Najdi forum

maščoba na trebuhu

Zanima me, ali pri hujšanju in seveda gibanju maščobni obroči okrog trebuha izginejo? Pa prosim naj odgovarjajo taki, ki so dejansko izgubili tudi maščobne obloge.Hvala za vsak odgovor

Malo čudno vprašanje! Če shujšaš zadosti je jasno da izginejo, saj zato se pa hujša, da je manj špeha.

Odvisno kako hujšaš. Če se otepaš hrane potem začne telo delat maščobne rezerve in s tem ne narediš nič.
Se mi zdi ti besedi hujšanje in gibanje tudi teoretično nista znani kaj šele praktično..

Če se dovolj in zdravo prehranjuješ in redno gibaš (aerobna vadba), potem izgubljaš maščobo. Res pa je, da maščobo izgublja vsak posameznik drugače: eni več na trebuhu, manj na nogah, drugi obratno… Če imaš maščobo samo na trebuhu, potem je drugje ne moreš izgubiti :))

Ne obstaja maščoba samo na trebuhu…

Oblog sicer nisem izgubil sem pa izgubil zaloge. Nekaj čez 30kg dve leti in pol nazaj. Upam da sem vseeno kvalificiran za odgovor.

Maščoba se pri hujšanju porablja enakomerno po celem telesu. Lokalna izguba maščobe sicer JE mogoča. Ampak je potreben ekstremen napor in predvsem disciplina ter vadba pod strokovnim vodstvom. S tem lokalno povečaš izgubo maščobe cca 10% v primerjavi z ostalim telesom. Če se to splača ali ne si pa sama “izračunaj”. Naj ti pomagam… odgovor je ne 🙂

Gibanje fitnes (uteži aerobika pilates) redni obroki relativno zdravi in… to je to. Simple 🙂 Pa seveda dovolj tekočine (ne ne sokov ampak vode in nesladkanega čaja)

If you are not doing it for fun ... you are doing it for the WRONG reason !

Men pa zanima kak se naj znebim tega trebuha.Izgledam kot da sm noseča pa glih ne tako.Skos pijem vodo in zvečer naredim 50 trebušnjakov ampaknč ne pomaga.Plis pomagajte da se znebim tega presnetega trebuha.

Jaz sem imela isti problem kot Nina Kuk. Imela sem samo 5 kg preveč, 5kg več kot pred nosečnostjo in se mi je dogajalo, da so me že trgovke spraševale, ali sem noseča. Sem pač takšne kurje konstitucije: se najprej zredim v trebuh, noge pa ostanejo suhe. Pa sem imela vsega dovolj, začela bolj intenzivno tečt (3x na teden po 5-10km) in se zraven šla še 90dnevno ločevalno dieto. Uspeh je zelo viden: v dveh mesecih sem izgubila vseh 5kg, pas se mi je zožal za okrog 4cm. Imam sicer na trebuhu še vedno maščobne obloge, nekaj je raztegnjene kože, vendar noseča nikakor ne zgledam več! Pa še očutek je fantastičen, ko lahko oblečeš 2 številki manjše hlače. In sploh: ni več takšen problem obleči kopalke. Zadnji (3.) mesec diete se le-te še vedno držim, vendar mi kile ne gredo več dol. Nameravam pa še naprej paziti na prehrano in se rekreirati! Trebušnjakov pa ne delam prav veliko, ker le-ti niso dovolj!!! Pa le vztrajno, se da izgubit šlaufe!!

Jaz sem po porodu imela maščobni obroček samo še na trebuščku.Ker sem bila pred nosečnostjo navajena na lep trebuh mi je pogled na puding res skazil vsakdan, no saj veš kako je.
No in sem začela vsak dan….na tistem stolu delati trebušnjake enih 150 zjutraj in 150 zvečer, veliko tekočine ,2x na teden fitnes (kardio in vaje za trebuh) in pravilno prehrano bogato z vitamini ,minerali in kar je še zelo pomembno po 19h ne jem več nič, spijem le kakšen čaj.
Rezultat:)))…fantastičen napet trebušček z kvadratki….ampak…opozirim te lahko ,da takoj ko sem en teden prenehala se mi je maščoba začela spet nabirati, tako da moraš resnično imeti veliko volje in vztrajati vsak dan.
pa veliko sreče ti želim pri kurjenju maščob

da vm usem puvem svojo zgodbo…
mel sem 120kg pa sm si reku to je dost in sm usak dan lavfu jedu sm po 5x na dan brez diet in tega ker diete so slabe za zelodec in nasploh za telo cez cas se pozna. velik tekocine(voda),fuzbal in sm zgubu 35kg sam vaj za trebuh pa nism delu kr se mi ni zdel pumembn 😀 men je blo sm vazn d sm zgubu kile res pa je d ce se ne premikas dnevno d nemors zgubit mascome. mascoba pa uhaja skuz pore iz telesa seprav k svicas ubistvu hujsas in cimvec k svicas tem bol je sam vonj je neprivlacn 😀 to je pa pumoje to…

Hej Ico.
Shujšal si, brcat tudi znaš, sedaj se pa nauči še pisati !!!

pozdravljeni!
zanima me ali je možno izgubiti kg. in maščo po telesu če si se že rodil močne postave?

Seveda je možno, zakaj ne bi bilo? Debelost ni dedna, dopovejte si že to. Dedne so kvečjemu take stvari, kot naprimer kje se nam nalaga največ maščobe, primer: mati se najhitreje redi v stegna, hčerka prav tako. Lahko si močnejše postave, vendar to pomeni večje kosti in večje mišice, Maščobne blazinice pa nimajo tu nobenega mesta. Debelost je (razen v primerih ko gre za kako bolezen, ampak to je redko) posledica nepravilnega prehranjevanja in pomanjkanja telesne aktivnosti. Otroci debelih staršev so ponavadi debeli, ampak to je zato, ker starši nanje prenašajo svoje navade in način nepravilnega prehranjevanja, ne zato ker imajo v genih zapisano, da bodo debeli. Z redno telovadbo (hoja, tek, kolesarjenje,……nekaj da se dobro preznojiš) in zdravo hrano se kilogrami gotovo stopijo. Govorim iz izkušenj. Nikar pa ne stradaj, ker se zmanjša mišična masa, maščoba ša ostane. Telo je sicer vitko, vendar prav nič lepo. Vse je ohlapno in mehko kot puding, pa še prej ali slej se nazaj zrediš. Tudi to vem iz izkušenj. 🙂 Ni bilo uspeha. Zdravo jest in dosti migat. To je to.

Zal je tko, da je nekaterim dano da so suhi. Ce hocemo vsi imeti normalno tezo, se moram naprimer namatrat kot konj. Telovadba stirkrat na teden, nic pregreh.
Ocitno je dedno na nek nacin, in moji geni so slabi.

New Report

Close