Marko je končno tukaj. Cela zgodba.
Čestitam mamica, očka in mali Marko!
Sploh ne veš kako zelo lepo je bilo brati tvoje vrstice. O porodu, še prej o tem kako si sprejela novico o nosečnosti…podobno tudi jaz. 🙂 In res je pravi užitek prebrati toliko optimističnega in pozitivnega o porodu, bolečini in vsem skupaj. Kar oddahnila sem si. Prav zares sem vesela zate.
Jaz imam rok 23.03.2002, najbližja porodnišnica – Ljubljana.
Srečno!
Naj vaju, ki vaju porod še čaka, potolažim da res ni tako hudo, kot je videti v ameriških filmih. Obvezno !!! poslušajta babico kaj vama govori in posvetita se pravilnemu dihanju. Pravilno dihanje, babicini nasveti, ena v žilo in maska – se maš tko fletn k bi bil mal pijan.
Maska in tisto pomirjevalo v žilo sta name tako vplivala, da sem ves čas govorila vice, pela pesmice in se smejala – si lahko predstavljata obraz mojega moža.
Prvi porod je bil sicer daljši zaradi zapletov (trajal je 12 ur), pri drugem pa sem stresla kot mačka v eni uri in pol. Ampak ne prvič, drugič pa sploh ne, mi ni bilo hudo, ko je otročiček zunaj pozabiš na vse.
Tudi jaz sem bila obakrat nameščena na oddelek C in sem bila prvič bolj zadovoljna kot drugič, pa ne zaradi sester ampak zaradi mojih dveh zimer. Obe sta bili nekam čudni (kaj pa veš, mogoče sem bila pa jaz). Skratka, če bo katera od vaju na oddelku C pozdravčke sestram od družinice Pustovrh.
Pa veliko sreče, čim manj bolečin pri porodu, predvsem pa zdrave štrukeljčke vama želim.