Najdi forum

Maria Antonietta po slovensko

Ko so francosko vladarico obvestili, da ljudje živijo v taki stiski, da nimajo več niti za kruh, jim je cinično odgovorila:”Naj čpač jedo potico!” Kako je že končala? (pod giljotino)

V času najhujših socialnih stisk predlaga gospodična Kresal Slovencem, ki nimajo sredstev niti za dopust v Sloveniji za počitnice odlično destinacijo v južnoafriški državi Namibiji, kamor sama zelo rada zahaja, saj so tan “Nemci pred časom naredili red, Nemci to pa zelo dobro znajo!” Kaj so tam Nemci v resnici počeli, koliko ljudi je bilo pobitih, se ji ne sanja! Najbrž tudi ne, kaj so počeli pri nas. So ji morda neznana tudi imena Dachau, Aušvic, Frankolovo?

Sicer pa je splošno razgledanost že večkrat dokazala: ne pozna slovenskih impresionistov (znanje iz osnovne šole) slišala pa je za Ivano Kobilco, ki jo je pripisala impresionistom, ne pozna najpomembnejših slov. praznikov…

Trenutno pa je v hudi socialni stiski, saj se revica ni mogla odpovedati smučanju, ker je bila smučarija pač že plačana. In kakšno naključje, morala je iti smučat z Mirom Senico prav na dan, ko so pokopavali Baričeviča, zdravnika, s katerim je njen Miro dolga leta tesno prijateljeval. Je pa dobil lep venec, Baričevič seveda. Kako priročna odsotnost…

Kresalova pa zelo dobro obvlada tudi besedni zaklad. Njena najljubša beseda je “transparentno”, ki jo v nedogled ponavlja.

Zelo transparenten je tudi vodni top, ki je namenjen kot transparentno darilo Slovencem. Upam, da ga bomo znali učinkovito, transparentno usmeriti.

p.s.Bulmastifom v spomin pa gori morje svečk. Vemo zakaj! Čeprav ste vse pometli pod preprogo! Vesta zakaj!
p.s. Bulmastifom v spomin pa gori morje svečk.

Mislim, da ti nisi prava oseba, ki bi smela soditi besedni zaklad drugih.

Ostalo smo pa uspeli prebrati že v medijih.

glej sandika, prvi post je napisan brez dlake na jeziku vse tako kot je res in gkor to zanika, hehe škoda besed. vrana vrani ne izkljuje oči a ne sandika? o tvoji poštenosti pa nebi zgubljal besed!

Aleksandra, če nimaš drugih argumentov ostani raje tiho. Dvomim, da se kopaš v denarju in tebe tako obupne izjave ne pogrejejo.

ne vem od kdaj za forum rabiš neko dovoljenje, da pišeš.

vidim, da se vama še ni uspelo registrirat :))

mene samo zanima kaj ste obiralke kosti naredile, da bi bilo drugače kot je?

evo, samo to me zanima, nič drugega.

na k…. mi gre, ker vas ma večina samo anonimno za povedat velik, v resnici pa ste morda te iste kokoši glasovale za to, da je postala slovenka leta.

predvidevam tudi, da se nemčiji izogibate na daleč – da niti ne hodite v shoping tja in niti ne kupujete nemških izdelkov – niti jogurtov ne v trgovini.

kar se zgodovine tiče pa seveda MA ni šla pod giljotino zarad potice, niti niso za taborišča vedeli samo nemci, ampak so se zavezniki veselo prevažali z letali nad njimi in gledali kako gorijo trupla, pa nič naredili. edino fotografirali so pa, to se jim je zdelo dovolj.

preden pišeš še večje neumnosti od kresalke, potem saj vzemi kako knjigo v roke.

tisti, ki podpirajo slabe stvari, da vedo za njih, pa nič ne naredijo, so skoraj isti kot tisti, ki to delajo.

verjetno bi kresalovi v rit zlezle, če bi jo videle na blizu, al bi se ji katera upala kej povedat morda???

je pa žalostno, da nič ne zraste na vašem zeljniku, ampak imate za pisat samo o tistem kar vidite na televiziji. mogoče jo ugasnete za kak teden, al pa date v klet na počitnice, da se vam mozak resetira.

netransparetna, kot prvi se ne piše Antonietta ampak Antoinetta, pa to sploh ni bistvo.

Ne moreš pa primerjati Antoinette s Katarinco, kajti kljub slavnemu izreku “naj jedo potico” je bila prva mnogo manj kriva kot druga.

Antoinetta se namreč s politiko ni ukvarjala. Vse življenje je bila zavita v vatko in ni nikoli videla dejanskega stanja in kako podložniki živijo. Katarinca pa to vidi, pa.

Sicer pa se z vsem tvojim napisanim strinjam. Ja, čist tako je. Samo to še ne vemo, če je Katarinca sploh smučala. Dobro obveščeni viri pravijo drugače.

Aleksandra, saj tebe že vsi dobro poznamo. A mogoče tudi ti dobro poznaš avtorico prvega posta, da jo lahko obsodiš kaj je naredila in kaj ni ter jo zmerjaš s kokošjo???
Mislim, da je vse kar si napisala odsev tebe in tvojega razmišljanja.
Zazri se malo vase , kakšen človek sploh si? Popolnoma brez morale in brez vrednot. Kot prvo, ona te ni žalila, kje jemlješ pravico, da ti žališ njo! Ja res bi bilo dobro, da vzameš kakšno knjigo v roke,preden spet napišeš kakšne neumnosti. Prva naj bo BONTON !!
Sicer pa Netransparentna, dobro si napisala!

no, če boš sebe kdaj dobro poznala, pa si že veliko naredila…

preberi si še enkrat kaj je na koga direktno letelo in v kolikor boš našla tak stavek, ki se odraža konkretno na avtorico, mi ga prosim prekopiraj, da ti prevedem.
dopuščam pa seveda, da se je katera v tem celo našla in je bila prizadeta. če ne pašeš u ta kalup se torej nimaš kej sekirat.

konkretno je bilo edino to, da sem ji napisala da naj ne piše neumnosti o taboriščih…..

j

pa saj KRESALOVA ni vladarica, ona je samo članica vlade, tepka neumna.Sicer pa na take Janšovske pridige ne bom odgovarjal, SDS-ovci mi zlo zveni na ESS-sovci

no, če boš sebe kdaj dobro poznala, pa si že veliko naredila…

preberi si še enkrat kaj je na koga direktno letelo in v kolikor boš našla tak stavek, ki se odraža konkretno na avtorico, mi ga prosim prekopiraj, da ti prevedem.
dopuščam pa seveda, da se je katera v tem celo našla in je bila prizadeta. če ne pašeš u ta kalup se torej nimaš kej sekirat.

konkretno je bilo edino to, da sem ji napisala da naj ne piše neumnosti o taboriščih…..

j[/quote]

Zdaj pa vidim, da si ti tista prava kokoš. Taborišče je torej zate neumnost?? Taborišča nikomur ne želim ampak tebi bi pa privoščila, da se enkrat zdajdeš v njem. Očitno si še prezelena, da bi sploh dojela kaj je taborišče. Vidiš kako malo je potrebno, da o tebi zvemo vse. Usmiljenja vredna si, res.

Torej zaveži, zakaj odgovarjaš? Sicer pa zate še kako držio pregovor: ne sodi drugih po sebi.
Pa veš kej pokec, zaradi takšnih kot si ti smlo tam kjer smo. Kako ne bi naši taglavni z nami delali kot pač delajo če berejo debilne izjave kot je tvoja. Ah ubogi pritlehni slovenski narod

Janševa vlada je bila pa zlata, a ne…bl mal !!!

j[/quote]

Zdaj pa vidim, da si ti tista prava kokoš. Taborišče je torej zate neumnost?? Taborišča nikomur ne želim ampak tebi bi pa privoščila, da se enkrat zdajdeš v njem. Očitno si še prezelena, da bi sploh dojela kaj je taborišče. Vidiš kako malo je potrebno, da o tebi zvemo vse. Usmiljenja vredna si, res.[/quote]

ko se boš opismenila, se bova naprej pogovarjali, do takrat pa si najdi koga na svojem nivoju.
v kolikor te pa tako močno zanimam, se pa seveda lahko srečava na kavi, pa boš kaj povprašala iz oči v oči.

nočem in ne bom odgovarjal primitivnim komentarjem, ampak toliko pismenosti in osnove kulture pa bi prosil, da se politične teme odpirajo na političnem forumu, da nam ne smetite z vašimi prepričanji prav vsakega foruma!

Zdaj pa vidim, da si ti tista prava kokoš. Taborišče je torej zate neumnost?? Taborišča nikomur ne želim ampak tebi bi pa privoščila, da se enkrat zdajdeš v njem. Očitno si še prezelena, da bi sploh dojela kaj je taborišče. Vidiš kako malo je potrebno, da o tebi zvemo vse. Usmiljenja vredna si, res.[/quote]

ko se boš opismenila, se bova naprej pogovarjali, do takrat pa si najdi koga na svojem nivoju.
v kolikor te pa tako močno zanimam, se pa seveda lahko srečava na kavi, pa boš kaj povprašala iz oči v oči.[/quote]

Imaš prav, s tabo nima smisla debatirat, ti niti približno nisi na mojem nivoju temveč daleč daleč pod njim.Kaj se sploh oglašaš v tej temi, kolikor mi je znano, te zanima le eno: sex :))))))))))

Ohoho, šre en zagrizen levak :)))))
daj umiri se, trenutno gre tvoji stranki pač slabo, sami ste krivi hihihi

Nočeš in ne boš? In zakaj se potem vseeno oglašaš? In zakaj sploh odpiraš to temo, če ti že sam naslov pove, da je obarvana politično? Aja, nisi vedel, seveda, splošna slovenska ne razgledanost!!!!!!! Gliha vkup štriha,saj kresalka je tudi.

Imaš prav, s tabo nima smisla debatirat, ti niti približno nisi na mojem nivoju temveč daleč daleč pod njim.Kaj se sploh oglašaš v tej temi, kolikor mi je znano, te zanima le eno: sex :))))))))))[/quote]

mene zanima veliko stvari, sam ti verjetno opaziš sam tisto kr ti manjka, sem pa prepričana, da to ni edina stvar, ki ti škodi 🙂

Ohoho, šre en zagrizen levak :)))))
daj umiri se, trenutno gre tvoji stranki pač slabo, sami ste krivi hihihi[/quote]

jerneja, mi prosim na kulturen način (če veš, kaj je to, seveda) poveš, od kje sklepaš, da sem levak??? ali pa, da gre moji stranki stranki slabo? katera je že moja stranka, ki ji gre tako slabo?

Nočeš in ne boš? In zakaj se potem vseeno oglašaš? In zakaj sploh odpiraš to temo, če ti že sam naslov pove, da je obarvana politično? Aja, nisi vedel, seveda, splošna slovenska ne razgledanost!!!!!!! Gliha vkup štriha,saj kresalka je tudi.[/quote]

Če še enkrat poskusiš prebrati, sem rekel, da ne bom odgovorajal primitivnim komentarjem, in tudi nisem. če se ti počutiš napadeno, je pa to le tvoj problem.
Da bi pa iz naslova sklepal, da je tema obarvana politično, se mi pa ni posvetilo. Žal očitno nisem tako pameten, kot si ti, da bi Marie Antoinette (s polnim imenom Maria Antonia Josepha Johanna von Habsburg-Lothringen po nemško oz. Marie Antoinette Josèphe Jeanne de Habsbourg-Lorraine po francoski) povezoval s slovensko kvazi politično temo – ne, kakšne povezave med Kresalovo in zadnjo francosko kraljico nisem videl (niti je sedaj ne vidim, kljub obširnim komentarjem). Razen morda barbarizma, ki se je na francoski sceni končal z obglavljenjem kraljice, na slovenski pa z obupnimi poskusi desnice po diskreditaciji ministrice. Očitno si ti daleč daleč nad splošno slovensko razgledanostjo, ali pa sem jaz toliko pod njo. Na kaj namiguješ z zadnjim stavkom pa mi tudi ni uspelo razvozlati. Za nas, preproste ljudi, boš moral očitno bolj preproste besede in besedne zveze uporabljati.

New Report

Close