Najdi forum

No,
in dobili smo nov forum na temo….

Manualna medicina je posebna osteopatska tehnika zdravljenja, ko zdravnik, manualni terapevt, s posebnimi prijemi na vretence, sklep ali mišico ustvarja pogoje, da se oboleli del vrne v prvotno stanje.

sem kar preprisal iz spletne strani, ki jo boste kmalu našli tudi na naših straneh.

da pa bo malo bolj razumljivo kaj gre, bom pripel še en odlomek razlage.

Zdravljenje z manualno medicino obsega zdravljenje bolečin v vseh treh predelih hrbtenice (vratni, prsni in ledveni), zdravljenje sklepov in simptomov, ki so povezani s problemi hrbtenice, kot so glavoboli, vrtoglavice, bolečine v sklepih, rokah, nogah, mravljinčavost itd. Večina teh simptomov namreč povzroča pritisk mišic ali vretenca na živce, kar povzroča bolečine, pri glavobolih pa gre največkrat za pritisk na vratno arterijo, kar povzroča zmanjšanje cirkulacije krvi v možgane.
Bolečine v križu so eden najpogostejših simptomov naših pacientov, predvsem pri moških. Največkrat je vzrok hernija diska (preko 40%), v ostalih primerih gre za pritisk mišic, posledice skolioze ali ostale degenerativne spremembe
Drugi najpogostejši simptom so bolečine v vratnem delu hrbtenice, ki največkrat posledično povzročajo glavobole in vrtoglavice zaradi pritiska vretenca ali mišice na arterijo vertebralis.
Manualna terapija je izredno učinkovita tudi pri zdravljenju otroške idiopatske skolioze. Gre za bolezen, ki jo je potrebno zdraviti v fazi rasti otroka, čeprav takrat sama bolezen ne povzroča bolečin, temveč le vidno geometrično nepravilnost drže. Kasneje, ko človek odraste in se pojavijo bolečine je žal možna le ustavitev ali upočasnitev napredovanja bolezni.
Že ob prvem pregledu naredimo selekcijo pacientov in na zdravljenje sprejmemo le tiste, za katere mislimo, da bi terapija lahko bila uspešna. Na zdravljenje tako sprejmemo okoli 70 % pacientov, ki pridejo na prvi pregled.

Želim vam, čim več koristnih informacij.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Super.!!!!

stara sem 33 let. Že nekaj časa imam bolečine v vratnem delu. Odpravljam jih s telovadbo, samomasažo, jogo in poskušam se držati pri sedenju in hoji kar najbolj pravilno. Več ljudi mi je že svetovalo manualno medicino, pa se nekako ne morem odločiti. Tudi pri ostalih težavah si najraje pomagam sama, s čim manj agresivnimi posegi v telo. Tudi zdravil ne jemljem skoraj nikoli.

Najbolj me je strah, da bo delovalo samo za nekaj časa, potem pa bom morala vedno večkrat na takšne posege.

Prosim za kakšno obrazložitev, kako zdravljanje poteka..

Lep pozdrav.

Če smem… Tudi mene so mučila podobna vprašanja… Samo ko teden dni zaradi križa ne moreš vstati in ti ne pomagajo nobene tablete, potem ne odlašaš dolgo.

Za težave s hrbtenico in križem se sicer še relativno mlada (ortopedi so me takoj odslovili: češ – nič vas ne more boleti, ker ste premladi za te težave). Po posvetovanju z dr.Evdakov mi je ta priporočal 4 terapije, ki pa so neverjetno pomagale – 2 leti ni bilo težav (težave so se pojavile zdaj, ko bi morala svoje hrbtne mišice okrepiti…). Terapija sama je delno boleča (čeprav se sama nekih pretiranih bolečin več ne spomnim), gre pa bolj ali manj (čisto laično povedano) za “raztegovanje” in “uravnavanje” kosti (skratka – poka kot za novo leto 😉 ). Po končanih terapijah hrbtenice ne smeš preobremenjevati (dvigovanje težkih bremen “prepovedano”), dva tedna po tem tudi telovadba ni preveč priporočljiva (kolikor se spomnim). Kontrola je menda čez leto dni (jaz sem šla sicer po dveh letih) – takrat dobiš tudi seznam vaj, ki jih izvajaš za krepitev hrbtnih mišic.

Skratka – ne se bat in riskiraj čas (in denar) vsaj za prvi posvet, če si skeptična. Ti res toplo priporočam, še posebej zato, ker se mi zdi zelo fer, da ti že na začetku nekdo pojasni, da ne dela čudežev in da vse težave niso ozdravljive (npr. starostno obrabljeni diski itd.), se pa dajo posledice (bolečine) precej zmanjšat… Torej nobenih obljub o ponovnem rojstvu, ampak bolj ali manj dejstva. Svetujem ti pa, da se obrneš na kakšnega dobrega zdravnika(če si iz okoli Maribora ti res toplo priporočam dr.Evdakov-a) in ne na kakšne bioenergetike in podobne… no ja.

Pozdravljeni!

Manualna medicina je povsem neagresivna metoda zdravljenja gobalnega sistema, pri čemer zdravnik – specialist ročno in po potrebi tudi s posebnimi napravami za protibolečinske terapije odpravlja vse pogostejše indikacije, ki so povezane z obolenjem hrbtenice.

Terapijo lahko izvaja izključno zdravnik s končano medicinsko izobrazbo, ki je po končanem osnovnem študiju specializiral na temo manualne medicine. Žal gre vse večkrat za zamenjavo med manualno medicino in kiropraktiko, saj kiropraktiki v večini primerov po osnovni izobrazbi niso zdravniki, pač pa opravijo le določene tečaje. Zato sem tudi sam nezaupljiv do terapij, ki jih izvajajo kiropraktiki.

Manualna medicina je predvsem mehkejša veda, kar pomeni da terapija ne boli in ne škoduje. V kolikor gre za kontraindikacije, se terapija ne izvaja, kar proučimo na prvem pregledu pacienta.

Zelo sem vesel tudi komentarja gospe, ki že ima izkušnje z zdravljenjem s pomočjo tehnik, ki jih ponuja manualna medicina. Pacientov, ki so že obiskali katero koli našo ordinacijo, je veliko in njihova mnenja so podobna, saj gre resnično za učinkovite tehnike zdravljenja gibalnega sistema

Za čim več informacij in odpravo vaše nezaupljivosti vas zato vabim na brezplačno predavanje o manualni medicini, ki ga izvajamo vsak mesec v Ljubljani in Mariboru. Naslednji termin 18.09. je žal zapolnjen, o naslednjih datumih pa vas bom obveščal preko foruma.

Lepo vas pozdravljam.

Spoštovani gospod Evdakov,
rada bi vas vprašala, glede na to kar ste povedali v zgornjem postu, če morda veste ali je gospod, ki deluje na Razdrtem (center Pavlin) pri Postojni maualni terapevt ali samo kiropraktik? In ali priporočate obisk pri njem ali ne?
Se namreč odločam ali bi šla na terapijo ali ne – je pa Razdrto zame blizu.
Ali imate kakšen center tudi v Gorici?
Hvala

Pozdravljeni!

Za manualnega terapevta na relaciji Razdrto-Postojna še nisem slišal, zato žal tudi ne vem kdo tam izvaja terapije. Sam delujem v okviru podjetja, ki se z manualno medicino ukvarja že več kot 10 let in imamo tri ordinacije v Sloveniji in sicer v Ljubljani, Mariboru in Novi Gorici.

V Novi Gorici imamo ordinacijo v novi privatni kliniki – Medicinski center VID, v Kromberku pri Novi Gorici. Vse ostale informacije so vam na voljo na spletni strani

Želel bi vam pomagati, zato predlagam, da mi zaupate svoje težave preko foruma. Tako bom lahko presodil, če so vaše težave primerne za zdravljenje z manualno medicino.

Lep pozdrav

živjo…
V času mirovanja ali pa ko sedim v avtu mi v glavi(vratu) poka,tudi ko obračam glavo mi poka vrat.Opazil sem tudi ko imam glavo dol,čutim neki pristisk v glavi,ko pa jo vzdignem je v se uredu.Tudi v lasišču čutim neke mravljince!

Niste kaj dosti konkretnega vprašali, pa vseeno:
Pokanje v vratu kaže na omejeno gibljivost hrbteničnih sklepov v vratu in je znak obrabe medvretenčnih ploščic.
Mravljinčenje v lasišču je lahko med drugim tudi posledica sprememb v zgornjih vretencih vratnega dela hrbtenice (C1,C2 ali C3).

lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Spoštovani!

Že tri leta obiskujem zdravnike zarad pojavljanja nenandne slabosti ne v smislu bruhanja ampak v vratnem in ledvenem delu hrbtenice ki se širijo od vrata v roke in od križa v noge. Imam občutek omotice in neravnotežja, bil sem na slikanju glave hrbtenice pljuč vendar ni bilo zaznane nobene obrabe sklepov ali kaj podobnega. Slabost se pojavi čisto spontano ob kakem čudnem gibu tako tudi bolečine v križu. Kadar sem fizično aktiven je vse super, kadar pa se umirim pa se pojavlja slabost, omotica, potenje slabši vid in podobno. bil sem tudi pri orl specialistu, ki na notranjem ušesu ni zaznal kakšnih sprememb ki bi povzročale te težave. Nato sem v mariboru obiskoval nekega masera , ki mi je masiral hrbtenico in s pomočjo masaže naravnaval atlas vretenco. Pri prvih dve obiskil moram priznat da se je med masažo vratnega dela povečala slabost in omotica, po tretji četrti in naslednji masaži pa je bilo že boljše.. Največji problemi se dogajajo zjutraj ko se zbudim vedno poka po vratu če obrnem vrat v levo in desno stran.. zato tudi zjutraj potrebujem kaki dve uri da pridem k sebi .

upam na hiter odgovor .

Pozdravljeni,

vezano na opis vaših simptomov sumim, da gre za t.i. cervikobrahialgijo, bolezen, ki povzroča draženje živčnih pletežev ob vratni hrbtenici. Glede “ravnanja” atlasa naj povem (to boste slišali od vsakega zdravnika, ki deluje v skladu z zdravniško etiko), da gre za navadno goljufijo, sama terapija, če se lahko tako izrazim, ni nič drugega kot “izum” z željo po zaslužku. Nisem seznanjen, da bi se s stem ukvarjali kateri koli zdravnik in slišal sem, da se za to plačuje visoke vsote denarja, kar me žalosti.

Lahko, da gre v vašem primeru tudi za težave avtonomnega živčnega sistema (t.i. distanija) oziroma problem napačnega sodelovanja simpatikusa in parasimpatikusa.

Vse to lahko preverimo na prvem pregledu, če bomo za zdravljenje potrebovali RTG vratnega dela hrbtenice, pa vas pošljemo na slikanje.

Seveda je po forumu težko natančno oceniti, vendar zgolj na podlagi zapisanega ocenjujem, da manualna medicina nudi ustrezno pomoč za zdravlejnje vaših simptomov.

V kolikor se boste želeli naročiti na pregled v vam najbližjo ordinacijo, vam posredujem povezavo do kontakotv: http://mo-gy.si/ordinacije-5/

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Spoštovani g.Fedorov!
Na vas se obračam z upanjem, da boste z manualno terapijo lahko vsaj omilili probleme, ki jih imam. Glede na to, da sem stara 57 let ne pričakujem čudežev, želim pa, da bi se stanje vsaj zaustavilo.
Diagnoza.
torakalno močnejša sinistrodeviacija s torzijo segmenotm ter poudarjena fiziološka kifoza z gibusom v sredjni tretjini.
Spondilotične spremembe s kostnimi naplastitvami in posameznimi sponkami thl prehoda.
Rtg: S-formna deviacija ter zožitev i.v.prostorov, predvsem LI do LIII ter LIV do S1 z robno osteofitozo.
Najlepša hvala za vaš cenjeni odgovor.

New Report

Close