Najdi forum

Spoštovani!

Zanima me, če se zaradi manualne terapije lahko stanje poslabša. Ali je pacient v obdobju zdravljenja(zaradi bolečin) sploh sposoben delati? To me zanima zato, ker se nameravam zdraviti zaradi težav z vratom, pa ne vem, ali naj zato planiram dopust, …
Namreč 6 mesecev me je bolel vrat (tudi glava, ramena) z omejeno gibljivostjo. Bolečine niso posledica kakšne poškodbe. Sedaj so nekako popustile, gibljivost vratu pa je omejena. Če hočem glavo zavrteti npr. bolj na desno ali navzdol, je to lahko kar boleče. Izvid rentgenskega slikanja je bil bp. K ortopedu ali na fizioterapijo me niso poslali. Zato bi poskusil z manualno medicino. No, v glavnem: ker so bolečine popustile me je strah, da bi zaradi manualne terapije znova bolelo ne vem koliko časa (npr. nekaj mesecev).

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Robert D.

Dragi Robert,

Če se gibljivost vratu s časom ne izboljšuje vam svetujem, da pridete k nam na pregled, da vidimo vzrok vaših težav. S seboj prinesite Rtg. posnetke.
Terapija manualne medicine vsekakor ni taka, da bi za to morali jemati bolniško, včasih se pojavi reakcija na terapijo, ki pa je običajno do 2 dni in še to pri pacientih, ki k nam prihajajo z bolečino.
Glede na to, da je pri Vas glavni vzrok le omejena gibljivost vratu, večjih problemov ne bi smelo biti, morda bodo zadoščale že določene vaje za vrat.

Lep pozdrav,

New Report

Close