Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje maternicni vrat-kdaj?

maternicni vrat-kdaj?

Pozdravljene srecke nosecke. :))
Mene pa zanima, kdaj ti zmerijo dolzino maternicnega vratu in ali to spada pod redni pregled.
Jaz sem sedaj v 22 tednu, pa mi na morfologiji niso nic merili.
Lp :)))=

Če se ne motim okrog 31 tedna? Moram doma pogledat v papirje, če ti katera druga prej ne odgovori. Meni je dal moj ginekolog napotnico (dela v Leonišču in dal napotnico za porodnišnico kjer tudi on to meri).

Mislim da materničnega vratu ne merijo v okviru rednih obiskov pri ginekologu (vsaj ne tam, kjer preglede opravljajo po minimumu v skladu z kritjem ZZZS). Za točno merjenje materničnega je potreben vaginalni ultrazvok, tak pa je po navadi le prvi UZ v nosečnosti. Za NS, ki je sicer samoplačniška in drugi UZ (morfologija) se opravlja UZ čez trebuh. Tako da to merjenje opravijo le na podlagi indikacije. Obstaja pa še ena možnost in sicer da se naročš na (brezplačno) merjenje MV ki poteka v okviru raziskave na GK. Mislim da se to merjenje opravlja med 21 in 25t. Prospekta nimam več pri sebi, sem pa pred časom na tem forumu že napisala tel. št. za naročanje.

A.

Živjo!

Jaz imam čez 14 dni morfololgijo (takrat bom v 22 t) in ravno včeraj mi je ginekologinja rekla, da naj kar takrat rečem, da mi naj še izmerijo dolžino materničnega vratu.

Lp

Živjo,
jaz sem imela danes morfologijo (novo porodnišnica Lj.) in mi je sama G izmerila tudi dolžino m. vratu. Sem bila pa drugače fuuul razočarana, ker je bla precej neprijazna, ni se ji dalo odgovarjat na naša vprašanja (z mano je bil mož) oz. je očitno pokazala, da se ji zdijo butasta, meni je otroka pokazala za 30 sekund, pa še slikice nisem dobila…no ja, bo že bolje ne? Škoda ker se (vsi) G ne zavedajo, da je to za nas nekaj posebnega in da marsikdaj vprašamo kaj neumnega, ker nas pač to zanima in ne vemo…še posebej, če je vse skupaj prvič, ne?
pozdravčke
tinca

Pred sabo imam list, na katerem piše, da se meri MV med 22 1/7 in 24 6/7 tednom. To ni nujen pregled, če si iz Lj ali okolice, lahko pokličeš na tel: 430 28 00 sestro Meto od 7:30 – 10:30 ure od ponedeljka do petka in se naročiš.

Meni jo je med 20 in 30 tednom merila na vsakem pregledu, ker sem se zelo aktivno ukvarjala s športom in tudi sicer bila zelo aktivna in sva tako malo kontrolirali, koliko aktivnosti prenese moje telo. Sicer ni panike, če ti je ne izmerijo, ker se njegova dolžina itak precej spreminja, ker gre za mišico, ki se krči in sprošča. Bolj pozorni so pri 37 tednu, kjer tako določajo ali si že kaj blizu srečnemu dogodku ali ne..

A ti ne dela morfologije tvoja ginekologinja?

Aja, men je izmeril moj ginekolog nekje v 29t. , zaradi vsakodnevnega lazenja na Šmarno goro, pa me je zanimalo, kako pa kaj. No pa je dolg, da je le kaj. Le da se na Šmarno sedaj v 8.m še tako težko 1x do 2x tedensko spravim-sm mal lena postala, pa nekaj kompenziram s telovadno doma.

https://www.fmctel.com/sl/pehd-cevi

https://ergochord.com

New Report

Close