Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Mastitis pri 14 mesecih

Mastitis pri 14 mesecih

No, pa se mi je zgodilo. Vse do zdaj je dojenje potekalo , z eno besedo, krasno. Prebrala sem vse poste na temo mastitis, pa me vseeno skrbi, da ne bi prišlo do abcesa. Zlasti pa mi ta mastitis daje misliti, da bodo lahko težave, ko grem čez 14 dni v službo.?

Da najprej napišem tiste odgovore, ki se jih pričakuje v zvezi z mastitisom.
Dojenje na dve uri ali po potrebi (popoldan) še pogosteje, od dneva 0. do sedaj, po kakih petnajst minut pa do pol ure. Ponoči velikokrat po malo. Mleka imam dovolj, vedno še za enega otroka preživet, pa mi to doslej ni povzročalo nobenih težav. Le fant rase kot kopriva. . Spim na boku ali hrbtu že ves čas. Čas aktivno preživljam med kupi perila, posodo, kuhanjem, otroškimi igrišči, biciklom, hojo. Načeloma spim dovolj. Tudi prejšnji teden sem. Modrčki niso premajhni, s prstom ne pritiskam na dojko med dojenjem, je drugi otrok, mleka ne iztiskavam (ga sploh ne znam na črpalko) .

Naj opišem, kako je mastitis potekal.
V petek popoldan sem čutila napetost v desni dojki, ob pol sedmih sem še hitela z vozičkom na pošto, pa me je dojka že kar pošteno, ne prav bolela, bolj “zbadala” in ko sem se vračala domov, so me že bolele noge, glava, tipični znaki za gripo….oziroma mastitis. Fanta sem dala spat in odšla k zdravniku. Ob devetih sem bila na urgenci, z vročino 39,3 stopinj, z majhno rdečino na dojki in bolečo (bolj samo na na pritisk) zatrdlino v njej. Diagnozo sem zdravnici kar sama napovedala in seveda sem zadela v črno. Z antibiotiki orbenin in lekadolom v majhnih količinah je vročina po dveh nočeh popustila. Mogoče samo ena cvetka. Ko je zdravnica vprašala po starosti otroka, se je samo globoko začudila in je rekla : “A še vedno dojite?” IN to začudenje ni bilo prav pozitivno naravnano…

Občutek imam, da se zatrdlina v dojki ne zmanjšuje. Kljub temu, da bolj dojim na prizadeto dojko, jo grejem in tuširam z vročim tušem. Zanima me, če je to po treh dneh normalno, oziroma koliko časa traja, da se otrdlina zmehča in zmanjša in izgine, in kaj se da narediti, da ne bo prišlo do abcesa?

In seveda, kako naj se pripravim na službo, glede dojenja namreč. Naš fant je čisti junky in ga ne morem dopoldan pripraviti, da ne bi sesal. Si kar ne znam zamisliti kako bo z mojimi dojkami, ko ne bo dojenja 10 ur? Nujno prosim za kakšne nasvete, kako naj v teh 14 dneh vsaj malo opustim dojenje ali pa kako naj ravnam v prvih dneh službe, da se ne bom ponovno znašla na urgenci z mastitisom. Ali vas lahko popoldan pokličem po telefonu?
Hvala,
Marija

Marija, pokličite popoldan (po 16. uri).

New Report

Close