Najdi forum

masažna blazina

Pozdravljeni,

sem športnica (bordanje) in pri padcu z višine sem utrpela udarec v ledveni del hrbtenice. Poškodba sicer ni bila huda a me ta del boli, občasno se zaradi bolečine ne morem povsem zravnati. Po potrebi jemljem protibolečinske tablete (Naklofen). Zdravnica mi je priporočila tudi masažno blazino (vibrirajočo) kot dodatno terapijo. Zanima me vaše mnenje glede dejanskega učinka le-te. kako in na kakšen način je koristna?
Najlepša hvala za vas čas in morebitni odgovor!

Pozdravljeni!

Moje mnenje je, da bi daner, ki bi ga vložila v masažno blazino, raje porabila za masažo. V vašem primeru je lahko v najboljšem primeru prišlo do nastanka trigger točk v mišici in podplutbe, v najslabšem primeru pa celo do natrganine mišice. V prvem primeru pomaga trigger point masaža, v drugem primeru terapija z ultrazvokom.

Tablete bi vam svetovala, da jih jemljete samo po potrebi in ne kar tako, kot bombončke 🙂

Vibracije same dobro vplivajo na živčevje in ga pomirjajo, če je tega preveč, pa ga dražijo. Treba je poiskati primerno dozo.

Za ledveni del pa je najbolj pomirjujoče guganje na gugalnem stolu, kot so ga imele naše babice (znanstveno potrjeno!) – tudi za nosečnice.

New Report

Close