Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? MATERINA ZNAMENJA

MATERINA ZNAMENJA

Tudi mene zanima nekaj v povezavi z materinimi znamenji.Imam jih namreč po vsem telesu in to me zelo moti,slišala pa sem tudi da se zaradi tega ne smem preveč izpostavljati soncu (kar je nemogoče ker se ukvarjam s športom-kolesarjenje,tek…).Bolj ko razmišljam bolj sem odločena da si jih dam vsaj nekaj odstraniti.Motijo me predvsem estetsko,sploh ta znamenja na obrazu,hrbtu in vratu.To ki se mi je naredilo na bradi je za povrh dobilo še dlačico ki si je menda ne smem puliti in si jo skoraj vsak mesec strižem s škarjicami.

Zanima me ali imam zaradi teh znamenj res več možnosti da obolim za rakom,sploh ker sem preveč na soncu in imam zaradi tega opekline?

Če se odločim za ta poseg,ali sem samoplačnik ali ne?

Kakšna je cena?Se res plačuje vsaka pikica posamezno (naprimer če je ena pikica 10.000 sit,potem lahko za ta poseg dam nekaj milijonov…

Kako poteka operacija?Je laserska…?

Hvala!

Svetujem ti, da uporabis iskanje na tem forumu – tema: materina znamenja.. Je bilo o njih ze kar nekaj napisanega.. Vecina materinih znamenj ni sama po sebi nevarnih, postanjejo pa, ce se zacnejo spreminjat..

Moje laicno mnenje je, da s svojim nacinom zivljenja (omenjas soncne opekline) zagotovo povecujes moznost, da dobis koznega raka, za katerega imas zaradi stevilnih materinih znamenj ze tako vecje predispozicije. Zaradi stanjsane plasti ozona, je kozni rak pri belcih, posebej pa maligni melanom, povsod v svetu v zelo strmem porastu..

Glede odstranjevanja pikic, pa se mi zdi, da stvari malo prevec poenostavljas. Mislim ti glede tega mora odgovoriti zdravnik.

Draga B.!

Kot oseba, ki ima več materinih znamenj, imate za kožnega raka po nekaterih raziskavah večje tveganje. Tveganje dodatno zvišajo izpostavljenost soncu in pojav tega raka v družini. Več o tem raku preberite tukaj, kjer se je na tem forumu odvijala burna debata:

Nekateri strokovnjaki menijo, da je odstranjevanje znamenj sploh nesmiselno, saj naj to ne bi vplivalo na pojav raka. Rak se lahko pojavi v spremenjenem znamenju, a tudi v običajni koži. Ali to torej pomeni, da boste gotovo dobili kožnega raka? Nikakor ne!

Nekaj ukrepov je, s katerimi se lahko dodatno zavarujete in jih gotovo že poznate: ne izpostavljajte se močnemu soncu (izogibajte se teku in kolesarjenju med 11. in 15. uro), zaščitite se z zaščitno kremo ali oblačili. Izogibajte se opeklinam! Dodatno lahko znamenja tudi pregledujete. Sumljivo je vsako znamenje, ki se spremeni, poveča ali hitro zakrvavi.

Svetujem vam pregled pri zdravniku ali dermatologu, če želite, da bo ocenil vaša sedanja znamenja. Priporočam vam zgolj odstranitev tistih, ki vas motijo estetsko. Resnično si dlačice na znamenju ne bi smeli puliti, saj lahko nastane vnetje. Nekaj nasvetov boste našli tudi tukaj:

Verjetno pa vam bodo tudi odgovorili na vaša vprašanja o ceni posegov.

Lepo vas pozdravljam!

Irena

New Report

Close