Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Mazilo Faktu in dojenje

Mazilo Faktu in dojenje

Ob oz. po porodu sem pokasirala hemoroide in zato kupila mazilo Faktu. Doma sem pogledala navodila in prebrala, da je v nosecnosti in ob dojenju uporaba mazila indicirana le v nujnih primerih, ko drugi ukrepi niso ucinkoviti. Ker dojim, zdaj cvikam, ker pise, da ni znano ali se ena ucinkovina mazila izloca z mlekom in da je zato potrebna previdnost pri uporabi.

Zanima me, ali je mogoce katera uporabljala to mazilo med dojenjem in ali na lastno pest ali pa ga je predpisal zdravnik. V navodilih pise, da se mazilo izdaja le na zdravniski recept, meni pa so ga v lekarni dali brez recepta. Hvala 🙂

Tudi meni so se ob porodu (ponovno) pojavili hemeroidi, tako da so me bolj le-ti boleli kot pa šivi. Najprej so mi dali Modolex svećke in mazilo, naslednji dan pa Faktu mazilo in svečke. Uporabljala sem jih kar nekaj časa in občasno jih tudi sedaj. Moj sine se sicer ne doji, si pa mleko izbrizgavam in mu ga dajem po flaški. Če so mi v porodnišnici predpisali to mazilo, očitno ni nevarnosti za otročka.

Ker večino zdravil ne testirajo na nosečnicah in doječih materah, imajo farmacevtska podjetja zapisana ta pogoj, da se zavarujejo pred morebitnimi tožbami.

Namesto mazila Faktu lahko uporabljaš tudi navadno maslo (priporočilo moje ginekologinje).

Tudi meni je to mazilo in svečke predpisala zdravnica med nosečnostjo.

Jaz sem dobila to mazilo in je super. Vse, kar ni naravno, ima učinke. Dobro je, če se hemeroidi čimprej pozdravijo?! Torej – meni so svetovali faktu in sledeči postopek. Hemeroide sem imela zelo velike in po tednu dni sem bila spet na tirnicah. Postopek: 2-3x na dan daj led v higiensko rokavičko (tisto belo, raztegljivo) in se po črevesu masiraj 5-8 minut. To zelo boli, vendar se je vredno potrudit. Potem vzami gazico, nanjo namaži malce FAKTU kreme in pritisni na črevo, potem gor hlačke in direkt v posteljo za 15 minut. Uleži se in z vso ritjo delaj Keglove vaje (do 100x). To še bolj boli, ampak se splača. Meni je črevo zlezlo nazaj po 3 dneh kure. Sedaj nimam težav.

Ali ima se kdo tezave s temi hemoroidi? Kako si pomagate? Mazila modex ni nikjer v Slo za kupiti vec. Dobila sem Faktu mazilo, ko sem ga namazala me je kar malo peklo zadaj. Potem je nehalo. Sem pa vceraj imela neznosne bolecine zaradi hemoroidov. Bolecina se vedno pojavi po opravi potrebe. Upam da cim prej mine. Aja, si pa dajem tudi led gor direktno, pa malo omili vse skupaj.

kako si pomagate vi ki imate iste tezave? A sploh ti hemoroidi kdaj izginejo?

New Report

Close