Najdi forum

masažni pripomoček

Spoštovani,
znanec si je v lekarni v Moskvi kupil medicinski masažni pripomoček ‘Tibetanski aplikator’ (Тибетский иппликатор). To so majhni plastični krožci, ko so na eni strani bodičasti, z druge strani pa se pritrdijo na priloženo tekstilno podlago. Uporablja se tako, da na njem sediš, ležiš, ali pa si ga s povojem pričvrstiš na določene mišice. Ker ga občasno bolita vrat in križ, naj bi mu to pomagalo sprostiti oz. prekrvaviti mišice. V priloženih navodilih so napisane tudi razne druge indikacije, vendar delovanje ni razloženo. Čas uporabe naj bi si vsak določil sam, glede na počutje.
Enega je prinesel tudi meni. Zanima me, kako taki pripomočki delujejo na telo in kaj se v mišici takrat dogaja. Ko sem bila pri vas na terapiji zaradi težav s križem sem tudi nekaj minut ležala na nekakšni bodičasti podlagi.
Hvala v naprej za pojasnilo in lep pozdrav!
M.

Osnovni smisel delovanja aplikatorja je aktivni vpliv na podkožne refleksne točke, ki imajo funkcijo prekrvavitve in stimulacijo delovanja ovojnic določenih mišičnih skupin.
Uporablja se lahko kot protibolečinski pripomoček ali kot mišični stimulator.
Obstojajo različni vzorci (geometrija) razporeditve iglic na podlagi, kot tudi različna oblika, trdota in velikost samih iglic, ki s tem različno vplivajo na že omenjene biološko aktivne točke, zato se pri različnih bolnikih in simptomih uporabljajo različne iglice z različno postavitvijo na telesu.

Lep pozdrav,

New Report

Close