Najdi forum

masaža

Pozdravljeni

Ravno včeraj sem se odločila,da se odprvaim na masažo. Presenetila me je pa izjava kolegice, ki je trdila, da je bila pred dnevi na masaži ampak da po njej se ni počutila dobro. Povedano drugače: rekla mi je, da je iz nje prišla čisto polomljena. To me je seveda prestrašilo, kajti sama si ne želim doživeti česa podobnega. V čem je bila po vašem mnenju težava, v maserju ali v obliki-vrsti masaže, ki njej ni ustrezala? Kako je dejansko z bolečino, ali je v primeru, da se jo začuti med tretmajem pametno malce potrpeti ali takoj zamenjati tretma?

Hvala in lep dan še naprej

Julči

Pozdravljeni,

masaže so po jakosti zelo različne, od skoraj božajoče limfne drenaže do zelo močnih tajskih masaž. Uporabljajo se tudi različne tehnike.
Iz tega je razvidno , da res ni vsaka masaža primerna za vsakogar. Maser ima sicer nekoliko “manipulativnega prostora “glede jakosti masaže in področja na katerem se masaža izvaja ( na to vpliva sama težava in spremljajoče bolezni ), vendar, če so spremembe v izvajanju neke masaže prevelike pomeni , da ta masaža ni primerna za tega človeka in mu maser mora svetovati nekaj drugegea ali pa še bolje poslati na posvet zdravniku ( tako delamo pri nas ).

Vsekakor pa pri masaži ni potrebno in se ne sme trpeti zaradi premočnih pritiskov.

Seveda je tudi po masaži lahko manjša reakcija, mogoče se bolečine spremenijo nekoliko po karakterju, po razširjenosti, vseeno pa se človek ne sme počutiti pretepenega po njej.

Če so vzroki težav znani , niso nič posebnega in so masaže do sedaj pomaglae se jih lahko izvaja naprej.
Pri poškodbah ali nenadno nastalih težav pa vseeno prej svetujem pregled.

Lep dan in lep pozdrav,

Olivera Svilar - Kanjovsky, dr.med. akupunkturolog Terme & Wellness LifeClass http://www.lifeclass.net/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close