masaža po porodu
Pozdravljeni,
rodila sem pred 6 tedni in od nosečnosti mi je ostalo še 4 kg. Večina pridelane teže se je nabrala na stegnih (celulit) in v predelu križa. Katero obliko masaže mi svetujete? Razmišljala sem o ročni limfni drenaži, vendar imam pomislek, da ni morda še prezgodaj? Kdaj in kje priporočate, da začnem s tretmaji? Sem iz Ljubljane in polno dojim. Zanima me tudi, če priporočate nošnjo t.i. masažnih hlač proti celulitu (iz kavčuka, ki jih prodajajo v Sanolaborju).
Hvala za odgovore in lep dan še naprej. m
Pozdravljeni,
šest tednov od poroda je pravzaprav kratka doba in naj vas prav posebej tile 4 kg ne skrbijo, saj polno dojite in boste verjetno dojili še nekaj časa, saj tudi uvajanje goste hrane traja kar nekaj časa. Dojenje je dobro zagotovilo, da boste zgubili še te kg, mogoče tudi še katerega več, saj vas čaka obdobje, ko boste skrbeli za otroka, ko bo shodil, hodili v službo, opravljali gospodinjska dela, ….
Mislim, da je pomembno to, da poskrbite zase tako, da uživate pestro hrano, s čim manj sladkorja, slanih, mastnih, začinjenih, ocvrtih jedi, da kombinirate jedilnike tako, da omogočite telesu, da porabi čim manj energije za presnovo (npr. ne mešate beljakovin in ogljikovih hidratov), da pijete zadosti tekočine (vode, zeliščne čaje, sveže sadne ali zelenjavne sokove) in poskrbite za čim več gibanja na zraku.
Kar se masaže tiče bi rekla, da sama masaža ne zagotavlja znižanje teže, kot na boljše počutje zaradi npr dobre prekrvavitve tkiv, boljše razpoloženje, ki prinese več veselja do življenja in manj utrujenosti, s tem pa več volje, da poskrbite za čim bolj zdravo prehrano in ostale dejavnike.
Boj proti celulitu včasih ne prinese dokončnih rezultatov. Hlačke preizkusite, mogoče vam bodo pomagale.
Glede ročne limfne masaže bi tudi jaz še malo počakala, glede ostalih masaž pa počakajmo, da se javijo uporabniki, ki so sami obiskali kakšnega dobrega maserja.
Lep pozdrav,
Za poporodno nega kože ima Just kar nekaj izdelkov ki so se vpraksi pokazali kot zelo uspešni , predvsem krema za učrvstitev kože (prsi, trebuh,) , nekaj izdelkov za krepitev ožilja (tudi v kombinacijo z eteričnimi olji) , slezenčevo mleko ki je zelo uspešno v boju proti strijam…. čudežov glede celulita ne smeš pričakovati (Just ima tudi izdelke proti celulitu) in je potrebno veliko truda in gibanja. Gre za izdelke ki so popolnoma naravni in za visokokoncentrirana zelišča , zato se uporabljajo v minimalnih količinah . Izdelki se prodajajo preko svetovanja na domu, sicer pa si najbrž za njih že slišala.
Pozdravljeni!
Zanima me ali izločanje določenih nečistoč iz telesa ob limfni masaži ne vpliva na kakovost materinega mleka. Verjetno se izločajo tudi preko mleka.
In ali ne pride pri nosenju hlač do istega procesa (izločanje)?
Lep pozdrav,
Ira
Kot rečeno bi bilo dobro še malo počakati, vendar profesionalno izvedena limfna drenaža, ko izvajalec ve, da ženska še doji, bi ta postopek opravil postopno in verjetno bi bilo potrebnih več srečanj za isti učinek.
Torej lokalna uporaba hlačk ne bi smela škoditi malčku in kakovosti mleka ob izdatnem pitju tekočine, kar doječa mamica prav gotovo že počne.
Lep pozdrav,
Zato se doječim materam (še posebej v rpvih tednih po porodu) priporoča le ROČNA limfno drenaža pri izkušenem terapevtu.
Naj te teh par kg ne skrbi preveč. Sama sem se skozi nosečnost zredila 18kg, sedaj imam 4 kg manj kot takrat, ko sem zanosila. Od poroda je minilo 7,5 mesecev. Na svoji teži sem bila že 3 mesec po porodu. Sem pa hodila na masaže, ki so zelo, zelo prijale. Predvsem zaradi sprostitve.
Pozdravljene!
Meni je zelo dobra terapevtka limfne drenaže za čas, ko še dojim, raje odsvetovala, vendar pa me zanima, kakšne masaže in kje ste obiskovale po porodu, ko ste še dojile (septembra bom namreč spet mama)?
Forum je zaprt za komentiranje.