Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Estetska in plastična kirurgija maščobna bula

maščobna bula

Spoštovani,

sicer ne vem če moje vprašanje spada na ta forum, pa vendar – v bistvu je maščobna bula tik ob mišici (na levem licu, blizu ušesa) zame “lepotna napaka”, saj v določenem kotu izgleda kot oteklina zaradi bolečega zoba.
V bolnišnici mi niso priporočali odstranitve zaradi bližine mišice. Sem pa zasledila, da obstajajo inekcije, ki jih ubrizgavaš v maščobno bulo in s časom se le ta stopi. Če mi lahko kakorkoli pomagate z odgovorom bom vesela, drugače pa uspešno delo še naprej!

Lep pozdrav

Pozravljeni

pred poskusi odstranitve oziroma ob odstranitvi je potrebno bulo pregledati tudi citološko ali histološko. Zdravljenje z injekcijsko lipollizo vam odsvetujem,

lep pozdrav

Aleš

ali za pregled take bule citološko in histološko naredite rez po obrazu, ali zgolj piknete in punktirate?
jaz imam pod ličnico neku bulo in jaz jo opazim, čeprav ne gleda ven, glede na desno ličnico je opazno. je pa mehka in pomična.
ali lahko ta pregled (c in h) opravim tudi kje samoplačniško, morda veste? mariborska fontana npr? ali za to nujno rabim napotnico osebnega zdravnika….
hvala

Pozdravljeni

Običajno to delamo na napotnico. Pri citološki preiskavi spremebo samo vbodejo s posebno miglo, za histologijo pa je potreben izrez.

Lep pozdrav

Aleš

New Report

Close