Najdi forum

KO prebiram zgodbe o zasvojenosti z alkoholom bi svoj piskrcek “prislonila” tudi sama. Stara sem 28 let, brat bo 25. Ze odkar pomnim, zagotovo pa 15-20 moja mati pije, na začetku samo vino, kasneje tudi zganje, kupuje pivo … no pravzaprav vse kar “zadene”. Oce ne ukrepa ničesar, razen, da nori in znaša jezo in slabo voljo na naju z bratom. Naj povem, da sem noseča v 29. tednu, k sreči sem se preselila k fantu (dejansko ta vikend, ker se jim je doma spet dogajalo in sem rekla DOST!!!)), kjer si urejava gnezdece. Pred tem pa sem zivela več kot dve leti v najetem stanovanju, ker sem bila sita neprestanih prepirov, alkohola, slabe volje, vpitja, fizičnega in psihičnega maltretiranja. Mislila sem (naivna kot sem ko gre za moje starše-predvsem mamo), da bo sedaj ko pričakujejo prvega vnuka kaj drugače, in se toliko bolj uzaljena ker sem spoznala, da je vse sama hinavščina. Prejšnji teden je bil ana dopustu, vam pravim 3 dni KOMA, mal je bluzila zunaj, se vozila z avtom kar sem in tja, zadeta.. Nič je ne ustavi. Večkrat sem se že poskušala pogovort z njo, pa je vedno sama za vse, samo ona dela—– da ne bo pomote, zgago—nič drugega, edino je, da hodi v sluzbo, to je pa tudi vse. Prizna da pije, ampak na zdravljenej pa ne…le kaj bodo rekli. Zaboga, ma ne vidi, da jo ze zdaj vsi opravljajo.
KO sva z bratom hodila okrog zdravnikov, se poskušala karkoli dogovorit, da se ji pomaga, je oče potegnil z njo…češ temu bomo pa sami kos. SE po vseh teh letih ne spregleda, da je ni sposoben obvladat, da rabiš strokovna znanja. Mogoče bi ji lahko pomagal na začetku, da bi se z njo pogovoril in bi rešila nesoglasja. Ker pa sta oba trmasta in vlečeta vsak na svojo stran, tega ne bosta dosegla nikoli. Več mu pomeni žena alkoholik kot pa njegova otroka in tudi vnuček, ki je na poti. JAz sem sla in tja grem samo še po svoje stvari..resnično— srce mi krvavi, še vedno ne glede na vse more, ki so me tlačile, na vse videne prizore—- brat verjetno tudi. Normalnemu človeku tam ni za zdržat. Ampak tega ne sprevidita. Na koncu bova grda midva z bratom, midva bova tista, ki sva reve, ki sta zapustila dom…. NIč hudega. Nja si vsi mislijo kar hočejo. Dovolj sva stara da poskrboiva sama zase, k sreči imava dobre sluzbe za nedoločen čas in se nam ni vsaj treba obremenjevat s financami.

Pa vendar sem mnenja, da sta potrebna oba z očetom zdravljenja, vendar ON je preveč pameten in ga res ne rabi, ona pa…. Škoda besed

Natresla sem samo delček vsega, napisala bi lahko knjigo, toliko je vsega.

Upam, da vam bo vsem uspelo rešiti ali vsaj omiliti težave, predvsem pa ne smilite se sebi in poskrbite zase. če pa se vam tezave šele zavedate ali je na začetku, jo zatrite v kali. Kasneje posane prava norišnica

Lep pozdrav!
Menim, da ravnate zelo pametno, ko ste se odločili, da zapustite stanovanje vaših staršev in greste na svoje. Res je, da vam alkoholik neštetokrat poskuša narediti slabo vest. Toda, če bolj razumsko pogledamo se lahko vprašamo, kdo je v tej igri egoist. Staršev se ne da spremeniti, ker imajo zakoreninjeno mišljenje. Misel, da bo vaš otrok oziroma vaša nosečnost spremenila vašo mamo, da ne bo več pila je nesmiselna. Vaša mama vidi samo eno stvar, ki jo gane in to je flaša. Če niti oče noče razumsko gledati na dejansko situacijo, ki se v hiši dogaja je edina rešitev umik.
Ne sekirajte se zaradi staršev. Oni imajo svoje življenje. Vi pa poskrbite, da bo v vaši družini bolj toplo. Vam pa želim veliko sreče pri porodu in veselja ob otročičku.

Zavod Pelikan - Karitas Celodnevni pripravljalni center Cesta na Polževo 4 1294 Višnja gora TEL.: 051 339 725 E-MAIL: [email protected] SPLET: www.pelikan.karitas.si

Draga Maggy!
Ko sem prebrala tvoje sporočilo, sem ugotovila, da imava veliko skupnega. Tudi jaz sem stara 28 let in imam enake težave kot ti. Vem kako ti je pri srcu in vem kakšno je tvoje življeneje. Tudi sama imam mamo, ki je alkoholik. Alkoholik je že cca. 15 let, vendar si ne prizna, da ima težave z pijačo. Sprva je pila le vino, sedaj pa to ni več dovolj, poslužuje se od piva do zelo močnih žganih pijač!!! Vsak dan jo gledam, kako propada in kako živi le za alkohol. Sicer hodi v službo, toda ko pride domov, potrebuje le kozarček al pa dva in je spet v”tistem” stanju. To njeno početje je resnično nevzdržno!!!! Skušala sem ji pomagati, ji predlagala zdravljenje, se poskusila pogovoriti z njo…, noče niti slišati o tem. Živiva sami, vem rekli boste ” pa pojdi na svoje”, to bi že storila zdavnaj, a me je strah, kaj bo z njo, če bo ostala sama, navsezadnje je še vedno moja mama !?! Vem Maggy kako je to, ko obupno potrebuješ starše, ko ti je hudo, ko se ti svet podre,ko nimaš nikogar, prosiš za nasvete, naj ti pokažejo pravo pot in naletiš samo na žaljivke in zaprta vrata….vem kaj nosiš v srcu, kajti tudi sama sem občutila to peklensko bolečino. Pa vendar, imaš fanta in še nerojenega otročička, naj ti onedva dajeta navdih in srečo, ki te čaka na tvoji življenski poti.
Veliko srečnih trenutkov ti želim in da bi našla svoj notranji mir, ki ga tako zelo potrebuješ.

Nala

New Report

Close