Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Prehrana in varnost živil marmelada brez sladkorja

marmelada brez sladkorja

Spoštovani,

ne vem če je to pravi naslov, vendar me zanima, kako naj skuham marmelado brez sladkorja, pa bo kljub temu trajala čez zimo.

LP in hvala za odgovor

Pozdravljeni,
Marmelado brez sladkorja skuhate kot običajno, paziti morate samo na potopek in sicer, da segrejete kozarce, vložite vročo marmelado in dobro zaprete. Lahko pa jo zaprto, še nekrat pregrejete v pečici, da bo res dobro sterilizirana.
Marmelado dajte v manjše kozarce, ker jo je potrebno po odprtju hitro pojesti saj nima velike obstojnosti. Odprt kozarec hranite v hladilniku.
Lep pozdrav,

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

Živijo. Ker sama ne smem sladkorja zaradi sladkorne bolezni, ti priporočam da skuhaš marmelado kot ponavadi in sladkaš s fruktoznim sladkorjem(v manjši količini kot navadni sladkor) in jo shraniš v majhne kozarčke.

Velike količine fruktoze (v čisti obliki) niso priporočljive, saj se fruktoza presnavlja drugače kot saharoza in sicer v jetrih, s čimer vpliva tudi na zamaščenost le teh.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

New Report

Close