manjkajoči zobje
Pozdravljeni
V mesecu oktobru sem imela kirurško odstranitev obeh spodnjih sedmic – obe sedmici sta imeli po dva navzgor zavita korena, pred 10 leti pa sem imela kirurško odstranitev obeh osmic, sedaj pa mi je zobozdravnik spulil še levo šestico (vnetje med obema korenoma zoba, za katerega je rekel, da ga ni možno zdraviti). Pravi, da je tudi leva petica zelo slaba.
Kaj mi preostane sedaj ko še petico imam in takrat, ko je več ne bo? Proteza? Je možen mostiček? Ali implantanti? Koliko stanejo implantanti? Je možen samo eden, da se potem napravi mostiček? Ali so lahko impantanti brezplačni in v katerih primerih ali se obvezno morajo plačati? V kolikor ne veste odgovora na slednja vprašanja, jih prosim posredujete dr. Gorjancu
Za odgovor se najlepše zahvaljujem
Spoštovana Ela,
ko (in če) boste ostali še brez petice, potem pride v poštev izdelava proteze ali vsaditev implantata, če so zanj izpolnjeni določeni pogoji. O cenah implantatov je bilo že veliko napisanega, poskusite poiskati z iskalnikom. Seveda je možno vstaviti samo en implantat, ki služi kot manjkajoči nosilec mostička.
Dr. Gorjanc se samostojno oglaša na forumu in vam bo prav gotovo odgovoril, ko prebere vaše vprašanje.
Lepo pozdravljeni!