Najdi forum

Marihuana in nosečnost

Po mojem mnenju je hotela s tem povedati, da se ni nikoli drogirala, da je pa kadila, s čimer je prekinila takoj, ko je izvedela, da je noseča.

Naj vam še jaz, Bivša, nekaj povem. Da me ne boste imeli za nevednico in po možnosti celo za zarukano, naj vam povem da sem najbrž v življenju prekadila več jointov, kot vi vsi skupaj. Prejedla sem tudi morje kukijev, prepila sod bengov in priredila več pihnikov, kot pa piknikov. Pa sem tudi jaz v tistih časih idealizirala marihuano, kot jo nekateri od vas sedajle. Ampak, odkar je ne kadim več, pa se mi je ZARES odprlo obzorje, ne pa tako kot prej, ko sem si naivno predstavljala, da mi ga je odprla ganja. Ganja je totalna iluzija. Ko jo pokadiš prvič, še ne poznaš učinka in te lahko bodisi vrže po tleh, bodisi ne čutiš ničesar. Ko pa poštekaš filing, se ti odprejo navidezna nebesa, ki pa trajajo samo nekaj mesecev. Razmišljaš kot nor, delaš si super asociacije, dobivaš transcendentalne vizije in zdi se ti, da si odkril smisel življenja. Nato pa se to zapre in nato preostanek življenja, seveda če z experimentom nadaljuješ, zapraviš v iskanju tistega prvotnega filinga, ki ga seveda ni več in ga nikoli več ne bo. V bistvu podobno kot pri ostalih drogah. Torej ganja je iluzija, da si obvladač, ko si pa v bistvu popoln luzer. Ampak tega se zaveš šele, ko prenehaš in ko si že nekaj let čist. In ko ugotoviš, da nisi naredil nič s svojim življenjem, da si že skoraj star in da so že vsi tvoji sošolci nekaj ustvarili v življenju, ti pa si šele začel razmišljati, česa bi se lahko lotil… Zelo žalostno.
Ampak vi, dragi mladi hašišarji, se sedaj nasmihate ob vsaki moji besedi in me hočete uloviti nanjo. Kar dajte, saj vas razumem, saj sem bila tudi jaz delala tako. Ampak v premislek samo en odgovor na tipično vprašanje, ki sem ga bila postavljala tudi jaz:
“Kaj ni alkohol mnogo bolj škodljiv kot THC?”
Morda je res, ampak zakaj sploh jemati karkoli škodljivega, pa naj bo to bolj ali manj škodljivo, če nam tega ni treba? Ali se ni bolje truditi živeti čim bolj zdravo?
Meni je uspelo, ne kadim več ničesar, niti cigaret ne in vse kar me zastruplja je umazan zrak in ostale pritikline civilizacije, ki pa jih uživam neprostovoljno. Zakaj bi se le prostovoljno dodatno onesnaževala, če mi ni treba?

Mogoče pa še nisi pripravljena na otroka. Če do zdaj nisi poskusila thc-ja pa si ga zaželela tik pred nosečnostjo to lahko izraža tvoj strah pred tem, da se nisi še dovolj izživela in da bi rada še malo poskusila “neodgovornega”, uživaškega, hedonističnega življenja. Otrok je velika odgovornost in vsekakor pomeni novo in drugačno obdobje v življenju in se strinjam da razmišljanje o thc-ju pa otroku ne gre preveč skupaj. Ne obsojam te, samo razmisli zakaj zdaj če prej nisi? Mogoče se bojiš da ne boš kaj zamudila, mogoče te je strah, mogoče pa še nisi pripravljena na tako veliko odgovornost.

ma ne…ob enkratnem uživanju ne vpliva. Sploh pa ne vpliva, če se to zgodi pred samim spočetjem otroka. Ko boš pa že noseča se pa ne igraj s tem stvarmi.

si že pojedla tale cookie.
Vprašujem se isto kot je nekdo zgoraj napisal? Kaj se dogaja v osebnosti, ki razmišlja o zanositvi, obenem bi pa rada eksperimentirala z marihuano, čeprav jo nisi nikoli poskusila. Malo se zamisli nad sabo – v smislu ali si dovolj zrela za otroka.

Opisal ti bom izkušnjo ene osebe, ki ne kadi travo, med drogami konzumira samo alkohol, pa še to občasno.
Tip je bil na žurki kjer se je pil tudi bang – mleko v keri se je kuhala trava. Ker je bil frajer je spil dvakratno količino banga, kot ostali, ki so s tem imeli izkušnje.
Po približni eni uri, ko ga je že fajn zadelo, je peš odšel domov(približno 2 km). Ko je prišel domov je zaspal, čez nekaj časa se je zbudil in se je odpravil nazaj na dotično žurko. Med potjo ga je zgrabila paranoja. Ko je srečal policista, ga je lepo prosil naj mu pokliče rešilec in ga naj odpeljejo v bolnico…

Tak, da samo izvoli in pojej cookie, oziroma dva ali tri, da slučajno ne bo premalo.

Pozdravljena!
Sama imam veliko izkušenj s tem, ker kadim cca 7 let, redno – in nikoli nič drugega kot marihuano, da se razumemo. S cookiji imam tudi nekaj izkušenj, saj smo jih v študentskem času ogromno pojedli, pa tudi pekla sem jih velikokrat. Stvar je v tem, da so cookiji veliko bolj nevarni kot joint, sploh pa če nisi nikoli probala. Že mene je strah, kaj bo ko ga pojem. Fora je, da prve pol ure, pa tja do ene ure, ne občutiš ničesar, ker pri oralnem zaužitju thc malo več rabi da začne delat. In če te slučajno odpelje, nimaš kej, bruhanje pa ne pomaga. Tudi če ga zbruhaš, bo še zmerej delalo. Tko da če že misliš probat travo, si raje pokadi enega, da sploh vidiš kako je to, potem pa probej cookie. Kar se pa tiče otroka: če kadiš med nosečnostjo, občasno – se pravi da bi kot nosečnica pokadila dva jointa mesečno (se pravi 18 jointov vse skupaj), je največ kar je lahko narobe, da se otrok rodi prezgodaj.To se ti pa tud že itak lahko nardi, brez kakršnihkoli substanc, tako da zrd enga jointa, al pa zrd enga cookieja ne bo konc sveta. Pa če bi jih pet pojedla, pa pet pokadila naenkrat, čez dober teden si čista- s tem mislim da ni več sledu niti v krvi, niti v urinu, razen v laseh in nohtih ostane cca pol leta. Tako da brez skrbi! Pa tudi ni variante, da bi se otrok rodil zasvojen s thc-jem. To so sam pravljice! Sam pa res, roko ti polagam na srce, da najprej probaj joint, potem pa cookie, da boš sploh vidla če ti je všeč feeling. Ker poznam folk, k jih marihuana vedno zamori in zato je enostavno ne marajo.
PS: Ful je odvisno od tega tud, kolk so močni cookiji. Se spomnim, da ko sem jih prvič pekla, je blo premal perja, pa preveč mase, tko da je blo pol na konc tako švoh vse skup, da sem jih mogla pet al pa še več pojest, da je sploh kej delalo. Ampak to je blo slučajno, ne zanašaj se na to! Sam sm ti hotla povedat še to varianto, da ne bo pol na konc tako, da sploh ne bo nč delalo, pa boš rekla kolk smo te strašil glede tega. U glavnem, če ne bo delalo, so cookiji u pizdi narjeni. Razmisli še malo, pa velik sreče!
LP!

pika, lepo da si se odločila da odgovoriš, iskal sem kak tak odgovor.
Lepo razmišljaš 🙂

Djte no ljudje. Nehajte pametovat ženski. Sama se je rodila, sama bo umrla in SAMA se tudi odloča o svojem življenju. Glede na to, da bo pa enkrat probala tudi popolnoma NIČ ne škoduje plodu. Kolikokrat se zgodi, da se ženske prou fiksajo, pa se otroci rodijo normalni. Veliko več svinjarije je okoli nas, ki škodujejo otroku (npr. gensko spremenjena hrana itd.) kot pa EN SAM COOKIE. To da bi probala cookie je še ne naredi za slabo ali neodgovorno mamo. Meni se zdi da je ravno obratno, saj je ženska odprte glave in sprejema stvari iz okolice. Bo vsaj lahko svojim otrokom kaj svetovala saj bo že vedela kako in kaj. Mislim, da tudi res malo pretiravate saj je ženska čist pridna. Vedno rečem, da bi raje imela mamo, ki se zapuši vsake tok časa, kot pa da se napije ali pa še hudje, da me pretepa vsake tok časa. HALLLLOOO.
Glede cookiev pa mislim, da so čist ok. Sam res jih je potrebno pojesti malo. Js sm namreč pojedla 2 x 3 cm velik cookie in počakala okoli 60 min mi je bilo čist cool. Sam res ni fino, če ješ naprej preden počakaš eno uro, saj naj bi toliko časa trajalo da prime. Probala sem tudi puding – nikoli več. Pojedla sem ene 6 žličk in sem bla pol čist boga.

Lep pozdravečk =) 😉
P.S.: NE OBSOJAJTE LJUDI, SAJ TUDI SAMI NOČETE BITI!!!

Zivjo ko smo ze pri thc..
zanima me ali lahko thc u urinu upliva na test nosecnosti in pokaze lazno pozitivan ali negativan test?
Hvala

@Sandra Bb,
če niste prepričani o tem ali je test nosečnosti pokazal pravo ali “lažno” nosečnost, potem predlagam, da naredite za kontrolo vsaj še enega, ali celo več testov!

Vam pa v primeru, da ste res noseči polagam na srce, da razmislite o jemanju THC-ja v času nosečnosti! Za zastrupljanje otroka, ki raste v vas gre…Razmislite!

Vse dobro vam želim!

--- Klementina Sambolič, magistra znanosti, zakonska in družinska terapevtka http://zavod-druzinskaharmonija.si/

New Report

Close