudi samo na desni strani reber, največkrat pa na levi strani. Ta manjša bolečina je prisotna ne glede na gibanje ali mirovanje. Ortoped mi je tudi rekel, da bi scintigrafija pokazala tudi zasevke na prsih, če bi tam bili oz. tudi kje drugje. Zanima me ali bi pokazala tudi najmanjše zasevke oz. tudi tumorje? Sicer ne tipam ničesar, me pa zanima, ker čutim kakšne 3 mesece tudi neko majhno nejasno topo bolečino v celotni levi dojki, včasih tudi v obeh. – neodvisno od menstruacije, je pa bolečina močnejša teden dni prej in teden po menstruaciji. na dotik dojke niso boleče, nekaj čutim » nekje znotraj “. Ali je kakšna povezava med mb. Tietze in to bolečino? Ali naj opravim še uz dojk ali kaj drugega?
Ne vem, če je to pomembno, ampak ponoči ne čutim nobenih bolečin.

Naj povem, da sem stara 33 let, v družini ni raka, imam pa tudi otroka starega 2,5 let.. Kontrac. tabletke sem nehala jemati junija lani. Mogoče se vam zdim panična, ampak vsak dan mislim samo še na to in nič drugega.

Najlepša hvala za odgovor!

New Report

Close