Marsikaj…
Spoštovani,
moj 8 mesečnik je danes v usta dal kos zemlje, v kateri je bil tudi delno razpadel hlevski gnoj. Ko sem videla sem mu usta takoj sprala z vrtno vodo (ki sicer ni namenjena za pitje, ampak je bila takrat najbliže) in svojim prstom. Nato sva šla v hišo in mu še nekoliko proskusala sprati ustno votlino. Zemlje mislim da ni požrl, lahko pa je malo snovi šlo naprej z vodo..
Skrbi me kakšne so lahko posledice tega? Paraziti? Driska? Kaj hujšega?
Naj povem, da imam sama težave z anksioznostjo in me vsaka taka stvar iztiri in zelo premlevam. Hvala za odgovor.
Lep dan želim, Mimi
Se bojim, da je zamuda pri odgovoru povzročila večanje vaše skrbi, kar zelo obžalujem. A imam težave s prevzemanjem vprašanj z med.over.neta (z njihovimi reklamami pač ne).
Sedaj ste že lahko ugotovili, da tale prvi prehranski incident (ki zanesljivo ne bo zadnji, to so pač otroci..) ni bil povezan z nobenimi težavami. Razen da ste otroka, ko ste ga pljuskali z vodo in mu v usta tlačili svoje prste, temeljito prestrašili :-).
Pozdrav,
Spostovani,
mene pa zanima kako postopati pri 2-letniku, ki zelooo uziva v vodi. V teh dneh, ko je huda vrocina vsak dan hodimo k reki Idrijci. Mali res uziva, vode se niti malo ne boji, kar pa me skrbi oz nevem ali je treba karkoli bolj striktno preprecevati je, da med plavanjem namenoma popije ogromno te vode (kot za žejo), ceprav mu stalno ponavljam, da je ta voda fuj in da se ne sme piti. Zaenkrat kaksne driske se ni.. na kaj moram biti pozorna? Lahko na tak nacin dobi kaksno resnejso okuzbo?
Hvala za vase mnenje.
Nič hudega mu ne bo – še zlasti, če ste na delu reke, ki je še čista, brez kakšnih virov onesnaženj. Edino, kar lahko naredite je, da preprečite pitje rečne vode iz žeje (ampak le še iz zabave) – da ga pred kopanjem in čofotanjem “napojite” s kakšno drugo vodo (iz plastenke ali iz domačega, varnega vodovoda).
Uživajte!