Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja mazoljčki po obrazu dojenčka

mazoljčki po obrazu dojenčka

Moj enomesečnik je dobil po obrazu mazoljčke, čisto drobne in nekako spominjajo na akne. Polno ga dojim in pazim na prehrano (nič svinjine in raznih suhomesnatih izdelkov).
Ima še kakšna mamica podobne izkušnje in kaj je storiti?
Pozdravček!
E.

Moj malček je prav takšne mozoljčke dobil pri dobrih treh tednih! Takoj smo odleteli v bolnico. No tam ga je zdravnik pregledal in se za mozoljčke sploh ni zavzel. Ko sem mu povdarila, da smo prišli ravno zaradi mozoljčkov je rekel, da to ni nič druga kot čiščenje kože. Niti mazila nismo dobili. Jaz sem mu obrazek umivala z kamilicami katerim sem dodatla malo kisa (da se koža ne izsuši preveč) in v cca. 1 tednu so mozoljčki izginili. Cel pikčast je bil ha, ha to je bil luškan (seveda, ko se sedaj spominjam – takrat ni bilo niti najmanj smešno), če bi lahko, bi ti zdraven prilepla slikico pa žal ne gre.

Predlagam, da počakaš par dni verjetno bodo tako kot mojemu sinu sami od sebe zginili.

Lep dan še naprej!
MIša

Draga Eva.
Tudi naša dojenčiča je v tej starosti in mogoče še kakšen mesec imela spremembe na obrazu, ki jih ti opisuješ. Pediater nam je razložil, da gre za hormonske spremembe.
Minilo bo, zato se ne obremenjuj s tem preveč.

Pozdrav.

maša

Pozdravljena!
Tudi pri nas smo imeli mozoljčke, pa ima zdaj lepo lepo kožico.. To je samo čiščenje kože.
Probaj s čajem iz hrasovega lubja, ki ga dobiš v lekarni, z njim umij obrazek, ostanek pa zlij v vodo za kopanje. Rdečkasta barva, ki ostane na plenicah se izpere.
Srečno!
Vesna

Naš sinček je bil kot pubertetnik pri petnajstih – mozoljast, da je kaj. Pojavilo se je pri enem mesecu (ko sem začela dodajati kapljice AD3, mislila sem, da ima reakcijo na vitamine), trajalo pa približno tri tedne. Ni se več pojavilo, danes je star 15. mesecev. Ne skrbi!
lp, Mini

Mi smo našega fantka, ki je bil tudi poln mozoljčkov po obrazu kopali v hrastovem lubju. Dobi se v lekarni. Potem je bila vidna sprememba na boljše

Tudi moj sinek je v prvem mesecu dobil mozoljcek pri mozoljcku po obrazu in po celi glavici. Trajalo je kar 14 dni, da so izginili. Umivala sem ga s kamilicami, pediatrinja pa mi je rekla, da se na zacetku dojenckova koza cisti in da bo minilo samo po sebi. In je res. Pri svetlopoltih dojenckih je baje to se bolj pogosto, ker je njihova koza obcutljivejsa.
lep dan zelim, mina

Hojla,

naš buhtelj je te mozoljčke dobil v ponedeljek (star je tri tedne)…čakam, da izginejo… Hvala za pomoč tudi z moje strani.

Lep dan,

Maxi

Tudi moj sine je pri enem mesecu dobil drobne mozoljčke rdeče barve ki so se ponekod razlezli v malo večje madeže (2 mm).Pediater je rekel da so to spremembe pri dojenčkih, ki se ponavadi pojavijo v tej starosti in izginejo nekje v enem do dveh mesecev.Rekel je da je to zaradi materinih hormonov,ki prehajajo skozi placento.e ima tvoj dojenček te mozoljčke predvsekm na licih in čelu in se bojo tudi spremenili v zadebeline (večji madeži 2mm)je to to.Ne iztiskaj te mozoljčke ker bojo izginili sami od sebe v nekaj tednih.Meni je svetoval umivanje z kamilico in pa mazanje z hladilnim mazilom (za ritko).Pri našemu sinu je pomagalo in se mu je začelo izboljševati.Sedaj ko je star 3 mesec jih nima več.

Moj sine je pri starosti enega meseca prav tako dobil rdeče mozoljčke ki so se ponekod razlezli v zadebelinice.Pediater je rekel da je to zaradi hormonov, ki so prehajli skozi placento in da bojo izginili nekje do 2 ali 3. meseca.
Medtem pa mi je svetoval umivanje s kamilico in pa mazanje z hladilnim mazilom za ritko.Pri nas je pomagalo in jih je imel vedno manj, dokler niso izginili.
Bodi vztrajna, to je samo lepotna napaka, ki moti bolj nas mamice, dojenčka pa ne.
Tako kot mene sedaj motijo temenci na njegovem lasišču.

Hvala za odgovore. Sem se potolažila. Res, da je to moj drugi otrok, ampak mazoljčkov se ne spomnim. Mogoče niso bili tako izraziti.
Tudi vaše nasvete bom upoštevala.
Lep dan vsem.
E.

Cau!

Moja fanta sta bila po kaksnih treh tednih taksna kot najhujsa poburtetnika. Nisem ga nic mazala, mogoce kdaj s kaksno otrosko kremico-niveo. In s casoma se je koza ocistila. Ne sedaj misliti da to traja 5 mesecev. Kaksen mesec ali pa se to ne, odvisno. Ponavadi se koza kmalu scisti.

andi

New Report

Close