Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Življenje, ah to življenje Manj tesni odnosi v službi zaradi pijače?

Manj tesni odnosi v službi zaradi pijače?

Pozdravljeni, malo razmišljam o mojem odnosu s sodelavci in kakšen vpliv ima na to ta naša slovenska pivska kultura.

S sodelavci ob petkih na koncu dela radi spijejo kaj skupaj in poklepetajo. Ko se ob petkih po službi torej družimo mi velikokrat ponudijo pijačo, ker nerad pijem alkohol ga vedno vljudno zavrnem.

Opazil sem, da so moji odnosi s sodelavci vedno isti, nič kaj konkretni ali prijateljski – tisti, ki pa pijejo se med sabo bolj razumejo in imajo bolj tesne odnose. Sam rahlo izstopam, čeprav nisem introvert/pesimist oz. karkoli že. Med pogovori jih tudi vedno poslušam, se skupaj smejimo itd.,..le malo “razočarani” so, ko zavrnem alkohol.
Omenil bi še to, da spijejo sicer malo in da niso kroniki, le bolj sproščeni.

Mnenja? Alkohol povezuje slovence?

Vedno je tako. Ce spravijo tudi tebe notri (v pijaco) to v njihovih oceh samo normalizira njihovo pitje. Rahlo neprijetno je, sploh ce se zavedas da mogoce ni fajn da pijes… ko te potem se abstinent dodatno opozarja na to.

Itak da je edino smiselno kar pocnes. Izgovori se na zelodec, dieto kar hoces. Povej kaksno pivsko storijo iz preteklosti, da imajo bolj obcutek, da si ti tudi malo “njihov”.
Pridi notri drugace. Ko pohvalis … se zahvali za pomoc komu javno. Ko je zajeb pa vprasaj zasebno kaj se je zgodilo. Zaupaj Jim problem (ne sluzben, ne prevec oseben!), malo pojamraj ne prevec. Pusti, da ti dajo nasvete. Ne hvali se prevec, ne z dosezki, ne z denarjem. Kdaj komu rit odnesi in pohvali super duper sodelovanje/kolektiv. Pusti, da te kaj naucijo, izrazi zanimanje za kaj kar se ne znas in znajo oni. Ne tozi. Sali se na svoj racun in hodi po tanki liniji funny guy ampak z mano se ni za zajebavat. Zapomni si osebne stvari in uporabi v klepetu. Zanima te kako clovek je, kajne?

Sicer pa sluzba je sluzba, druzba je druzba. Najdi prijatelje rajsi pri hobiju.

New Report

Close