Najdi forum

Dragi Tjazy

Bi ti rad povedal, da se popolnoma strinjam s teboj, ko poudarjaš iskrenost…do sebe, do drugih…kot eno osnovnih človeških vrlin, kamor sodijo še spoštovanje, ljubezen…bi se našlo še kaj. Živeti te vrline, z upoštevanjem plejade izrazov, s katerimi se manifestirajo, ločuje Človeka od človeka, duhovno in duševno odraslega od odraščajočega. Dejstvo je, da smo vsi samo ljudje, človečki, vsak v svoji fazi odraščanja, vsak s svojimi slabimi in dobrimi lastnostmi, vsak s svojim mlinskim kamnom okoli vratu in soncem v roki, vsak s svojim znanjem in neznanjem, vsak na svoji poti.
Iz tvojega pisanja na tem in nekaterih drugih forumih predvidevam, da se imaš za duhovno zrelega človeka, mogoče celo za Človeka, in kot tak, sem prepričan, da se zavedaš mogočnosti izražanja ljubezni in spoštovanja skozi sprejemanje posameznika takšnega kot je, brezpogojno in skozi svoje delovanje na kogarkoli na način, ki mu ne povzroča nikakršne stiske (bolečine, jeze, vznemirjenosti, potrtosti, razočaranja….).
Opisovati slepemu lepoto Martuljkove skupine v zahajajočem soncu z namenom, da mu olajšaš bolečino, ki jo čuti ker ne vidi mavrice, se mi zdi vsaj neumestno.
Biti iskren , ljubiti, spoštovati…sebe in druge…na način (čeprav dobronameren), ki povzroča stisko pri komerkoli…..ni lastnost Človeka.

Lep dan ti želim

Se ne bi v popolnosti strinjal.. ker potem bi moral najti cloveka, ki ga prizadene se tako majhna stvar in tisto bi bila potem meja cez katero ne bi smeli stopiti. Da slucajno ne bi tega prebral in bil prizadet.

Ce je tako.. kar mislim, da v koncni fazi naj bi bilo tako.. ampak to je mozno sele takrat, ko iz zemlje izginejo vse religije, sekte in podobno.. in s tem tudi vse knjige, ki pisejo o raznih resnicah.. Takrat bo kolektivna zavest tako razvita, da bo vsak individualno svobodno religiozno iskal svojo resnico in je ne zapisoval in niti ne govoril o njej.. Potem tudi taksnih tem, kot so danes ne bo vec, ker preprosto teh tezav v ljudeh vec ne bo.

Pri tej zavesti pa se je clovek zmozen premakniti samo, ko je hudo v stiski in potisnjen v zadnjo moznost. Zadnja moznost mu je pogledati vase.. in prva moznost gledati vsepovsod okoli sebe.. in ko vseh teh zmanjka.. bo sele pogledal v SEBE… in kadar ga kaksna mnenja razjezijo, ali spravoijo s stisko.. ga spravijo v stisko samo zaradi svojih lastnih predsodkov in prepricanja, za katere pa je sam odgovoren in nihce drug jih ne pozna.
Nekatere moje pisanje cisto nic ne spravlja v stisko.. in tistim to sigurno ni namenjeno..

Midva sva se ze srecala.. se mi zdi da pri katolikih.net.. mogoce pa tudi ne.. morda kje drugje.. Ce sva se tam.. potem lahko kar tam nalimas ta mail.. ker to kar katoliki govorijo celo po TV je zalitev za budiste, mohamedance, jehove price, realjane, pra-kristjane, hindujce in tako naprej…

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

Tjazy, lep pozdrav

Verjamem ti, da so tvoji posti pisani z dobrim namenom pomagati vsem, ki iščejo pomoč in to spoštujem. Se tudi v celoti strinjam s teboj, da se človek premakne šele, ko ga v to prisilijo razmere in se tudi strinjam, da je človek sam odgovoren za spremembe. Menim, da je klic na pomoč že en korak k spremembi. O primernosti nasvetov..tvojih, mojih, kogarkoli…taki osebi, ni smiselno razpravljati. Vsak svetuje, kar se mu zdi najprimernejše, od prosilca pa je odvisno, kaj bo z nasveti.
Me pa moti egoizem, ki veje iz tvojih nasvetov. Pisati ljudem, da so cepci, ker jih boli prevara, izdaja…svojih najbližjih…ok, to je pač tvoj dobronameren način, kako jim odpreti oči. Druga stvar pa je razlagati, kako je normalno, zadoščanje svojim potrebam in željam, ne glede na ostale. Če te žena ljubi tako brezpogojno, da je srečna, če si zaželiš spolnosti z drugo osebo, ker te to osrečuje, je v redu. Kaj pa, če s tem povzročiš bolečino tej drugi osebi, s katero si se ljubil. Kaj pa, če se ta oseba zaljubi vate ali te ljubi…pa ne brezpogojno…in jo boli, ker te mora deliti s tvojo ženo, ker je pač samo človek. Kdo ti daje pravico, da ji povzročaš bolečino…in tako naprej…in tako naprej. To Tjazy, je zame egoizem.

Lep dan ti želim

Prav.. imenuj to egoizem. Ampak ce je to moj egoizem.. je itak moja stvar in moja odgovornost. Torej ni tukaj omembe vredno..

Obstaja ena velika razlika.. Ko je clovek pripravljen pogledati vase.. in ce nekdo zares pogleda.. v resnicnost ne v iluzije.. to pomeni, da ne gleda v um. .ampak globje.. bo slej ko prej opazil, da je prizadet zaradi lastnih razlogov.
In nekaj ljudi je.. ki to spoznajo.. kar jim ne pomaga, da so zdaj manj prizadeti.. ampak vsaj ne zivijo v ilizuziji. In nikogar taksnega nisem imenoval cepec…
Ko pa clovek joka in tarna in zato obtozuje druge.. tistega, ki ga je prevaral, kar sploh v resnici ni mogoce… pa je to zame malo idiotsko. To ravnanje je pac idiotsko.. in kaj potem? A je lahko zaradi tega stavka prizadet? Tako je druzba rekla, da imenuje dejenja, ki so res v skrjanosti razumljivega.

Ampak ce reces cloveku.. kako je bolan, kako je bogi.. mu to godi.. nekatri so prav pocasceni.. uzivajo v tem.
Ko pa reces, da je njihov um bolan.. idiotski… so pa prizadeti.. Zakaj? Saj gre za isto stvar.. Neravnovesje prizadene um ali pa telo.. vzrok je isti.. prizadetost ljudi se spremeni. To lahko pomeni samo eno.. Istovetijo se s svojim UMU.. Se sploh ne cudim, da potem tako razmisljajo.. ker um vedno pravi.. “Ti si pomemben!”

Tjazy, pozdrav

Ena od lastnosti velikega človeka je sprejemanje ljudi takih, kot so, brez pridevnikov.
Še ena lastnost velikega človeka pa je, da s svojim delovanjem ne povzroča bolečine drugim.
.
.
.
.

Lep dan ti želim

Potem pa me sprejmi taksega.. in jaz sem tebe taksnega.. Bom pa tole vzel v naznanje..

Se opravicujem, ce sem koga res prizadel.. in morda opozorilo.. da ko pisem, nikoli ne mislim nikogar osebno, razen v primerih, ko je to popolnoma jasno.

Pozdrav en_bk!

Lep dan ti želim

Enako! T.

Pozdravljeni !

Že nekaj dni spremljam kresanje mnenj in sem se odločila, da tudi jaz dodam svoj piskrček.
Za začetek: bila sem prevarana. Prevaral me je mož v nosečnosti z drugim otrokom, ki si ga je on veliko bolj želel kot jaz. Prevaral me je z mojo, najino dobro prijateljico. Dolgo časa sem si zatiskala oči, verjetno podzavestno, ker najbrž nisem bila pripravljena na soočenje s situacijo in sama s sabo. Ko sem odkrila se je začela kalvarija zame. Pa ne zato, ker sem se sama sebi smilila, ampak, ker sem bila prisiljena zazreti se vase in ugotoviti kaj je z mano narobe. Bila sem jezna, prizadeta, ranjena, ponižana itd. Predvsem zaradi načina kako sta to izvajala ( v moji prisotnosti), zaradi laži, skrivanja, hinavščine. Konec koncev pa tudi zaradi razočaranja nad sabo. Od tega je zdaj že štiri leta, z možem sva še vedno skupaj in gradiva najino zvezo na novo. On ima z njo še vedno stike in mi to tudi pove, občasno. V vseh teh letih sem tudi jaz prišla do podobnih zaključkov in spoznanj kot Tjazy. Ali je on res prevaral mene ? Saj, če bi bil tako srečen z mano in bi mu jaz nudila vso ljubezen bi sploh ne pomislil na drugo. Če mu prepovem, da ima stike z njo, bo to naredil zaradi mene. ALi ne bo tudi v tem primeru varal, le, da tokrat sebe in ne mene. A je to potem sploh še ljubezen ?Tudi jaz verjamem, da ljubezen ni, če nekdo dela nekaj na silo. Moj mož si želi živeti z mano in najinimi otroci, rad ima to življenje, tako pravi. Rad pa ima tudi njo. Jaz imam rada njega in želim nadaljevati najino začeto pot. Če ga imam rada in želim najino ljubezen graditi, mu ne morem postavljati pogojev, ker to ne bi bila več ljubezen. Za takšno spoznanje sem potrebovala izkušnjo, ki sem jo doživela in vesela sem, da sem začela razmišljati drugače. Marsikdo se v toku življenja zaljubi in hrepeni po nekomu, ki ni njegov partner. Tudi, če ga fizično ne prevara, ga prevara pa duhovno, a ni to tudi prevara ? Ne moremo preprečiti smrti, prav tako tudi ljubezni ne. To se pač zgodi. Od nas pa je odvisno kako bomo ravnali in kakšno stališče bomo zavzeli. Vem, da me ima mož rad, dobro se razumeva, zelo podobne poglede na svet imava. Ali naj to podreva samo zato, ker se je v njegovoem življenju pojavila druga ženska, s katero nikoli ni načrtoval skupnega življenja ?

Krena

Krena!

Poglej torej ti si srečna, da imaš moža ob sebi, to je vse kar želiš, a je tako?!
Če si svojo filozofijo sprejela v smeri, ki jo razlagaš, je vse o.k., če ti sebe razumeš te razumem tudi jaz!

Še vedno pa to ne pomeni, da je to edina in prava pot, veliko je takih, ki menimo, da partnerja ne želimo deliti, ali drugače:
če ga ljubezen z mano ne zadovoljuje, ne izpolnjuje, ne osrečuje, če ne čuti tako kot jaz, ki mi on pomeni popolno zadovoljitev vseh potreb človeka – ženske, potem, naj gre naprej za svojim hrepenenjem, naj ga načrtuje ali pa ne, to je že samo njegova zgodba………….jaz ne želim in ne morem deliti!

Lahko, da je to v nekem svetu smatrano kot omejenost, ampak to pač ni moj svet, jaz sledim sebi!

lp zarja

Ali z drugimi besedami.. Nemogoce je v resnicni ljubezni ljubiti samo enega. To je tako nemogoce, kot da bi sonce obsijalo tebe.. mene pa ne.. Cisto isto. In nikoli ne mores reci.. drugemu.. samo tebe bom ljubil.. ker je tudi to nekaj nemogocega.
Ko iz SEBE scistis vse smeti in navlako.. ti ostane samo se ljubezen.. ki se razlije na vse okoli tebe.. in izgine pricakovanje in podobne halucinacije in stvari so samo se taksne kot so.. in sprejemas taksne.
V tej konkretni zgodbi, bi res bilo idiotsko biti jezen in koncati vezo.., ce pa se je v bistvu zgodilo samo to, da se med vecimi ljudmi preteka ljubezen. Nic drugega.
In to je za ljudi najhujsi mozni predsodek.. najhujsi miselni vzorec.. najhujsa iluzija..

Krena.. takrat si imela moznost svobodne volje.. lahko bi ponorela in vse koncala in kaksen bi bil smisel? To bi v bistvo bilo samo mascevanje nic drugega. Nihce ne koncuje vezo v takem primeru iz druggega razloga, kot je to mascevanje.. in da izpade lepsi.. zacne pisati zgodbo na forum in jo govoriti prijateljem, da ima se moralni razlog, da to naredi.. Pravi razlog pa je mascevanje.

Enako kot druzba stori s kriminalci. Ker se nekdo ni vedel po druzbenih normah.. ga zaprejo.. ker je prizadel njihov EGO. Mascujejo se mu. Cloveka je potrebno pozdraviti.. je dusevno bolan.. pozdraviti ga je potrebno… ne pa se mascevati in ga zapreti v zapor, kjer bo srecal mojstre zlocina.. in se bo izpopolnil v svojem kriminalu.

a te lahko prosim, da kaj napišeš bolj preprosto, tako kot je narejen svet?

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Lahko me prosis.. A me bos prosil?

prosil te bom, da si prebereš mail.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Res je, ne vem kaj tolk filozofiraš, če je tvoj moto preprostost!

A se kdaj prebereš Tjazy (že ime si si zapletel, ti preprostež), kolk ene filozofije in energije porabiš, da nam vso svojo teorijo razlagaš, se ti zdi to preprosto?

lp zarja

Tole je sicer popolnoma izven konteksta, ampak resnično me je tole zmotilo. Sama sodelujem na kar nekaj forumih , tako kot ti Tjazy. Pa me zanima samo eno……se ti zdi fer uporabljati tvoj podpis ( svet je narejen preprosto) ko pa točno veš, da ga nekdo drug. In ki mu vsekakor bolj pristaja kot tebi, ki znaš zakomplicirati tudi tam, kjer ti tega ni treba.

Se pa opravičujem za off topic…..

Lp, Palčica

Hvala za potrditev, da je ljubezen in sovrastvo isti ego iz razlicnega konca. Najprej se razumes.. potem tolces po tistem.

New Report

Close