Mateja
Lep pozdrav!!
Sem pol leta po porodu nedonošenčka (29. teden ), M ( če je bila sploh M, moja G je rekla, da je bila lahko samo šičša ) sem imela enkrat takoj po čišči, mleko pa sem si brizgala do cca. 3 tedne nazaj. Od poroda naprej stalno opažam, da imam sluzast izcedek, je prozoren oz. občasno tudi rumeno rjav. Pojavi se mi in traja kak dan ali dva, nato pa izgine. Tako se mi pojavlja parkrat na mesec. Pred nosečnostjo sem imela samo beli tok. Mislim, da nisem noseča, ker sva vedno zaščitena s kondomom. Čakam pa tudi na preiskave za ščitnico.
Zanima me zakaj imam tak izcedek in kdaj lahko pričakujem M? A je res, da lahko nepravilno delovanje ščitnice sproži prezgodnji porod?
Najlepša hvala!!!
Spoštovani,
nepravilno delovanje ščitnice v okviru, ko bolezen ne dela težav ne sproža prezgodnjega poroda. Kar zadeva izcedek pa seveda ne vem, zakaj ga imate inti kaj pomeni, pa tuditga, kdaj se bo pojavila M vam ne nam povedati. Po prekinitvi z dojenjem se običajno pojavi kadarkoli v 3 mesecih. Če le “mislite da niste noseči”, velja stanje preveriti s testom, ker boste potem “vedeli, da niste noseči”.