Marec 2012
Tudi jaz pričnem v marcu z novim postopkom pri Dr. Rešu.Teden dni nazaj sem imela pri njem razgovor in s 1.3 si začnem vpihavati suprefact in ko bom dobila menst. začnem z merionalom.Ves čas postopka pa bom pila tudi aglurab,ker imam policistične jajčnike.
Upam,da se nama bo še katera pridružila.
LP
Hej punci,
jaz se vama z veseljem pridružim.Tudi mi2 sva pri Drobniču – 2. postopek – prvi je bil isti čas lani, potem sva avgusta med tem, ko sem jemala suprefact naravno zanosila – in kmalu zatem splavila :(.
Potem sva si vzela malo več časa in zdaj sva v 2. postopku – je spet dolgi postopek in za mano je 14 dni suprefacta, ampak so mi ga včeraj podaljšali še za 1 teden, tako da bo ta postopek res dolg – tolk bi bla vesela, če bi bila ta kratek.
Aja, v 1. postopku sva imela ful slab rezultat – 14 zarodkov, samo 1 dober, ki pa se ni prijel. Pri nama gre za težavepri možu, vendar glede na najin rezultat,mislim, da tuid moja jajčeca niso najboljša. Moja osebna ginekologinja mi je dala diagnozo policističnih jajčnikov, kar je dr. Drobnič zavrnil,ampak nisem sigurna… Sonsin – kako so tebi postavili diagnozo PCO?
Sm mislila, da ima Reš samo kratke postopke – ampak ti imaš dolgega, ne?
V glavnem upam, da bomo tokrat dočakale svoje +++ 🙂 in da nam bo čas do takrat čim prej minil – meni se je prvič tako vlekel ta dolgi postopek …..
T
Meni so postavili diagnozo PCO že pri sedemnajstih letih,ko sem bila na prvem ginekološkem pregledu in rečeno mi je bilo,da se bom mogla zdraviti,če bom hotela zanositi.Takrat sem nekaj časa jedla kontracepcijske tabletke,potem pa nič več.Ko sem bila stara 29 let smo se odločili za otroka in ni šlo in kar hitro sem pristala pri Dr. Rešu,za kar sem ginekologinji hvaležna,da me ni nekaj po svoje zdravila.Dr. je z UZ potrdil PCO in verjetno je to potrdil tudi pregled krvi.Kakšne so bile vrednosti ne vem več,ker je bilo to leta 08.Takrat nam je prvi IVF uspel in imam 2 in pol let starega sina.Zdaj sem pa imela že narejenih 9 transferjev in nič se več ne prime.Le enkrat pri prenosu zamrznjenčkov je bilo pozitivno a je šlo kar hitro naprej.Za drugega otroka sem tako porabila vse 4 postopke,zato sem hotela poraviti laparoskopijo,da bi mi pregledali stanje rodil in preluknjali jajčnike.Operirala me je Dr. Bokalova in po njenih besedah naj moji jajčniki ne bi bili policistični,kar me je presenetilo.Operacijo sem imela v dec. in teden dni nazaj Dr. Rešu dala izvide,ki je ponovno potrdil PCO.Rekel mi je,da na laparoskopiji pogledajo jajčnik le na okoli,UZ pa proseva skozi in da imam polno cistic,tudi sama sem jih videla.Imam tudi vse znake za PCO,razen težo imam normalno.Zato mi je predpisal aglurab,ki ga že teden dni jemljem in začuda nimam z njim nobenih problemov.Ta postopek bo moj samoplačniški,zato sem si morala zdravila priskrbet sama.Vse postopke sem začela šele drugi dan cikla.Pri temu pa si začnem pet dni pred menst. vpihavati suprefact.Verjetno se temu ne reče,da je dolgi postopek.
Zdravo pupica,
jaz sem z doktorjem že vse zmenjena za zdravila,tudi vse mi je že razložil oz. napisal na list,kdaj kaj vzamem.Zdravila sem si mogla tudi sama priskrbet in zmenjena sva,da pridem k njemu šele 8 dan cikla na UZ.Ni mi treba hodit 2 dan,ko se začne z injekcijami.Nikoli pa še nisem imela tega spreja.Ampak verjetno nadaljujem v istem odmerku,drugače bi mi doktor že kaj rekel.
Želim ti uspešen postopek,pa kaj poročaj,kako bo šlo.
Tin Tin,
imam neredne menst.,kar pomeni,da tudi ovulacije.Prekomerno poraščenost,tudi potim se malo bolj.Najbolj me moti poleti.Težo imam sicer normalno,vendar zato,ker gledam na to kaj dam v usta.Se pa seveda znam tudi pregrešiti.Oktobra sem naročena pri endokrinologu na polikliniki,pa bomo videli moje stanje.Se pa čaka na pregled eno leto.Zdaj pijem aglurab,ki naj bi bil tudi za PCO,naj bi zniževal sladkor v krvi,ki je pri PCO pogosto povišan.Upam,da bodo celice zato kaj boljše.Bomo videli čez pol meseca.
Lp
Tana13 če ti Drobnič ni nič rekel, je pač dejstvo, da PCO ni več. Saj te je pregledal in je bilo vse b.p. (brez posebnosti). Tudi pri meni je bil v preteklosti prisoten PCO, sedaj pa ga ni več 😉 Če je ali ni pa ugotovijo takoj, saj z ultrazvokom menda opazijo bulice (folikle) krvi, tako da kar brez skrbi, če ti ni nič omenil, je vse ok!
No moja menst. je končno prišla,tako da se pričnem jutri špikati z merionalom.16.3 imam prvi UZ,pa bomo videli kako napredujem.Ponavadi sem imela že dvanajsti dan cikla punkcijo.Upam,da bo tudi tokrat tako hitro mimo in da se čakanje do testa ne bo vleklo.Predvsem pa si želim pozitiven rezultat.To bo naš zadnji postopek.Že šesti po vrsti.Od tega je bil prvi uspešen in upajmo,da se znova ponovi.
Kako kaj ostale?
Si bom sama dopisovala?
Pa lep večer vsem!
No,pa da nadaljujem.Danes sem imela punkcijo in pridelala 17 jajčec.Upam,da bo kaj kvalitetnih.Me še kar boli,sploh ko grem na wc in ko hodim.Ko hodim,se mi začne tudi vrteti in se moram hitro vsesti.Še nikoli po punkciji se mi ni vrtelo,pa jih je za mano že šest.Mi je pa Dr. Reš rekel,da sem bila na punkciji pridna,da se vidi,da sem že izkušena.Transfer je v ponedeljek.Me je vprašal ali sem za tretji ali peti dan.Zdaj pa upam na najboljše,da se razvije kakšna top blastocista in da se zgodovina ponovi,ko mi je leta 08 vstavil zares kvaliteten zarodek.
Vsem v postopkih želim veliko sreče in veliko kvalitetnih jajčec in dobrih zarodkov.
Lp
Dobro jutro,
transfer je za nami.Od 17 celic se jih je oplodilo 12,od tega je nastalo po besedah embriologa in Dr. Reša 8 lepih blastocist.2 mi je vstavil in imamo še 6 zamrznjenčkov.Verjamem v ta postopek in da bo za nas 9.4,oz. verjetno že kakšen dan prej,za nas srečen dan,ko se nam bo pokazal na testu plusek.Ko sem zanosila je bil test pozitiven že 9 dan,tako da bom tudi zdaj delala test že tako zgodaj.Dr.Reš je rekel,da se čudi,da je bil postopek z Merionalom tako uspešen.Kot se je izkazalo,pa me še ne dajejo tako leta.
Čez dober teden pa vam sporočim veselo novičko.
Vsem v postopkih želim veliko uspeha!
Pozdravljena,
jaz jih drugače še sploh ne štejem tako veliko.Januarja sem jih dopolnila 34.Vendar pri plodnosti so ta leta lahko že vprašljiva.Kot vemo pada plodnost po tridesetem.V letu in pol sem imela opravljenih 9 transferjev.Vsi so bili neuspešni.Vedno veliko jajčec,a na koncu malo zarodkov in še ti bolj slabi.Najbolj porazen je bil 5 postopek.Od 24 jajčec,sta prišla do petega dne le dva bolj slaba.Kar pomeni da je kvaliteta jajčec slaba.Tokratni postopek je bil pa čisto nasprotje vsem prejšnim.V tem postopku sem jemala tudi aglurab in zaradi njega bi bile lahko celice tudi toliko boljše.Poleg tega pa še Cellfood kapljice,ki naj bi bile hrana za vse celice v telesu,Maca kapsule samo do špikanja in proteinski prah jedilne konoplje.Poleg tega pa še veliko sadja in zelenjave in malo miganja na orbitreku.Vsak dan sem sem pila tudi čaj iz ingverja in cimeta.
Želim ti uspešno in čim mamj bolečo punkcijo.Jaz sem že bolje.Sem pa bila dva dni noro napihnjena,kar koli sem pojedla sem mislila,da bom počila.Jajčniki me še malo bolijo,a ni več hudo.Si tudi ti pri Dr. Rešu?
Pozdravljena pupika 83,
počakajmo raje še malo s čestitkami.Seveda pa verjamem tudi jaz v uspeh.Me pa vseeno obhajajo tudi strahovi,kaj pa če se ne vgnezdi.Tudi blastociste niso vse dobre.Obstajajo namreč optimalne,dobre in slabe.Ampak moje naj bi bile res lepe in to mi daje upanje.Sem pa Dr. Reša vprašala od česa vse je odvisna vgnezditev in mi je odgovoril,da samo od kvalitete zarodka in od ničesar drugega.Od tega kako vitalen je zarodek.Glede prehrane pa takole.Dr. Reš nič ne svetuje,on pravi da prehrana na kvaliteto zarodka ne vpliva.Edino v tem postopku,mi je predpisal tudi Aglurab,zaradi pco.Rekel je,da bi lahko pomagal k boljši kvaliteti celic.Drugače sem pa jaz že res vse mogoče jemala v postopkih in ne vem kaj bi lahko bilo tisto,ki pomaga k boljši kvaliteti.Za celice so dobri proteini in jaz sem se odločila,da dodam svoji prehrani proteinski prah.Lahko se pa odločiš za drugačne proteine.Kupila sem si posušen ingver v koščkih in si kuhala čaj,cimet sem dodala navaden kupljen v trgovini.Sem še nekaj pozabila napisati.Jemala sem tudi svetlinovo olje v kapsulah in laneno olje.Tudi to olje naj bi bilo zelo koristno.
Si ti tudi v postopku?