matematika 4/9
Živjo, mislim, da je ta teden že tekla debata o matemaiki za 4. razred devetletke. Ampak vse skupaj se mi zdi, ne vem eno norenje, brez prawvega utrjevanja, brez pravih razlag. Kaj menite? Kakšne je splošno stanje v vaših razredih? Pri nas so pisali test, moram reči, da je bil obsežen in zahteven in več kot pol razreda je pisalo 3. To se mi zdi realna slika znanja, s tem, da je večina vloženega truda s strni staršev. Malo sem morala dai iz sebe, ker mi že pošteno najeda, hkrati, pa me je kar strah kaj bo v 5. ? Lp L
jaz to sprejmem povsem človeško … kdor dela se pač moti … popolnosti pa ni in je tudi jaz od svojega otroka ne zahtevam … kar pa ne pomeni da mu ne povem kaj si o površnosti mislim … in dokler površnost še vedno pomeni oceno 5 ne bomo dramatizirali ane 🙂
meni recimo ni jasno da se v četrtem razredu starši dnevno učijo z otroki … to pa res ne razumem 🙂
oprosti B * nisem te hotela užalit in ni letelo direkt nate. V našem razredu je kar nekaj mam, ki stalno ponavljajo, ja saj zna, samo je površen in mu je manjkala samo točka do 5. vedno eni in isti.zadnjič sem eni rekla, da če je kirurg površen, pacient umre. Toliko ga je zagovarjala, mi je prav zavrelo.
Torej drugačnih ocen otrok ne sme dobiti, ker sicer……[/quote]
ja ga počakam doma in z leskovo šibo po nagi riti :)))
sem mal čudno napisala … to se dogaja pri matematiki … ostali predmeti pa so seveda poglavje zase … je petka prej izjema kot pravilo 🙂
tejkar, ni panike … na srečo pri nas nimamo podobnih modelov … smo vsi precej realni 🙂
Ja, pisali so vse pretvorbe (dolžina, teža, tekočine) v vseh oblikah: računi, besedilne. Uporabiti je bilo treba vse letošnje znanje: deljenje, množenje in seveda to uporabiti v besedilnih nalogah. Recimo: koliko kg je petina tone, koliko dag je petina kg.Ali pa: O traku, ki je bil dolg 2 m 3 dm smo odrezali 56 cm. Koliko mm je še ostalo od traku? Nalog je bilo veliko , mislim, da 16. Saj to nam ni težko, mislim pa, da otroku, ki še ni vešč teh pretvarjanj in je časovno omejen, mogoče že tudi nervozen, predvsem se pa snov jemlje prehitro in prepovršno, tole kar težek zalogaj. Zato res ne vem, kako se lahko nekateri hvalijo, da sploh ne vedo, da otrok hodi v šolo in da zdeluje brez težav. potem so pač nekatere šole manj zahtevne. Lp L
Ja se hvalijo, da z otrokom doma nič ne delajo. Hvala bogu, da ne rabijo. Ne vem pa od kod otroci v šoli že naprej vedo kako se pisno sešteva, odšteva množi, poznajo skratka snov v naprej. No, tako je pri nas. Zato, ker otroci že vse vejo vnaprej tudi ne ponavljajo, ker pač večina snov obvlada. Drugi pa se zato morajo več truditi doma. Naša tudi ni pri ta neumnih, pa morava doma kar krepko vaditi. naši so včeraj spoznavali uro, minute… Ne vem kdaj mislijo še ocenjevati, saj vreme že krepko vpliva na otroke. Naša bi bila kar vedno zunaj, potem pa pride noter zelo zmatrana in ji ni več za nič. Tudi pri ostalih predmetih imajom še kar nekaj snovi tako da…
Hvala, če se še kaj spomniš pa prosim sporoči.
Hvala. Lep dan!