Najdi forum

Mene pa zanima katere papirje (dovoljenja) je potrebno imeti za preureditev mansarde v stanovanje. Ali so sploh potrebna? Kako imate to urejeno vi?
Lep pozdrav

Kje misliš delati? Lastna hiša, najemniška hiša, najemniško stanovanje, občinsko neprofitno stanovanje itd. To je prvo, kaj moraš vedeti. Če ni tvoje moraš zaprositi ali vložiti vlogo za priglasitev gradbenih del. Pri lastniku ali občini v kateri stanuješ.
Če imaš vredu sosedske odnose lahko delaš brez vsega. Če pa imaš zajebane sosede te lahko ovadijo zaradi različnih razlogov.itd

MIslim delat doma pri mojih starših. naredili bi prepis, tako, da bi bilo to potem moje. Kaj pa v tem primeru.
Hvala.

Odvisno ,kaj boste delali in kako je podstrešje v prvotnem gradbenem dovoljenju opisano.Nama so starši prepisali podstrešje in ,ker ni bilo podstrešje namenjeno za stanovanjsko površino sva morala pridobiti gradbeno dovoljenje.Če pa bi bil ta kriterij izpolnjen pa bi (čeprav sva delala tudi lastni vhod)bila dovolj že priglasitev del.Midva sva skozi vso to kolobocijo šla predvsem zaradi kredita,ki pa ga dobiš le na podlagi gradbenega ali pa priglasitev del.

Pri sosedu pa niso rabili nič kredita pa so delali isto kot pri nas brez papirjev.Jaz sem pa bolj preplašene sorte in grem rajši na zihr.
Če te kaj zanima ,kar vprašaj.

Ravno mi urejamo mansardo v nasi hisi in ti lahko povem, da vkolikor ne nameravate delati nobenih vecjih posegov (visino strehe, naklon strehe ipd.), ki se razlikujejo po gradbenem dovoljenju, potem ne rabite nikakrsnih papirjev!

Tudi mi preurejamo podrstrešje v stanovanjsko mansardo.Če hočetšstvar imet na papirju legalizirano in vpisano na tvoje ime ali tudi če jo hočeš čez 3o let prodati je bolje vse imeti črno na belem.(pa še pošten si s tem povrhu in ti nobeden nič ne more in nikomur nisi nič dolžan).Saj gradbeno dovoljenje in vsi papriji “niso tako dragi”, glede na vse kar za to dobiš.(glede na prej omenjeno).
Je pa takole,če spremeniš namembnost prostora lai če pridobiš novo stanoavnjsko kvadraturo prostrora je zmotno misliti da ne rabiš gradnenega dovoljenja.(preverjeno).
Me pa zanima Tita 1 ,kdaj ste omenjeno stvar izdelali,koliko vas je stalo(papirji,komunalni prispevek,gradnja,inštlacije in kaj ste zamenjali,koliko m2 je vaše stanovanje,in koliko časa ste čakali na gradbeno dovoljenje.Ali je bolje preko računov plačevati gradbenike)).Najlepše se ti zahvaljujem za nasvet ,če ti ni pretežko napisati?

New Report

Close