Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija mastna koža

mastna koža

Zdravo!
Imam probleme s kozo. Najveckrat dobim mozolje, ko posezem po sladkarijah.
Star sem 20 let. Zanima pa me, se vsakotedensko kopanje v termah, lahko izboljsa mojo kozo. Najveckrat imam zelo mastno kozo na celo.
Zanima me ce je dovolj, da si kozo ocistim zjutraj in zvecer ter namazem s kremo proti mozoljem.(manhattan clean-face izdelki)
Ali mi priporocate, da bi si tudi obraz mazal s kremami (nivea for man), saj imam vcasih na licih prav suho kozo.

Upam da nisem zastavil prevec vprasanj, vendar bom za vase odgovore zelo hvalezen.
GREGa

Spoštovani Grega!

Pri t.i. mozoljih ali z latinskim izrazom acne vulgaris faciei priporočamo redno skrb za higieno obraza, vendar brez pretiravanja. S prekomernim čiščenjem odstranimo tudi zaščitni plašč kože, s čimer zmanjšamo odpornost kože proti bakterijam. Nekateri povezujejo nastanek aken z uživanjem posameznih vrst hrane (npr. čokolade), vendar pa nekega enotnega vzorca ne ugotavljamo. V svojih odgovorih sem tudi večkrat poudaril, da so akne bolezen žlez znojnic in jih zato ne moremo odpraviti le s kozmetičnimi preparati (kamor sodita tudi preparata, ki ju navajate). Tudi ni logično, da imate na čelu zelo mastno, drugje po obrazu pa zelo suho kožo, glede na vašo starost je verjetno prej mastna kot suha. Zato vam priporočam, da se zglasite pri dermatologu, ki bo objektivno presodil prizadetost vaše kože in vam predpisal ustrezno zdravljenje. V Dermadentu (www.dermadent.si) ob pregledu določimo tudi kvaliteto kože (med drugim tudi ali je objektivno mastna ali suha), in predpišemo oz. izvedemo ustrezno zdravljenje.

New Report

Close