Najdi forum

Manipulacije po končani zvezi

Ali so možne manipulacije tudi po končanem ljubezenskem odnosu s strani osebe srednjih let?

Bivši se nima vec kaj pogovarjati z menoj, ignorira me , ostane od mize in gre . Razšla sva se zaradi njega ker je narcisoiden , manipulativen in nezvest . Nikoli se o nicemer ni hotel pogovoriti in ne izboljsati odnosa .
Tudi po razhodu nisem delezna tistega dela odgovornosti ki bi lahko on prevzel nase in ga priznal.

Obnasa se kot da sem zrak in obcutek imam da bi najraje videl da se bi jaz kesala zaradi razhoda kar pa se seveda ne bom.
Je mozno da se manipulacije in pasivna agresivnost se vedno nadaljujejo kljub razhodu?

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Spoštovani,

odgovor je ja, seveda. Psihološke igre se lahko nadaljujejo po razhodu. Pogoj je edino, da oba bivša partnerja pri tem sodelujeta. Kadar se oseba odloči prekiniti vezo, to pomeni, da bo povečala čustveno distanco do te osebe. Do katere mere je dobro povečati distanco, je v veliki meri odvisno od vedenja partnerja. Če je njegovo vedenje dobronamerno, empatično, je dovolj majhno povečanje distance. Recimo iz partnerstva v prijateljstvo. Če pa je vedenje tako kot ga opisujete, je najbrž smiselno večje povečanje distance, npr. do popolne prekinitve odnosa. Kar pomeni tudi, da od osebe s takim vedenjem ni smiselno pričakovati, da bo prevzela svoj del odgovornosti. Če oseba še narej vzdržuje odnose, ki so za njo boleči, velja raziskati globlje razloge zakaj pri tem vztraja.

Lep pozdrav,

Uroš Drčić

*** mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt *** m: 031 336 452 *** e: [email protected] url: revitacenter.si

New Report

Close