Najdi forum

Pozdravljeni,
Lepo prosim za pomoč ali sem dejansko manični ljubosumnež?

Pretekli dni smo preživeli na morju, kjer me je zelo prizadela oznaka partnerke v družbi prijateljev, s katero sva skupaj že osem let, da sem manični ljubosumnež in kot primer navedla dve situacije, kjer je samo pavšalno navedla dejstva. Ker gre za mamo mojih otrok, nisem želel, ljudem, ki so mi blizu, povedati dejansko zgodbo, da ne bi spremenili mnenja o partnerki.

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Če nista odkrita med sabo in vse stvari pometeta pod preprogo potem se stvari vlečejo in potlačijo ,pridejo še nova spoznanja o nekom,ki niso skladna s tem kar želimo mi ali pričakujemo ,in “problemi” so tu v vedno večjem obsegu .Menim,da bi bilo prav,da bi partnerka upoštevala tvoj vidik in čustva že iz spoštovanja do tebe in vajine veze. Po drugi strani nima smisla,da se toliko osredotočaš na njeno preteklost,ker izbrisat je ne moreš ,lahko ji le jasno poveš ,da se ne vidiš v družbi njenih bivših ,vprašaj jo kako bi se ona počutila,če bi bila zadeva obratno ? Dobro bi bilo,če bi si vzela čas in se pogovorila predvsem odkrito ,odveč ne bi bila tudi kakšna strokovna pomoč .Lažje vama bo svetovala čustveno nevpletena oseba z dovolj znanja .Je pa še pred tem si priznat,da imata oviro ali “problem” ,katerega lahko rešita in popravita odnos le,če si to oba tudi želita.

hvala za odgovor. Se popolnoma STRINJAM. Sam sem bil prepričan, da sva to takrat rešila, šla dalja in da je to stvar preteklosti…ne pa da sem v njenih očeh okarakteriziran kot manični ljubosumnež.

Zato prosim za mnenje, če sem v katerokoli od podanih situacij odreagiral narobe, da vidim še drug pogled in to lahko spremenim…če še kdaj pride do česa podobnega.

Težko ocenim, če si reagiral narobe ali prav. Za to bi praktično moral biti priča situacijam, pa še potem bi šlo zgolj za mojo subjektivno oceno le – te.

Kar lahko povem objektivno: tri reakcije na eno temo v 8 letih se mi ne zdijo znak pretirane ljubosumnosti. Menim, da bi v podobnih situacijah reagiral vsak. Če je partnerka reagirala na način, kot ga opisuješ, potem bi sam sklepal na zlorabo mojih čustev.

Podam pa dodaten vidik, da oznake, ki si jo bil deležen, zelo pogosto delijo tisti ljudje, ki želijo s tem prikriti svoje slabosti ali dejanja. Morda ne bi škodilo, če boš odslej malo bolj pozoren na znake, da morda tvoja partnerka ne počne stvari, ki jih očita tebi.

Vse dobro ti želim.

Hvala! Zelo korektno opisano.

New Report

Close