Marihuana in nosečnost
Pozdravljeni!
Zanima me nekaj stvari. Koliko časa ostane THC v telesu?
Ne kadim, cigaret še nisem poizkusila, zato tudi trave še nisem kadila ker se mi kajenje upira. Zanimajo pa me učinki THC. Zvedela sem da se dajo pripravit piškotki z maslom v katerega prej ekstrahiraš THC iz marihuane. Ker je bilo za ta trik še nekaj prijateljev smo se odločili da bomo to enkrat probali. Prosim ne me odvrnit od tega. Res bi rada preizkusila to zadevco.
Problem pa je v tem. Z možem poizkušava zanosit. Ker vem da THC škoduje plodu in ga ne bi rada ogrozila me zanima ali je dovolj da poizkusim piškotke v času menstruacije (takrat jajčece še ni oplojeno) ali je bolje da tisti mesec ko bom jedla piškote ne zanosim in počakam na naslednji ciklus?
Najlepša hvala za vaše odgovore!
T
Raje probaj”rumove” kroglice ne pa piskote je bolje…Po moji oceni ce nisi redni kadilec marihuane-piskoti,mislim da nebi smelo bit nic narobe….
Ker poznam veliko zensk ki so do nosecnosti kadile redno travo in ni bilo nic narobe z njihovimi potomci…ter spermijam
V krvi ostane okrog 30h v urinu pa 7-8 dni
Jaz mislim, da vecje skode ne bos naredila plodu, ce bo slo za enkraten vnos thcja. Je drugih stvari ki jih bos vnasala v svoje telo itak nepredstavljivo vec, pa bo vseeno vse ok 😉
sam pazi … cooki-ji ce so mocni te znajo cist odnest (v vecjih kolicinah lahko povzrocajo halucinogene ucinke), predlagam kontrolirano okolje s pescico najboljsih prijateljev 🙂
Hmmm, mislim, da plavaš proti nevarnim vodam. Tvoje razmišljanje o thc in cookies ocenjujem kot skrajno neresno in neodgovorno. Po drugi strani pa razmišljaš o lastnih otrocih. Ne gre skupaj!!
Thc zmanjšuje spolno slo in uničuje moške spolne celice. ne se šalit!!
Če bi rada živela polno življenje raje ostani trezna in uporabi svojo domišljijo. Zapelji svojega moža s svojo najbolj skrito fantazijo in spočnita otroka čista in trezna.
Srečno
Se opravičujem ampak sem se kar malo razjezila!!!
ženska v življenju še ni skadila enega cigareta,pa tudi jointa ne. in če bo 1x nekaj cookijov pojedla,še zdaleč ne plava proti nevarnim vodam! ena dobra porcija pomfrija bi zdravstveno gledano njej in plodu prej znala škodit,tak da prosim ne o nekih nevarnih vodah pisat tanja! je tudi mene malo razjezilo,ko sem to prebral.
jean – cookie je keks,narejen pač iz marihuane..vzame se oralno.
tia – tebi pa tak povem..kadim travo kr pogosto,več let že,lahko trdim,da sem kr navajen.a pazi! če še nikol nisi niti kadila trave,potem mogoče sploh ne veš kaj te čaka pri cookijih. za te kekse je namreč značilno,da vsebujejo veliko več thcja (zdaj odvisno spet kak so narejeni cookiji,kakšna je bla trava,koliko je je bilo), kot bi ga dobila s kakim jointom. se pravi da boš ene 10x bolj zadeta kot si mogoče misliš in ko je enkrat oralno zaužito,ni poti nazaj.pol si par ur v tem stanju…težko sploh verjamem,da bi oseba kot si ti lahko uživala ob tem.
jaz sem jedel cookije 1x,pa morn res rečt “ne,hvala”. raje skadim 10 jointov,če mam robe tolko,res 🙂 ..jaz ti odsvetujem..pa lp!
Tanja S se podpišem pod tabo. Tok se pa že dolgo nisem zgrozila!!! Kako lahko istočasno razmišljaš, da bi poiskusila drogo in zanositi? Pa kaj ti je??? Kakšna mama pa boš?!! Meni deluje da nisi dovolj odgovorna da bi s pametjo poskrbela zase, kaj šele za svojega otroka. Če vprašaš mene, raje počakaj še par let za zanositev. Ne se hecat s takimi. Pojdi malo na sosednji forum, kjer pari ki so trezni bijejo dolgoletne hude borbe, ker si želijo otroka, pa ga ne morejo dobiti. Ti pa tako brezpametno razmišljaš! Otrok ni igrača ali predmet, ki ga lahko odvržeš ko se naveličaš. Otrok je velika odgovornost, za celo življenje! To se moraš zavedati, preden ga spočneš, kar pa tebi,kot zgleda še zdaleč manjka!!!
to je vprašanje za zdravnika.. triintrideset ti pa ne pretiravi!!! če se ga nikol ni zadevala in bi pač pojedla en piškotek zarad tega še ne bo slaba mama.. bo vsaj bolj odprta in dojemljiva mati, ki bo poznala vsaj nekaj od tega kar bo kasneje “pretilo” njenemu otroku, za razliko od tebe, ki zgleda nimaš pojma, in po nepotrebnem kar nekaj paničariš in obsojaš.. prvič je trava mehka droga, nekaj podobnega kot alkohol, s to razliko, da alkohol nasploh v družbi povzroča veliko več štal kot trava.. drugič.. ne vem kaj bi blo narobe z osebo, če hoče še preden bo zanosila enkrat u lajfu probat en piškotek? in tretjič zakaj bi bla neodgovorna, če vpraša preden to nardi?? pa če dodam še četrtič, ni nobene povezave med tem kaj otrok je oz kaj ni in tem da bi ona probala piškotek, prav tako pa tega ne moreš primerjat z ljudmi ali pari, ki so neplodni ali zaradi kakšnih drugih razlogov ne morejo spočeti otroka – ker je pač narava sama za to poskrbela tako kot je..
Ne bom o morali, kako je lahko razmišljanje o otrocih in hkrati o zauživanju thc-ja.. 🙂
Rekla bom le, da znajo bit piškotki zahrbtni, sama sem že velikokrat jedla cookije, tudi pekli smo jih, pa mleko, pa puding.. 🙂
Zna se zgodit, da po zaužitju ne boš čutila nič, pa boš dodala še polovičko, pa še polovičko, potem pa te kar iznenada udari in si zadet ko kanta..
Meni se je to zgodilo pri zadnjem zaužitju, od takrat, če že, raje kadim. Pa še to je zdaj tako poredko, enkrat na par mesecev. Se pač staramo.. 😉
Jaz vidim problem pri cookijih le v tem, ker nimaš možnosti kontrole, sploh če nisi zraven pri pripravi in še nikoli nisi imela izkušenj s travo.
Skadi joint, pa bo.
Kaj naj rečem? Probaj kukije, če maš željo, skoči skoz okno, če maš željo…kdo ti brani? Mi je pa res bedno to, da ne kadiš, zdaj bi pa imela otroke in začela eksperimentirati s travo? Nekako ni logike, še manj pa zrelosti v tej tvoji dilemi. Kot je razbrati iz tvojega pisanja, si res odločen in vztrajen človek, ampak očitno žal pri napačnih stvareh.
Ne, nisem neka čistunka, sem tudi sama dala svoje “divje čase” skozi, vendar sem odrasla, tako in drugače. Malo premisli, kaj vse lahko to potegne za sabo…
Draga Tia26
Kombinacija droga-otroci..hmm,kaj naj rečem’??
Samo nekaj povem,če želiš zanositi,ne eksperimentiraj,otrok je Novo življenje,s katerim se ne moreš igrati samo tako.Nimaš pravice se igrati z njegovim življenjem. Moj otrok je umrl,v devetem mesecu nosečnosti.Nikoli se nisem drogirala,niti kadila nisem ko sem izvedela,da sem noseča sem takoj nehala.Niti pila nisem alkohola in vseeno se zgodi,da ti umre otrok.Šla sem skoz pekel,in zdaj še to,da se moj fant drogira,šla sva narazen-in spet grem skoz pekel.
Res nisi zrela.Sploh ne veš,da zanositi in donositi zdravega otroka ni tako čisto normalno,kot se vsem zdi. Vedno je riziko,četudi živiš zdravo in se čuvaš,se lahko kaj zgodi-kaj šele,če začneš vmešavati v to še kake droge.Še ciareti so preveč.
Sram te je lahko,ko sploh razmišljaš o čem takem-To ti iskreno povem.Sorry,ampak tak je.
punce sploh nima biti česa stram…sram je lahko samo vse vas, ki nimaste pojma kaj je konoplja…niti sanja se vam ne kaj premore vse ta rastlina…pa ne samo za jo kadit in njeni učinki…sploh veste zakaj je ilegalna??? ne ker ste zarukani….
jaz osebno ti med nosečnostjo kukijev in jul ne priporočam…ker se tudi sama nebi s tem igrala….ne vem kaj se lahko zgodi …ma sem skoraj prepričana da en kuki ne bi škodil ne tebi ne otroku med nosečnostjo sploh pa če enga poješ ne obstaja možnost da bi težje zanosila…to se dogaja pri rednih uživalcih ki kadijo po 5g na dan in več….vsak dan… pa še tej rojevajo ko mone ;))
skratka….konoplja ima en velik minus če jo uživaš tako kot jo uživamo mladi ki mislimo da nas bo 5 joint bol zadel pa ni bistvene razlike….je res več možnosti, da ženske težje zanosimo…
draga ilinka..
iskreno sožalje za otroka…tega si niti predstavljat ne morem ampak
preberi si svoj stavek….
Moj otrok je umrl,v devetem mesecu nosečnosti.Nikoli se nisem drogirala,niti kadila nisem ko sem izvedela,da sem noseča sem takoj nehala.
ma veš kaj si napisala??? ko si zvedla da si noseča si takoj nehala…ma s čim??? nisi ne kadila ne pila ne nič….nevem zdej kdo blefira…
LP
Hm, sem razmišljala, ali naj se še jaz “vmešam” ali ne.
Pa se bom – sama sem mati predpubertetniškega škrata. Jointe sem kadila vse do poroda. pa ni bilo zaradi tega z otrokom nič narobe. Še vedno sem mnenja, da je bolj škodljiv zrak, ki ga dihamo, ogromne količine smoga, ki ga vsak dan veselo vdihavamo, da ne govorim o škodljivi prehrani, o sadju, ki si ne zasluži več tega naziva …
Pa še bi lahko naštevala. Marsikatera stvar, jed, predmet … je bolj škodljivo, kot pa marihuana, katera se uporablja tudi v zdravstvene namene.
Draga Tia, tebi pa tudi jaz odsvetujem kukije, ker nikoli ne veš, koliko te bo “zadelo”. Verjemi, halucinacije so lahko prehude. Odločitev je seveda samo tvoja.
Pa zaradi tega, če boš poskusila en kuki, ne pomeni, da boš slaba mama. Me zanima, koliko so ti, ki ti odsvetujejo kuki zaradi tvoje neodgovornosti (te že obsojajo, da si slaba mati, pa te sploh ne poznajo, niti nič ne vedo o tebi), spili alkohola v življenju, koliko so se prevozili za volanom pod vplivom nedovoljenih substanc, ali res otrokom za jesti dajejo dnevno sveže obroke, jim prepovedujejo McDonalds (ki sicer zelo škoduje). In še bi lahko pisala.
lepo se imejte, predvsem pa … imejte se radi