Najdi forum

manična depresija

Spoštovani!

Zanima me, kakšna razlika je med diagnozama depresija in manična depresija.

Hvala

Spoštovani,

depresija je verjetno depresivna epizoda ali ponavljajoča se depresivna motnja.
Manična depresija se danes imenuje bipolarna motnja, jih je več vrst, na kratko pa pomeni, da se izmenjujejo obdobja depresivnosti in maničnosti (hiperaktivnosti, privzdignjenosti…).

Lp

Imam fanta, ki ima znake manične depresije, čeprav ta bolezen pri njem nikoli ni bila potrjena. Zanima me, kako se s tem lahko spopadeva, zankrat sama, brez tablet in institucij?

Hvala in lep pozdrav

G. Vanja Rejec je zapisal, citiram”, kadar je težava drugim neopazna in poteka “pod gladino” – to se dogaja mojemu fantu, ker celo jaz ne opazim znakov depresije….

Spoštovani,

gre za pravo bolezen. Potrebno je postaviti diagnozo in ukrepati. Ni nujno, da je v nekem trenutku oseba z bipolarno motnjo manična, hipomanična ali depresivna. Lahko je tudi brez težav.
Prognoza je dobra. Za začetek naj si najde psihiatra, s katerim se bo o tem lahko pogovoril. Diagnoza sama po sebi, ne pomeni avtomatično zdravljenje v bolnici, mnogi obvladujejo bolezen zunaj bolnice, vendar s pomočjo psihiatra. Kar se tiče zdravil, pa je treba zbrati vse informacije, razloge za in proti.

Šele ko ima človek vse informacije, se lahko kompetentno odloči.

lp

New Report

Close