mansardno stanovanje ali 3 štuk?
Standard je res minimalno od minimalnega. Standard (oz. po zakonu) mora biti izolacija pod fasado najmanj 8 cm. Tisti, ki gradi hišo ne bo nikoli dal tako malo. Isto velja za izolacijo strehe. Standard še ne pomeni dobro izolacijo, standard ponavadi pomeni, da nekaj cm mora bit, to je pa tudi vse.
Hana. Če so ti všeč mansardna stanovanja (meni zeloooo), potem bi se jaz na tvojem mestu pozanimala: 1. kako debela izolacija in 2. kakšna so strešna okna (jaz prisegam na Velux – se ve, da je kvaliteta pa čeprav so dragi).
midva sva v mansardi. zelo pomembno je, ce ima ta mansarda tudi balkon. ce ga nima, ti nobena lepota sten ne odtehta vsaj malo obcutka odprtosti, ki ti ga da balkon.
nase stanovanje je super izolirano. pozimi skoraj ne rabimo kurit. obratno ga pa poleti ne moremo ohladit…mi se zdaj po 4 letih ni jasnen ta princip: ven se ne hladi, a notri se greje kolko gre:) bu?
Jaz bi vsekakor 3. štuk. Zdaj sem v mansardi in čeprav je dobro izolirana in ima velux okna z zunanjimi senčniki (ti so res obvezni, tudi na severni strani strehe), ima še vseeno pomanjkljivosti. In sicer je problem to, da ne moreš zračiti, ko dežuje, pustiti odprtih oken, ko greš ven (vedno ta skrb zaradi nenapovedane plohe), ponoči se toča ali celo dež pošastno sliši, če imaš odprto loputo za zračenje… Saj zanimivo lahko stanovanje oblikuješ tudi z drugimi sredstvi, ne rabiš ravno poševnega stropa, da dobi stanovanje karakter! Veliko sreče pri izbiri!
Na forumu starševski čvek je bila enkrat tema novogradenj v mansardah – problem pa je bil zamakanje.
Kot bivša stanovalka v mansardi potrjujem, da je poleti tam vroče, ampak občutek, da ti nihče ne skače po glavi, je pa neprecenljiv. Zdaj sem v sendviču, imamo sicer razmeroma mirne sosede, ampak tišino pa še vedno pogrešam. Jaz bi se vsekakor raje odločila za mansardo, sploh če ni večjih težav glede opremljanja.