Masaže
Spoštovana Mojca,
prosila bi vas za nasvet. Imam manjšo hernio disca, ki mi povzroča veliko močnih bolečin že pet mesecev. Ortoped mi je odsvetoval masaže, ne vem zakaj, vendar mi je to odsvetoval. Pred to boleznijo sem redno hodila na tui-na masažo enkrat tedensko.
Zanima pa me ali bi mi lahko škodila refleksna masaža stopal? Oz. ali je kaka masaža, ki bi ugodno vplivala na mojo hernio?
Hvala in lep pozdrav
Spoštovani,
verjetno vam je zdravnik odsvetoval masažo, ker se boji kakšnih nestrokovnih prijemov v predelu hrbtenice, kjer so težave.Sicer vam pa svetujem, da ga kar vprašate, zakaj je proti masaži.
Če poveste maserju, ki je strokovno usposobljen, kakšne težave imate, se bo odločil, kaj in kako bo masiral in mislim, da ne bo nič narobe.Celotna sprostitev telesa učinkuje tudi na vaše dobro počutje.
Tudi refleksna masaža stopal je priporočljiva in vam jo svetujem.
Masaža, ki to v bistvu ni, je pa zelo nežna manipulacija mehkega tkiva, mišic, ligamentov in narastišč mišic in se imenuje bownova terapija, bi verjetno tudi blagodejno delovala na vas in omilila bolečine. Izvajajo jo v Pilates centru na Wolfovi 1 (prijave 031 550555). Gre za nežne dotike vzdolž telesa in nežne premike tkiv po točno določenem zaporedju in marsikdaj pomaga pri omenjenih težavah (več. inf http://www.bownova terapija.com).
Lep pozdrav,
Forum je zaprt za komentiranje.