Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Pokojninsko zavarovanje Manjša zavarovalna vsota na novi pogodbi

Manjša zavarovalna vsota na novi pogodbi

Sklenjneno imam naložbeno življenjsko zavarovanje za 35 let pri Merkur zavarovalnici. Pred kratkim me je obiskal agent zaradi posodobitve podatkov, kao polica ostane ista, samo še nekaj dodatnih bolezni bom imel vključene.

OK, vendar ko dobim novo pogodbo, ugotovim, da je:

1.začetek zavarovanja je na sedajšnji datum (davek, če prekineš pred 10 leti)
2.konec zavarovanja podaljšan za 5 let
3.zavarovalna vsota kar za 30% manjša.

Predvsem glede 3. točke me zanima kaj točno to pomeni? Namreč agent mi je zatrdil, da to nič ne pomeni, da zavarovalna vsota nima veze, saj bla bla bla…

Nasvet ali naj v 30 dneh prekinem novo polico ai ne?

LP Jure

Pozdravljeni,

ker ste prejeli novo pogodbo, sklepamo, da ste sklenili novo zavarovanje. Začetek zavarovanja predstavlja začetek dogovorjenega zavarovalnega kritja.
Pri sklenitvi življenjskega zavarovanja zavarovalnica pri določanju višine premije poleg višine zavarovalne vsote in trajanja zavarovanja upošteva tudi starost zavarovanca ter njegovo zdravstveno stanje. V kolikor ste torej sklenili novo zavarovanje, so se lahko dejavniki, ki vplivajo na višino premije, spremenili. To pomeni, da ste za enako premijo zavarovani za nižjo zavarovalno vsoto.

Svetujemo vam, da se oglasite osebno na zavarovalnici, kjer ste vaše zavarovanje sklenili.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

S strani zastopnika si bil zaveden. On tije prekinil staro polico (pod pretvezo preureditve obstojece police). Zate to pomeni da bos ponovno placeval stroske zavarovanja in se premija ne bo varcevala. Cimprej stopi do sedeza zavarovalnice ( kot svetuje ZT ) in zahtevaj da se vzpostavi PRVOTNO STANJE.

Casa imas 30 dni po sklenitvi.

New Report

Close