Najdi forum

MATERINSKA SOLA

Spostovani,
Pred casom sem v vasih odgovorih zasledila, da nosecnica lahko obiskuje materinsko solo kjerkoli. Ko sem sama sprasevala za pricetek tecaja v Ljubljani (stavba blizu porodnisnice, kjer potekajo tecaji in tudi dekompresija), so mi razlozili, da za obisk potrebujem napotnico svojega zdravnika ginekologa, v kolikor ne gre za zdravnika iz Ginekoloske klinike. Sama obiskujem zdravnico sicer iz ljubljanske obcine, stanujem pa v domzalski obcini (zdravnice nisem zamenjala, ko je ta zamenjala zdravstveni dom). Da so tecaji v Ljubljani v materinski soli zelo kvalitetni so mi povedale tudi prijateljice, ki so ta tecaj pred leti ze obiskovale. Takrat napotnice niso bile potrebne. Prosim vas, da mi razlozite, kako je s temi napotnicami (potrebno jo je imeti tudi za dekompresijo!) in kaj naj storim oz. na koga naj se obrnem, v kolikor mi je zdravnica ne bi hotela napisati, to materinsko solo pa bi kljub vsemu zelela obiskovati.
Lepo vas pozdravljam in se vam zahvaljujem za odgovor.
manca

draga Manca,

kaže da je denar res sveta vladar, vse bolj, na žalost. Ampak to je temna stran kapitalizma…..Žal ni več česa takega kot je “zastonj kosilo”. Napotnica je pač prenos plačila za storitev, ki je sam ne moreš ali nočeš ali ne znaš opraviti. Res pa je tudi, da niso vsi konji zmagovalci na dirkah a so “po kilah pri mesarju vsi enako ocenjeni”. Oprostite mi za banalne porimerjave ampak tudi v zdravstvu vse bolj vidno vlogo igra denar, ki nam je že sramotno preskopo odmerjen in žal nismo vsi enako dobri na vseh področjih.
Če vam vaša ginekologinja ne bo hotela napisati napotnice imate sledeče možnosti:
1. plačate si tečaj sami (povprašajte, ker ne vem niti za ceno niti za način plačila in če je to res možno)
2. zamenjate ginekologa za takega, ki vam bo napotnico bodisi napisal ali za takega, pri katerem je sploh ne potrebujete (zdravnik na ginekološki kliniki)

New Report

Close