Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca marivarin in odstranitev znamenja

marivarin in odstranitev znamenja

Lep pozdrav!
Imam eno težavo in sicer, 8.1. 2008 imam datum za odstranitev znamenja na nosu. Vendar mi piše da en teden pred tem posegom nesmeš jemati aspirina ali katerih drugih zdravil proti strjevanju krvi. Sedaj pa me zanima naslednje., sama sem prebolela globoko vensko trombozo in plučno embolijo in sem na marivarinu, stara sem 19 let. Marivarina nesmem nehati jemati ker lahko pride do ponovnih strdkov. Sedaj pa me zanima kaj mi priporočate? kaj naj naredim? Na operacijo sem namreč čakala 3 leta.Ali obstaja možnost da si namesto marivarina ta teden dajem injekcije?

LP

Pozdravljena!
Obicajno se ukine marivarin in se uvede nizkomolekularni heparin (npr. Fragmin), ki je v injekcijah. Postopek pred operacijo je odvisen tudi od same ogrozenosti za ponoven nastanek kaksnih strdkov (tromboze, pljucne embolije). Te terapije si nikakor ne prilagajajte sami, najbolj primerna ambulanta je tista, kjer vam kontrolirajo INR. Sicer ne vem, kako poteka narocanje v tisti, ki jo obiskujete vi, vsekakor pa ne cakajte na zadnji trenutek.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

…Sele zdajle sem opazil datum… Zadnji cas za ureditev terapije se pocasi izteka!
Morda se vzpodbuda, da niso cakalne dobe za odstranitve znamenj povsod tako dolge (terja pa malo klcanja naokrog)
Lp!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close