Najdi forum

Masaža 5 mesečnega fantka

Vem, dea je bilo verjetno o tej temi povedanega že preveč, pa vendar.

Moj sinček bo čez teden dni dopolnil 5 mesecev. Z masažo še nisva začela, vendar bi želela nadoknaditi zamujeno. Prosim povejte mi, ali še ni prepozno in kdaj (če sploh) boste imeli še kakšno predavane v zvezi z masažo dojenčkov. Ali pride pri njegovi starosti še vedno v poštev individualni tretman z vami? Ali pa mi priporočate kakšno literaturo v zvezi s tem?

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

Pozdravljeni,

nekaj dni sem bila odsotna, zato se vam opravičujem, da ste malo dalj časa čakali na odgovor.

Vsekakor se lahko začne masaža tudi pri 5 mesecih, saj z znanjem masaže lahko otročku pomagamo do zdravja in občutka sprejetosti in varnosti v vseh obdobjih, ki še sledijo in ko bo še kako potreben lepe in nežne podpore v življenju, namesto kreganja, vpitja, salbe volje. Marsikatere težave z otrokom se da omiliti ali odpraviti prav z masažo.

Seveda pa pride tudi pri masaži obdobje, kjer potrebujemo starši malo iznajdljivosti in potrpežljivosti (tudi tega se učimo kot starši, kajne?), ko se malčkek začne postavljati na noge in raziskovati svet okoli sebe. Takrat lahko izvedemo masažo, ki je delna, torej samo hrbet ali ali podplate. Vsekakor boljše kot steklenička s skadkim čajem, a ne, če uporabljamo masažo kot ritual pred spanjem.
Z masažo krepimo tudi imunski sistem, sploh kasneje, ko gre otrok v varstvo oz. vrtec (govorim tudi iz lastne izkušnje).

Skratka, v obdobju od 9 meseca do leta in pol ali dveh je obdobje, ko masaža ne poteka tako kot pri dojenčkih, kasneje pa otroci sami prosijo za masažo, če smo v tem vmesnem obdobju delno masirali npr pred spanjem ali po kopanju, ali če smo pritiskali točke na podplatkih in mu razlagali, kje ima točke za oči, ušesa…. Skratka skozi igro, nam pomaga in daje ideje tudi sam otroček, ko raziskuje svoje telo.

Tudi pri tej starosti imam individualne tretmaje, sicer pa pobrskajte po kakšnih knigarnah ali knjižnicah, nekaj malega se da dobiti literature pod naslovom Babymassage avtorjev Vimala Schneider Mc Clure, Walker, Schlomer, Leboyer (Loving hands), Scheibler,….

Za več informacij sem vam dosegljiva po tel 041-338-555.

Lep pozdrav,

Mojca Kurent

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close