Najdi forum

Lepo pozdravljeni!
Ta forum sem izbrala zato, ker ima v naslovu: …in sprostitev. Zanimam se namreč za masaže in upam, da tudi ta tema sodi sem.
Ali mi lahko kdo pomaga s kakšnimi koristnimi informacijami: splošno me namreč zanimajo vse vrste masaž (potem bi se ožje opredelila), zanima me kakšna literatura, rada bi s kom, ki se spozna, navezala stike, pobrskala bi po pravih internetnih straneh….. Na vzpodbudo mojega fanta, mame in prijateljic, ki so že “čutili” moje roke na svojem telesu, bi se rada kasneje udeležila kakšnega tečaja, izobraževanja v tej smeri….(le kje?)
Upam, da mi bo kdo tukaj pomagal ali me vsaj usmeril in napotil na kakšen pravi naslov. Hvala za vaš trud!
LP in lep vikend!

Svetujem ti, da greš za začetek na kak iskalnik (slowwwenija, mat´kurja), odtipkaš “masaža” in si ogledaš (najdeš tudi nekaj seminarjev, sem preverila).
Za literaturo pa tudi najbolje, da sama pobrskaš po knjižnici.
Lahko si pa sama kje privoščiš masažo, potem pa maserja/ko povprašaš, kje se je on/a izobraževal/a….

Masaže se lahko zelo dobro naučiš na Zavodu za tehnično izobraževanje v Ljubljani na oddelku kozmetike. Tam imajo različne tečaje s področja kozmetike, tudi tečaje raznih masaž. Sama sem bila tam na tečaju klasične telesne masaže, ki je res super. Tečaj vodi Gabrijela Gaber, ki je pri nas zelo priznana in uči tudi na visoki šoli za zdravstvo. Tečaj traja dva vikenda, vendar je to dovolj, da se naučiš gibov in teh stvari, saj je najpomembnejše, da potem to znanje utrjuješ doma. Vem, da v Celju obstaja prav šola za maserje, ampak o tem ne vem kaj več.

Obema se prav lepo zahvaljujem za odgovor! Nisem vsak dan tu, pa upam, da bosta vseeno prebrali.
Ja, na ZTI sem povprašala, najbrž bodo tečaji v septembru, še sporočijo.
Fauve (sem prav napisala in le kaj to pomeni ?), zanima me, če se resneje ukvarjaš z masažo? Moj dolgoročnejši cilj je namreč sprememba poklica in službe prav v tej smeri in bi potrebovala pravo izobraževanje, s potrdili ipd… Mogoče se mi še kdo oglasi s kakšno koristno informacijo, upam! (Celje – šola???)

Lep pozdrav!
Polonca

Živijo Polonca!

Fauve… Fauve je eno lepo provansalsko ime. Meni se sliši tako romantično, tebi ne? Najraje bi dala svoji hčerki (če jo bom kdaj imela) ime Fauve. Misliš, da je preveč eksotično? Verjetno res.

Glede masaže. Ne sploh se ne ukvarjam resno z njo. Če ima moj dragi ful srečo, ga včasih zmasiram, drugače pa ne. Ampak takšna sem. Mene zanima milijon stvari in se jih želim tudi naučiti, potem pa… Masaža je ful v redu, kaj vem, mogoče bom kdaj delala v tej smeri. Vedeti pa moraš, da ni enostavno. Biti maser je težak poklic – fizično mislim. Se kar zmatraš. Mogoče je zato več moških maserjev. Saj, ko masiraš eno povprečno žensko kar gre, ker nima mišic, ampak malo več špeha (čeprav se masira mišice). Ko pa na masažno mizo dobiš enega tipa, ki je povrhu vsega še kakšen športnik, ki ima trde mišice, zraven pa še dlake po celem telesu, no po pravici ti povem, da se kar namučiš. Je pa fajn, da čimveč znaš, s tem imaš tudi več opcij in delaš kar ti je všeč!

Pozdravček, Fauve

Polonca zelo me zanima kaj si uštimala glede izobrazevanja na ZTI !! Obiskujes kaksen tečaj?

New Report

Close