Punca in fantje…
Jaz bi rada svojega dragega peljala nekam ven jest. ker ne hodiva ravno pogosto me zanima kaj mi predlagate v Mariboru?
Je kje kakašna pizzerija kjer se da dobit pizzo na polnozrnatem testu? Na kakšnem testu jo lahko jem da je manj kalorična?
Kaj pa kitajska restavracija? Kaj mi predlagate tam?
Najlepša hvala za odgovore!!!
Kitajska, njami:) Zdaj ze dolgo nisem bila, ko sem pa sla, sem pa rada narocila kaj od naslednjega: spomladanski zavitki (predjed), trojno prasketajoce cvrtje, govedina v cesnovi omaki, peceni kitajski rezanci z rakci, piscanec z arasidi ali mandlji, jed osmih zakladov. Skoraj v vsaki restavraciji navadni riz vkljucijo kar k narocenemu. Ni tako pripravljen kot “slovenski” riz, je bolj sprijet v grudice, ker se ga tako laze je s palckami. Pa kalcke v solati je treba obvezno narocit:)
Kitajske sladice pa meni osebno niso vsec. Prevec cvrtja, preveč medu (npr. ocvrte banane z medom). Mi je pa dobro kitajsko pivo.
Ce se nikoli nisi poskusila kitajske kuhinje, bi bilo skoraj skoda, da bi sla v restavracijo samo v dvoje, ne pa v kaj vecji druzbi. Potem lahko vsak naroci po eno jed, pa vsi od vsake malo poskusijo. Cim vec ljudi, tem vec narocenih jedi, vec moznosti za pokusanje:)
Kakorkoli se bos odlocila, dober tek, pa lepo se imej:)
ali pa naročita menu za 2
nujno nujno nujno -kislo-pekočo juho (sicer ni v vseh restavracijah enaka, ampak kjer je dobra je njaaaaaaaaaaaaaaaaam)
– spomladanski zvitki
– meso(katerokoli) na mongolski način
– piščanec c sladko-kisli omaki
– mravlje plezajo na drevo
– pečen riž z zelenjavo
………………………..
Hojla miskaa…
Mehiška je za moje pojme veliko bolj kalorična od kitajske.
Jaz sem v kitajski vedno jedla dvojno kislopekočo juho, pikantnega piščanca in pekoče zelje za solato.
Jaz imam rada pekoče stvari, zato mi to ustreza. Ostalim predjedem bi se odpovedala zaradi cvrtja in tudi razločnim jedem z arašidi.
Super varianta pa je tudi mongolsko meso. Od pred jedi pa žlikrofi ker so narejeni bolj na suho in ne cvrti. Pikantni piščanec pa je popečen v nekem testu in nato v pikantni omaki – tako, da če ti je to odveč je mongoljsko meso prava stvar.
Lp sonček