Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Masiranje dojk, bradavic?

Masiranje dojk, bradavic?

Punce, ali kaj masirate dojke, bradavice? S čim?

Bradavic se naj ne bi masiralo. V pozni nosečnosti lahko celo povzroči prezgodnji porod! (pazite tudi pri sp. odnosih).

Živjo!

Ravno ta tema mene zanima. Od katerega tedna naprej lahko draženje bradavic povroči prezgodnji porod? In kako je s spolnostjo nasploh v nosečnosti? Do kdaj je dovoljena? Pušenjak pravi do poroda, prijateljicam je ginekologinja rekla do 32t….

Lp

Jaz si bradavice masiram vsak večer po tuširanju že 3 tedne, pa sem že čez rok……..tako, da je stvar relativna.

Jaz si nič ne masiram. Kar se pa spolnosti tiče in masaže povezane s tem-mi očitno do sedaj še ni škodila, prej obratno in se bomo tega posluževali tudi še ta dva tedna kolikor jih imamo pred seboj.

zakaj si jih pa masirate?
če se hočete pripravit na dojenje, si jih lahko (vsaj bradavice) že preden boste rodile popolnoma razdražite.

PIA, s čim si pa masiraš bradavice? Z oljem ali kremo?

To velja za zadnje tedene(prezgodnji porod), za vse ostale pa besede Karmen Mlinar iz LLL:
“Posebno utrjevanje bradavic z drgnjenjem, s hladnim prhanjem ali s posebnimi mazili ni potrebno oziroma je lahko celo škodljivo.”

Ne, ne, jaz si kar tako z brisačo, ampak ne preveč grobo. Nekateri pravijo, da ni potrebno, nekateri, da je priporočljivo – meni ustreza. Sem se pač tako odločila, ker mi je svetovala kolegica, ki ji je to pomagalo pri kasnejšem dojenju.

Le pocasi s tem masiranjem – sedaj po porodu, ko je tamala pri dojenju lepo zagrabila dojko kot je treba, se mi je posteno krcila maternica. “masiranje” dojk povzroca sproscanje oksitocina, ki krci maternico – to btw. tisti hormon, ki ga dobis pod imenom “umetni popadki”

Preden sem rodila prvega otročka, so rekli-masirajte, masirajte, po vsakem tuširanju s frotirasto brisačo.
Preden sem rosila drugič so rekli ne masirat, nič masirat, to prej škodi kot koristi.
Obakrat sem ubogala.
Razlika pri dojenju? Niti najmanjše! Obakrat so me prvih nekaj dni majčkeno bolele bradavice, še sploh če se nismo usprli čisto dobro “pristavit”, po parih dneh so težave izginile. Obakrat pa sem imela že v porodnišnici s seboj kremico (ala bepanten), kar je resnično super!
Tudi tokrat nič ne masiram, kremica pa je že v nahrbtniku…:-)))).
Pa pa!

New Report

Close