MANUALNA TERAPIJA
Pozdravljeni!
Prosila bi za vaše mnenje glede izvida, katerega sem dobila iz Valdoltre po CT slikanju in sicer:
Opravljeno je bilo CT slikanje ledvene hrbtenice od L1 do S1. V višini L4-5 je videti posteriorno
izbočen diskus v celotnem obodu. Videti je tudi artrotične spremembe malih sklepov, zaradi tega
je minimalno zožen spinalni kanal v tem nivoju. V nivoju L5-S1 je videti fokalno izbočenje diskusa,
in sicer nekoliko bolj v desno stran. Videti je, da ga deloma obdaja osteofit-gre za staro diskus
hernijo L5-S1 centralno in posterolateralno desno v tem nivoju. Zaradi tega je desni lateralni recesus
v tem nivoju razlo zožen. (to so izvidi iz Valdoltre). Svetujejo mi fizioterapijo v terme Portorož
in odklanjajo operacijo. Glede nato, da me že 4 mesece boli zelo močno desna noga in mravljiči
od stegna do stopal, ne vem kaj narediti. Vse terapije sem napravila in masaže tudi, tako da mi
sedaj preostane samo še vaše mnenje KAJ NAREDITI in kaj mi priporočate. Ali bi mi pomagala
morda MANUALNA TERAPIJA ali pa mogoče KIROPRAKTIK in zakaj odklanjajo operacijo.
Proti bolečinskih tablet sem tudi jemala, sedaj me boli želodec in koliko časa bodo trajale
bolečine in kaj naj naredim?
Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni.
Iz izvidov CT je razvidno, da hernija sama ni vzok simptomov, ki jih navajate, vzrok je v zmanjšanju medvretenčnega prostora v L4-L5-S1, kar pa z operacijo ni možno rešiti, zato so se zdravniki iz Valdoltre seveda prav odločili. Tudi navedene degenerativne spremembe niso take, da bi bila smiselna operacija
Če bi bil vzrok težav hernija, bi operacija seveda prišla v poštev, vendar temu ni tako.
Svetujem obisk pri nas, s seboj prinesite slike, ocenjujem, da bi vam lahko pomagali, obisk pri kiropraktiku pa ne priporočam.
Lep pozdrav,
Zelo verjetno vam lahko pomagamo, potreben je klinični pregled, na osnovi katerega bomo lahko izvajali terapijo, zato vas vabim, da se s slikami oglasite v naši ordinaciji.[/url]
Lep pozdrav,