materinska šola in porod
Lep pozdrav vsem bralcem in bralkam tega foruma!
Sem v 30. tednu prve nosečnosti, ki sicer poteka zdravo!
V začetku decembra bom začela obiskovati materinsko šolo, pa me zanima ali potrebujem na teh sestankih kakšne “pripomočke”, ali moram kaj prinesti s seboj? Kako približno zgedajo?
Prav tako bi bila vesela če bi mi katera napisala kakšne izkušnje je imela pri porodu v Slovenj Gradcu! (partner me namerava spremljati)
Najlepša hvala za vse odgovore!
Kolikor se spomnim, je bilo treba s seboj prinesti zdravstveno in materinsko knjižico (popravite me, če nimam prav!). Dobro pa je tudi, da imaš s seboj kakšen zvezek, saj je informacij zelo veliko in ti lahko pridejo prav tudi kasneje. Jaz sem hodila v materinsko šolo poleti, zato je bila steklenica vode obvezna – vse smo jo imele na mizi.
V ljubljanski porodnišnici izgleda šola kot predavanja prvega letnika pravne fakultete – ogromno ljudi, premalo prostora, predavanja pa zanimiva…
No spet en moški boste rekle!
Pa še res je. Saša vzemi zdravstveno knjižico, materinsko knjigo, svinčnik in kakšen zvezek pa na pertnerja NE pozabi pa bo.
Sicer pa iz tega ni dreba delati nekih večjih problemov saj informacije, ki jih bosta dobila tam so zelo dobrodošle.
Velika pohvala partnerju, da se je odločil, da te spremlja. Sam sem bil zerven pri vseh treh porodih in verjemi, da tudi osbje v poridnišnici drugače ravna s porodnico. Upam, da tvoj partner prenese pogled na kri, ki jo sicer ni veliko pa vendar dovolj, da ga “zmanjka”.
Srečno in bres panike .
Pozdravljena!
Ker tudi sama nameravam roditi v SG porodnišnici,me zanima kako je s tvojo materinsko šolo.Verjetno si jo že končala.Sama sem v 25 tednu nosečnosti in me zanima kdaj je in kako poteka,če si seveda iz koroske.Lahko se mi oglasis na moj email:[email protected]